08 Aralık 2017, Cuma 09:20:55

Cumhurbaşkanlığı helikopter teknisyeni tutuklandı

Darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Dalaman Havalimanı’na götüren helikopterin teknisyeni polis Tayyib Sina Doğan, cep telefonuna ByLock yüklediği iddiasıyla tutuklandı.
  • Devleti yönetenler bıraksınmış ya sen bırak git bu ülkeyi daha karlı olur bizim için!Yahu adamın yaveri fetocu çıktı.bu fetocu adamların bir kısmı münafık, yeri gelmiş sahabe efendilerimiz bile farkedememiş münafıkları.Adam kandırıldık diyor, sizin gibiler yüzünden erdoğan ve cumhuriyet zarar görüyor susun artık saçmalamayın!
  • VIP pilotlarına dikkattttttttt,çok tehlikeli adamlar var oradaaaa
  • adliye,güvenlik,ordu,eğitime böylelerini sırf bizden,alınları secdeye değiyor,dindar diye doldurdunuz işte sonucu !!!
  • Abiler teknisyen demişken, yapısal bölümünde çalışan biri logbook doldurabilir mi ? Yada komponent vs. Simdiden teşekkürler
  • Yani zamanında hükümet destek veriyordu resmen. Bu örgütün dersanelerinin mantar gibi yayılması, abi abla evleri, yurtlarına destek veren birçok akp belediyesi şahsen gördüm ve biliyorum. Bu bi suçlama olmamalı bence. Devletin üst düzey yönetiçileri bile kandırıldık diye biliyorsa halk tarafından da bu bahane kabul görülmeli. Ayrıca o helikopterin sistemini bilen bir teknisyen Teknisyenin dediği gibi de istese o helikopteri kaldırmaya bilir Ama teknisyen öyle bişe yapmamış. Lakin ilerde bişe yaparmı güvenlerini kazarak onu bilemeyiz. Yaratan Devletimize ve Milletimize zarar vermeye calışanların amaçlarını gerçekleştirmesini nasip etmesin.

Darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Dalaman Havalimanı’na götüren helikopterin teknisyeni polis Tayyib Sina Doğan, cep telefonuna ByLock yüklediği iddiasıyla tutuklandı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın helikopter ekibine Eylül 2014’te katılan polis memuru Tayyib Sina Doğan, 15 Temmuz’da darbe girişim gecesi Marmaris’teydi. Erdoğan ve ailesini otelden alıp Dalaman Havalimanı’na taşıyan helikopterin üç kişilik ekibinde yer alıyordu. Doğan, cep telefonuna ByLock yüklediği gerekçesiyle 22 Kasım’da 2016’da çıkarılan 677 sayılı KHK ile ihraç edildi. Doğan, 20 Kasım 2017’de ise tutuklanarak Sincan Cezaevi’ne gönderildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü’nde ifadesi alınan Doğan, Bank Asya’da hesabı bulunmadığını, FETÖ ile bağlantılı okul veya dershanelere gitmediğini, gazete veya dergilere aboneliğinin olmadığını öne sürdü. Sorguda Doğan’a 5 Eylül 2014’te cep telefonuna ByLock yüklediğine ilişkin kayıt gösterildi. Doğan, “Programı hiç yüklemedim. Başka programlar vasıtasıyla yönlendirilmiş olduğunu düşünüyorum. ByLock içeriklerinin ve kullanıcı adının bana ait olduğu tespit edilirse her türlü cezaya razıyım” dedi.

‘ANAHTAR BENDEYDİ’

Doğan, 15 Temmuz’dan önce ve sonra nerede olduğuna dair soru üzerine şunları söyledi: “15 Temmuz günü görevim gereği Cumhurbaşkanımızın helikopterinin uçuş teknisyeni olarak Marmaris’teydim. Olaylar geliştiğinde Cumhurbaşkanımızı ve ailesini alarak, helikopterle Dalaman’a hareket ettik. Uçağına ulaştırdık. Dalaman’da beklememiz söylendi. Bu sırada darbeci MAK timleri tarafından baskına uğradık. Havaalanının tüm elektriğini pilotumuz kestirdi. Böylece gruba engel olduk. Sonra oradan ayrılarak ilçe Emniyet’e geçtik. Amirlerimizin talimatları doğrultusunda görevime devam ettim. Darbe günü Cumhurbaşkanımızın en yakınındaydım. Terör örgütü üyesi olsam, Cumhurbaşkanımızın bindiği helikopteri yerinden kaldırtmazdım. Helikopterin anahtarı bendeydi. Donanımını bilen biriyim. Havalanmadan önce darbecilerin helikopterini havada gören ilk kişiyim, bu durumu pilota bildirdim.”

