13 Haziran 2014, Cuma 08:42:54

CYPRUS AIRWAYS KURTARILAMIYOR!

Cyprus Airways'in "kurtarılmadığı" ve mal varlıkları tasfiye edilerek, iflasa sürüklendiği belirtildi.
  • Hemen kthy ile kıyas yapmışlar. Kthy na Türkiyeden yapılan yardımın haddi hesabı yok. Nereye gitti bu paralar ? Sendikanın bitmeyen zam isteklerine... Dört sene önce kthy işçisi 4000 tl alıyordu. Neydi bu rezillik? Kimin parasını harcadınız sendikacı abiler. Hadi harcadınız neden doymadınız? Neden kthy nın sonunu getirdiniz? Cyprus airways yardım yapılmadığı için batıyor. Aradaki farkı atlamayın
  • Rumlar finanstan KTHY sendikadan dolayı battı. Olayları karıştırmayalım. Rumlar havasen gibi bir sendikayı barındırmaz zaten. Dünyada nerede görülmüş zama doymayan bir sendikanın kendi şirketini batırdığı? Havasen kktc ye özel bir sendika. Ercanda grev yapa yapa kktc turizmini bile etkilediler. Kthy yapılan mali destekler rumlara yapılsaydı, singapur havayolları gibi olurlardı.
  • Gözün Aydın Thy.daha oncede aldin şimdide alırsın rumları.onlarda hala Türkler bize soykırım yaptı diye Avrupa lobi çalısmasına devam etsin. Hiç mı düşünmüyor Thy yönetimi.Kendi turk vatandaşına herturlu sınava sokarsın en sonunda gözünün üstünde kas var diye elersin.ben kime ne diyorum ki sınavı yapan İranlı sonradan sonradan turk vatandaşı :)
  • Hic panik olmaya gerek yok bu duruma en cok THY sevinir,ucaklarin cockpit sag ve sol koltuklari ciceklerle sizlzeri beklio.Hosgeldiniz Yalakalar ulkesi Turkiyeye.
  • Rum pilotlar isimli şahıs belliki sen qualifikasyonları yetersız olanlardansın da gırememıssın THY ye o yüzden Bırak Rum pilotları da kendini geliştirip bi Balta'ya sap olmaya calıs
  • Haydi bakalim thy yonetimi, harekete gecin, rumlari , hem de hepsini, sartsiz, sinavsiz, universitesiz, DLR'siz, doldurun kokpite.. Size bu yakisir
  • daha bu onların iyi günleri. esas kapanınca darbeyi yiyecekler. KTHY'ye güldüğünüzü attığınız kahkahaları unutmadık....
  • Frankfurt havaalaninda parka yanastiginda apron ekibi takoz bile koymamisti ve bilerek agir calismislardi .
  • Beter olsunlar.
  • Artık THY havada kapar Rum pilotlarımızı.Sınavsız şartsız şurtsuz bir güzel alır.

Kıbrıs Rum Kesimi'nin havayolu şirketi Cyprus Airways iflasa sürükleniyor. Şirket, saplandığı borç batağından bir türlü kurtarılamıyor.

Kıbrıs Rum Kesimi'nde yayın yapan Haravgi Gazetesi'nin “Kıbrıs Havayolları’nı Tasfiye Ediyorlar... Benzeri Görülmemiş Mat Prosedürler... Ulusal Hava Taşımacılığı Şirketinin Mal Varlıklarını El Altından Bir Bir Satıyorlar” başlığıyla manşete çektiği haberinde, Anastasiadis hükümeti tarafından atanan şirket yönetim kurulu başkanı Tonis Andoniu ve yönetim kurulu üyelerinin asıl görevinin şirketi tasfiye etmek olduğunun anlaşıldığını yazdı.

Anastasiadis hükümetinin bu planının gizli kapaklı ve “mat” (şeffaf olmayan) prosedürlerle tamamlamakta olduğunu yazan gazete, Avrupa Komisyonu’nun, kurtarma planı kapsamında şirkete devlet katkısı yapılmasına olumlu cevap vermeyeceğinin uzun zamandır bilindiğini kaydetti. Haberde, “Hükümet Avrupa Komisyonu’na, şirketi hayatta tutmak istemediğini bile iletmiş olabilir” ifadesine yer verildi.

