24 Eylül 2011, Cumartesi 08:13:58

"CUMHURBAŞKANIMIZ NEYİ AÇIKLAMIYOR?"

Muhsin Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu, Cumhurbaşkanı Gül'ün kazayla ilgili sözlerini değerlendirdi: 'Sayın Cumhurbaşkanı ile görüşmek ve açıklamak istemediği şeylerin neler olduğunu sormak isterim.'
  • Yani helikopterr Pegasusun her sey mumkun...
  • kendi kanunun gecerlidir.... Devlet memleket su bu hepsini es gec.... Insani degerlere uymayan kanun senin degildir, dolayisiyla eger sen uygulamayi begenmediysen ve sen bu uygulamaya onay vermediysen ve bu uygulamaya sen onayladmadiysan( bu hukumete veya baska hukumet icin oy kullanmadiysan, burada oy kullanmamak onemlidir). ozaman kendi kanunun gecerlidir..... Ne istersen yaparsinnnnn!.... Hayyatta oy kullanmam , cunki kendime kimsenin hukmetmesine kendi rizami vermem....... Bu konuda istersen kanuni sultan Suleyman gelse yine oyumu vermem.... Oy = Riza.......
  • İşleri güçleri çok olduğu için mi Bilvanis Çiftliğine tarruza yeltenmiş bizim zevat? Bu haberi okuduktan sonra benim aklım esmeye başladı valla. (bkz: http://www.haber7.com/haber/20110503/Bilvanis-Ciftligine-maydanoz-harekti.php) Eğer hadise sıradan bir CFIT ise, neden birileri, enkazın yeri TİB tarafından bildirildiği halde başka yerleri arama ihtiyacı hissetti, neden enkaza ulaşır ulaşmaz GPS/NAV cihazlarını alelacele söküp yakarak imha etme çabasına girdi?
  • 13:29:43 de yazan arkadasa aynen katiliyorum. nedense bizim milletimiz boyle komplo teorilerine cok bayiliyor. Havaciliktan anlayanlar disinda herkes yorum yapiyor. Havacilik tarihinde bu sekilde kotu gorus sartlarinda araziye carpma olaylarinin (CFIT diyorlar) benzerlerinden belki yuzlercesi yasanmistir, bu da onlardan biri, pilot hata yapti ve kazaya neden oldu bu kadar basit. O tur helikopterlerde kayit cihazi oldugunu hic zannetmiyorum, birileri sanirim sayin cumhiurbaskanini yanlis bilgilendiriyor. Alin okyun Ingilizceniz varsa "http://en.wikipedia.org/wiki/Controlled_flight_into_terrain"
  • boş işlerle ugrasarak nereye varcaksınız merakla bekliyoruz. Ölmese ne yapcaktı muhsin Bey. Kime zarar verecekti. Askerlerin veya birilerinin işi yok da F-16 larıyla suikast planlayacaklardı.Ya aklınız esiyormu. Bu ne ya?
  • yine gündem değiştirme çabaları ...
  • Sanki olay olurken kendisi, şu anki hükümet görevde değildi. Kendini mi görevden alacak, Başbakanı mı görevden alacak... bizle dalga geçiyor resmen
Helikopter kazasında yaşamını yitiren BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, “Düşen helikopterin bütün beyni, o helikopterin her şeyini kayda geçen hafıza yok ortada şimdi.Bir video görüntüsü geldi. Baktım ki bir taraftan cesetleri zorla buzdan falan çıkarıyorlar, birisi de orada vidayı söküyor”

‘O GÖRÜNTÜLER BİZE DE GELDİ’
Gülefer Yazıcıoğlu, yaklaşık 3 ay önce üzerinde “Yazıcıoğlu Ailesi” yazan bir zarf geldiğini ve içinde helikopter görüntülerinin yer aldığı bir CD çıktığını söyledi. CD’deki görüntülerin cep telefonuyla çekilmediğini, profesyonel çekimler olduğunu belirten Yazıcıoğlu şunları anlattı: “Gelişen olaylardan rahatsızlık duymuş, vicdanını dinleyen biri o görüntüleri bize de Sayın Cumhurbaşkanına da iletti. Biz görüntüleri savcılığa ulaştırdık. Bildiğimiz kadarıyla savcılık bu görüntülerle ilgili bir işlem yapmadı. Ancak bugün kazada yaşamını yitirenlerin aileleri ve avukatları sayın savcıyla görüşecek.

Savcılık neler yaptı öğreneceğiz. Eğer bize verilen bilgilerden tatmin olmazsam Sayın Cumhurbaşkanı ile görüşmek ve açıklamak istemediği şeylerin neler olduğunu sormak isterim. Bu açıklamayı yaptığı akşam uyuyamadım, açıklayamadığı şeyler neler olabilir diye düşünüp durdum.” Yazıcıoğlu kendisine de ulaştırılan bazı bilgiler olduğunu ancak bunları açıklamak istemediğini belirterek “Bildiğim şeyler var ama soruşturma devam ediyor. Soruşturmaya zarar verebileceği endişesiyle susuyorum” diye konuştu.

