21 Kasım 2011, Pazartesi 07:28:01

"ÇÜNKÜ DİREKT UÇUŞ YOKTU"

Sabah Gazetesi yazarlarından Şelale Kadak, İngiltere'nin en zengin beşinci işadamı Terry Mathews ile yaptığı söyleşiyi köşesine taşımış...
Önceki gün sabah kahvaltısı için buluştuğum, İngiltere'nin en zengin beşinci işadamı Terry Mathews, bugüne kadar 80'inin üzerinde şirket kurup, satmış! 

Geçmişte neler yaptığını okuyunca, doğrusu en çok Türkiye'ye neden yatırım yapmadığını merak ettim. Üstelik şirketlerini kurduğu Kanada'da müthiş parlak Türk mühendislerle tam 40 yıl önce tanışmışken... "Nortel benim bulunduğum şehirdeydi ve 'First Class' eğitim almış Türk mühendisleri orada tanıdım. Türkiye'deki mühendisler çok iyi ama Kanada-İstanbul arasında direkt uçuş yeni başladı!" 
 
THY'yi yöneten ekip sanırım bu açıklamayla çok mutlu olacak. Ama doğrusu Matthew önce şaka yapıyor sandım. Tek sebep bu olamazdı herhalde. 'Samimi söylüyorum' diye devam etti: "Benim için seyahat çok önemli. Zamanım yok. Üç farklı uçak değiştireceksem gitmem. Bir de tabii 40 yıl değil, 10 yıl önceye bile dönsek, Canada'dan İstanbul'u 1 dakikalığına aramak 15 dolardı. Oysa şimdi bedavaya arayabilirsiniz. Teknoloji müthiş gelişti. Yani şu anda Türkiye'ye gelmenin her açıdan tam zamanı." 
 
Matthew, AB'nin içinde bulunduğu krizi ve Çin ve Hindistan başta Uzakdoğu'yu düşününce, Türkiye'nin tam ortada bir denge bir konumda yatırım için mükemmel bir fırsat sunduğu görüşünde. Netaş Genel Müdürü Müjdat Altay'ın gayretleriyle Türkiye'ye gelen ve yatırım iklimini yerinde görmek isteyen Matthew ve Mitel'in CEO'su Rich McBee yakında teknoloji şirketlerine yatırım yaparsa hiç şaşırmayacağım. 
 
Diyeceğim o ki, Türkiye başta Kürt sorunu ve sonra yüz binlerce insan için büyük bir tehlike haline gelen 'deprem' konusunda radikal adımlar atmayı başarırsa dünyanın en 'yatırım yapılır' en 'yaşanır' ülkesi haline gelecek.

Şelale KADAK / SABAH
"ÇÜNKÜ DİREKT UÇUŞ YOKTU"

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000