12 Nisan 2013, Cuma 08:38:47

CYPRUS AIRWAYS ERİYOR!

Kıbrıs Rum Kesimi'nin milli havayolu şirketi Cyprus Airways, en azından yaz döneminde krizin etkilerini azaltabilmek adına bazı yaptırımlara gidecek.
  • -Shuttle Service Larnaka - Atina 1h 41m. -Sirket birimlerini bolup, ozellestirilmesi -Ucak Bakım- Bedek -Sendikaya karsın, taviz verilmemesi.
  • Ah be kuzum,Larnaka-Atina çalıştırın tek uçak,işiniz görülür.Ağrımaz başiniz!
  • olsunlar

Simerini gazetesi “Kesik Kanatlarla... Kıbrıs Havayolları Uçmaya Devam Ediyor Ancak... Bakanlar Kurulu, Kıbrıs Havayolları'nın Hayatta Kalması İçin Filo ve Personelinin Azaltılmasına Karar Verdi... 550 Çalışan Gidiyor, Filo 6 Uçağa Düşürülüyor” başlıklarıyla verdiği haberinde, Rum Bakanlar Kurulu’nun dünkü toplantıda, personel ve filonun “dramatik”  bir şekilde azaltılmasıyla Kıbrıs Havayollarının yaz dönemi sonuna kadar “ömrünün uzatılmasına” kadar verdiğini yazdı.

Gazete, bu süre zarfında, çalışmaların kesintisiz bir şekilde sürmesi amacıyla şirketi satın alacak stratejik yatırımcı bulunmasının arzulanacağını kaydetti.

Habere göre ayrıntılara değinmeden dünkü toplantıda Kıbrıs Havayollarıyla ilgili alınan Bakanlar Kurulu kararını açıklayan Rum Hükümet Sözcüsü Hristos Stilyanidis, yaz dönemi öncesinde bulunulduğuna dikkat çekerek, en kısa süre içerisinde stratejik yatırımcının bulunması hedefiyle, şirketin hayatta tutulması yollarının bulunması gerektiğine değindi.

Stilyanidis, böyle bir şeyin olabilmesi için Rum Bakanlar Kurulu’nun devlet havayollarının yeninden yapılandırılması yönünde aldığı önemlerin, tüm müdahil taraflarca kabul edilmesi ve derhal uygulanması gerektiği üzerinde durdu.

Stilyanidis’in, Kıbrıs Havayollarının yeninden yapılandırılması ve hayatta tutulması planıyla ilgili kartlarını açmadığını belirten gazete, elde ettiği bilgilere göre plan çerçevesinde 550 personelin işten çıkarılması, 11 uçaktan oluşan filonun 6 uçağa (+1 yedek) düşürülmesi, yiyecek tedarik biriminin özel bir şirkete verilmesi, uçuş programının yeninden düzenlenmesi gibi konuların gündemde olduğunu yazdı.

Gazete, yine elde ettiği bilgilere göre, Lübnanlı yatırımcının, önümüzdeki Perşembe günü, havayollarını satın almak üzere adaya gelmesinin beklendiğini belirtti.

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Çalışma ve Sosyal ve Güvenlik Bakanı Zeta Emilianidu ile Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tasos Mitsopulos’un, Kıbrıs Havayolları Yönetim Kurulu’nu bilgilendirdiğini kaydeden gazete, bilgilendirme sonrasında Yönetim Kurulu’nun bir saatlik bir toplantı gerçekleştirdiğini, ardından Hükümetin aldığı kararlar hakkında bilgi vermek üzere sendikaların toplantıya katıldığını yazdı.

YÜZLERCE ÇALIŞAN BAŞKANLIK KÖŞKÜ ÖNÜNDE TOPLANDI

Öte yandan gazete, Bakanlar Kurulu, Kıbrıs Havayollarıyla ilgili karar almak üzere toplantıdayken, yaklaşık 700 havayolları çalışanın Rum Başkanlık Köşkü önünde toplanarak protesto gösterisinde bulunduğunu yazdı.

Ellerinde “işsizliğe hayır”, “Kıbrıs Havayollarının yıkımına hayır”, “havayolları için net çözümler”, “kendi şirketinizi kurtarın” yazılı pankartlar tutan çalışanların, şirketin kapanmaması ve derhal siyasi kararların alınması için Hükümetin desteğini istediklerini aktaran gazete, protesto sırasında herhangi bir olay yaşanmadığını belirtti.

Diğer gazeteler Simerini gazetesindeki haberlerin yanı sıra, Kıbrıs Havayolları için alınacak önlemler çerçevesinde maaşların düşürülmesi, yiyecek tedarik birimiyle birlikte başka birimlerin de özelleştirilmesi, işten çıkarılacaklara tazminat verilmemesi gibi konuların da gündemde olduğundan söz ettiler.

Gazeteler haberi şu başlıklarla aktardı:

Fileleftheros: “K.H: Yazdan Sonra Satışa Doğru... Topluca İşten Çıkarmalar ve Birçok Kesintiler İleri Götürülecek... Başkanlık Önünde Protesto”

Politis: “Yaz Dönemi Kurtarması... Herkesten Yardım... Sendikalara Uyarı ve Kıbrıs Havayollarının Kasım’a Kadar Solunum Cihazında Tutulması”

Alithia: “Kıbrıs Havayollarına Hayat Öpücüğü... Devlet Havayollarımız Sonbahara Kadar Yarım Kantla Faaliyet Göstermeye Devam Edecek, Eğer Başaramazsa Asmak Kilit Takacak”

Haravgi:  “Kıbrıs Havayollarıyla İlgili Öneri Sert ve Şantaj Kokan... 300’u Derhal Olmak Üzere 560 Personelin Ayrılması, Tazminat Yok, Kalacak Olanlara Yüzde 8 Ek Kesinti... İhtiyat Sandığı Güvence Altına Alınmıyor”

CYPRUS AIRWAYS ERİYOR!

Yorumlar

uk ~ 11 yıl önce
-Shuttle Service Larnaka - Atina 1h 41m. -Sirket birimlerini bolup, ozellestirilmesi -Ucak Bakım- Bedek -Sendikaya karsın, taviz verilmemesi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
LTBQ ~ 11 yıl önce
Ah be kuzum,Larnaka-Atina çalıştırın tek uçak,işiniz görülür.Ağrımaz başiniz!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
beter ~ 11 yıl önce
olsunlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000