Rum Havayolları Şirketi’nin 2013’te 32 milyon Euro olan toplam zararının 2014’ün ilk beş ayında 16 milyon Euro’ya ulaştığını vurgulayan gazeteye göre şirket, ilk defa halka detaylı gelir-gider, kar-zarar raporu açıklamadı.

Gazete, Heathrow Havaalanı’ndaki ikinci slot hakkını 15 milyon Euro teklif eden Quatar Air’a değil de 6.1 milyon Euro’ya Middle East Airlines’a sattığını ve şirketin bu satış konusunda da kamuoyuna karartma uyguladığını yazdı. Heathrow’daki son slot hakkının da satılmaya çalışıldığını yazan gazete bu satışın temmuz ayında gerçekleşeceğini kaydetti.

“Kıbrıs Havayolları Şirketi”nin mal varlığının neredeyse tamamının satıldığını ve şu anda adından ve ambleminden başka hiçbir şeyi kalmadığını savunan gazete, şirketin malı olan bir uçağın birkaç aydır Larnaka Havaalanı’nda park halinde bulunduğunu belirtti.

Gazete, şirketin sahibi olduğu bu uçağın elinde kalan tek uçak olduğunu, bunu da kiralama yöntemiyle kullandığı diğer 5 uçağından birinde sorun olması halinde uçuşun gerçekleştirilebilmesi maksadıyla tedbir amacıyla tutulduğunu yazdı. Gazeteye göre, uçağın 1,5 milyon Euro’ya ulaşabilecek teknik bakımı ise ısrarla yaptırılmıyor.

CYPRUS AIRWAYS KURTARILAMIYOR!

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Hemen kthy ile kıyas yapmışlar. Kthy na Türkiyeden yapılan yardımın haddi hesabı yok. Nereye gitti bu paralar ? Sendikanın bitmeyen zam isteklerine... Dört sene önce kthy işçisi 4000 tl alıyordu. Neydi bu rezillik? Kimin parasını harcadınız sendikacı abiler. Hadi harcadınız neden doymadınız? Neden kthy nın sonunu getirdiniz? Cyprus airways yardım yapılmadığı için batıyor. Aradaki farkı atlamayın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Rumlar finanstan KTHY sendikadan dolayı battı. Olayları karıştırmayalım. Rumlar havasen gibi bir sendikayı barındırmaz zaten. Dünyada nerede görülmüş zama doymayan bir sendikanın kendi şirketini batırdığı? Havasen kktc ye özel bir sendika. Ercanda grev yapa yapa kktc turizmini bile etkilediler. Kthy yapılan mali destekler rumlara yapılsaydı, singapur havayolları gibi olurlardı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Gözün Aydın Thy.daha oncede aldin şimdide alırsın rumları.onlarda hala Türkler bize soykırım yaptı diye Avrupa lobi çalısmasına devam etsin. Hiç mı düşünmüyor Thy yönetimi.Kendi turk vatandaşına herturlu sınava sokarsın en sonunda gözünün üstünde kas var diye elersin.ben kime ne diyorum ki sınavı yapan İranlı sonradan sonradan turk vatandaşı :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gurbetci-Pilot ~ 10 yıl önce
Hic panik olmaya gerek yok bu duruma en cok THY sevinir,ucaklarin cockpit sag ve sol koltuklari ciceklerle sizlzeri beklio.Hosgeldiniz Yalakalar ulkesi Turkiyeye.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Rum pilotlar isimli şahıs belliki sen qualifikasyonları yetersız olanlardansın da gırememıssın THY ye o yüzden Bırak Rum pilotları da kendini geliştirip bi Balta'ya sap olmaya calıs

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thy pilot acigi ~ 10 yıl önce
Haydi bakalim thy yonetimi, harekete gecin, rumlari , hem de hepsini, sartsiz, sinavsiz, universitesiz, DLR'siz, doldurun kokpite.. Size bu yakisir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gurbetci-Pilot ~ 10 yıl önce
Hollandali Orta-Okul diplomalilarida uunutmayin.
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
daha bu onların iyi günleri. esas kapanınca darbeyi yiyecekler. KTHY'ye güldüğünüzü attığınız kahkahaları unutmadık....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
calisan ~ 10 yıl önce
Frankfurt havaalaninda parka yanastiginda apron ekibi takoz bile koymamisti ve bilerek agir calismislardi .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Beter olsunlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rum pilotlar ~ 10 yıl önce
Artık THY havada kapar Rum pilotlarımızı.Sınavsız şartsız şurtsuz bir güzel alır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000