AVUKATI: KUMPAS

Avukatı Ali Aktaş ise Doğan’ın babasının Milli Görüş kökenli olduğunu ve 12 Eylül’den sonra bu sebeple yargılandığını kaydetti. Müvekkiline ait tutanakta kullanıcı adının bulunmadığını savunan Aktaş, 2014’ün ağustos ve ekim ayları içerisinde FETÖ’nün ‘Morbeyin’ adlı platformda ‘Namaz Vakitleri TR’ ve ‘Kıble Pusulası’ gibi uygulamaları indirenleri gizlice ByLock’a yönlendirdiğini iddia etti. Aktaş, “Ailesi ve kendisi, bunların cemaat olduğu dönemde bile asla sempati beslememiş. Doğan da bu kumpasın mağdurudur” dedi. (Hürriyet)

Cumhurbaşkanlığı helikopter teknisyeni tutuklandı

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

burak ~ 6 yıl önce
Devleti yönetenler bıraksınmış ya sen bırak git bu ülkeyi daha karlı olur bizim için!Yahu adamın yaveri fetocu çıktı.bu fetocu adamların bir kısmı münafık, yeri gelmiş sahabe efendilerimiz bile farkedememiş münafıkları.Adam kandırıldık diyor, sizin gibiler yüzünden erdoğan ve cumhuriyet zarar görüyor susun artık saçmalamayın!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vipçik ~ 6 yıl önce
VIP pilotlarına dikkattttttttt,çok tehlikeli adamlar var oradaaaa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iktidarın eseri ~ 6 yıl önce
adliye,güvenlik,ordu,eğitime böylelerini sırf bizden,alınları secdeye değiyor,dindar diye doldurdunuz işte sonucu !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
once insan olun ~ 6 yıl önce
insanlari tanimadan bilmeden yargilamak cok kolaydir sen bilmedigin insanlar hakkinda yorum yaparak bi konuma gelemezsin ha seni o konuma getiren varsada aklini seveyim ben onun ben bu insani yillardir taniyorum ibadet yapsada gizliden yapan geldigi konumada onun bunun torpiliyle degil emegiyle alin teriyle gelmistir okudugu okullardan dereceyle mezun olmus bi kisidir sana gore o zaman butun namaz kilan insanlar suclu mu oluyo insanlari dini inanclariyla degil insanliklari karakteriyle degerlendirmeyi bir turlu ogrenemedi bu toplum once insanlik anlayisini ogrenin dil din irk ayrimi yapmayi birakin insan olun once insan baskalarini yargilamayi birakin once bi kendinize bakin oz elestirinizi yapin kendinizi gelistirin bu sekilde olsa zaten dunya bu durumda olmazdi.
once insan olun'a ~ 6 yıl önce
Yaran var ki gocunuyorsun. Herşey ortada daha neyi konuşuyorsun ? Asıl özeleştiriyi sen,senin gibiler ve bu ülkeyi yönetenler yapsın...
xxx ~ 6 yıl önce
28 şubatta sırf alnı secdeye değiyor diye ordudan adam atarken iyiydi ama
Sabotaj ~ 6 yıl önce
Pis Feto'culerin isi. Alcaklar...
Abiler ~ 6 yıl önce
Abiler teknisyen demişken, yapısal bölümünde çalışan biri logbook doldurabilir mi ? Yada komponent vs. Simdiden teşekkürler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
—- ~ 6 yıl önce
Yani zamanında hükümet destek veriyordu resmen. Bu örgütün dersanelerinin mantar gibi yayılması, abi abla evleri, yurtlarına destek veren birçok akp belediyesi şahsen gördüm ve biliyorum. Bu bi suçlama olmamalı bence. Devletin üst düzey yönetiçileri bile kandırıldık diye biliyorsa halk tarafından da bu bahane kabul görülmeli. Ayrıca o helikopterin sistemini bilen bir teknisyen Teknisyenin dediği gibi de istese o helikopteri kaldırmaya bilir Ama teknisyen öyle bişe yapmamış. Lakin ilerde bişe yaparmı güvenlerini kazarak onu bilemeyiz. Yaratan Devletimize ve Milletimize zarar vermeye calışanların amaçlarını gerçekleştirmesini nasip etmesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kandırıldık bahane olamaz ~ 6 yıl önce
Sen, ben kanabiliriz de devlet yönetenler kanamaz kanıyorlarsa bıraksınlar bu işi. Mevlam ve milletim affetsin demekle olmuyor. Yıllarca bunların ne mal olduğu yazıldı, konuşuldu kendi kafalarındakilere eleştiri, çekememezlik yapılıyor deyip umursamadılar ayrıca devletin istihbaratı neredeydi, uyuyor muydu? Evet uyuyordu zira orazı da bunların elindeydi bu imkanı onlara kim vermişti peki?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000