SAVCIDAN JET SORUŞTURMA
BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölümüyle ilgili 1.5 ay önce Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e gönderilen video görüntüleri üzerine Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı, jet soruşturma başlattı. Başsavcılık, CD’deki görüntülerde yaptığı incelemenin ardından helikopterdeki 2 GSP cihazını söken kişinin kimliğini kısa sürede belirledi. Geçtiğimiz günlerde ifadesi alınan askerin görevli personelden olmadığı halde kaza mahallinde bulunduğu da tespit edildi.

Askerin ifadesinin alınmasının ardından savcılığın, Kara Kuvvetleri ve Jandarma Genel Komutanlığı ile Sivil Havacılık’a bağlı yaklaşık 20 personelden oluşan bir şüpheli listesi hazırladığı bildirildi. 20 şüphelinin kaza mahallinde araştırma yapan 65 görevli arasından olduğu ifade edildi. Soruşturma savcısının şüphelilerin ifadelerini almaya başladığı da kaydedildi.

‘KAYIP CİHAZ İÇİN KOMİSYONU UYARMIŞTIK'
MUHSİN Yazıcıoğlu’nun yaşamını yitirdiği helikopter kazasını araştıran Meclis Komisyonu’nun, CHP’li üye Tacidar Seyhan tarafından ‘kayıp cihaz’ konusunda uyarıldığı, ancak komisyonun bir işlem yapmadığı ortaya çıktı. Seyhan, “Komisyon sanki ‘bu olayı kaşımayın’ psikolojisi ile hareket etti. Bazı şeylerin gizlendiğini düşünüyorum” dedi. 2009 yılı mart ayındaki kazanın ardından geçen yasama döneminde kurulan araştırma komisyonu çalışmaları sonrasında bir rapor hazırladı. Komisyonda görev yapan Seyhan, rapora üç sayfalık muhalefet şerhi koydu ve şu uyarılarda bulundu:

HAFIZA KARTLARI KAYIP: Kaza Soruşturma Kurulu enkazın, kazanın aydınlatılmasında önemli rol oynayacak, helikopterin düşme öncesi seyri seferini belirleyecek 2 adet GPS aleti (Eventide Argus 5000 Cebendix/King Skymap IIIC) ve hafıza kartları gibi hayatiyet arzeden parçaları koruyamamış, kasten veya ihmal sonucu kaybolmalarına sebebiyet vermişlerdir.

ELT CİHAZI KOPARILDI: İlgili kurumun, ELT cihazının çarpmada kırıldığı tespitinin aksine Meclis’e ifade veren uzmanlar bir kırılma değil, bağlantı yerinden koparılmış olduğu iddiasında bulunmuşlardır.

BAKIM DEFTERİNDE TAHRİFAT: Helikopterin bakım defterinde tahrifat yapıldığı ve sahte imzaların bulunduğu çıplak gözle dahi görülmektedir. Firma yetkililerinden hesap sorulmalıdır.
"CUMHURBAŞKANIMIZ NEYİ AÇIKLAMIYOR?"

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 13 yıl önce
Yani helikopterr Pegasusun her sey mumkun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
kendi kanunun gecerlidir.... Devlet memleket su bu hepsini es gec.... Insani degerlere uymayan kanun senin degildir, dolayisiyla eger sen uygulamayi begenmediysen ve sen bu uygulamaya onay vermediysen ve bu uygulamaya sen onayladmadiysan( bu hukumete veya baska hukumet icin oy kullanmadiysan, burada oy kullanmamak onemlidir). ozaman kendi kanunun gecerlidir..... Ne istersen yaparsinnnnn!.... Hayyatta oy kullanmam , cunki kendime kimsenin hukmetmesine kendi rizami vermem....... Bu konuda istersen kanuni sultan Suleyman gelse yine oyumu vermem.... Oy = Riza.......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
İşleri güçleri çok olduğu için mi Bilvanis Çiftliğine tarruza yeltenmiş bizim zevat? Bu haberi okuduktan sonra benim aklım esmeye başladı valla. (bkz: http://www.haber7.com/haber/20110503/Bilvanis-Ciftligine-maydanoz-harekti.php) Eğer hadise sıradan bir CFIT ise, neden birileri, enkazın yeri TİB tarafından bildirildiği halde başka yerleri arama ihtiyacı hissetti, neden enkaza ulaşır ulaşmaz GPS/NAV cihazlarını alelacele söküp yakarak imha etme çabasına girdi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
13:29:43 de yazan arkadasa aynen katiliyorum. nedense bizim milletimiz boyle komplo teorilerine cok bayiliyor. Havaciliktan anlayanlar disinda herkes yorum yapiyor. Havacilik tarihinde bu sekilde kotu gorus sartlarinda araziye carpma olaylarinin (CFIT diyorlar) benzerlerinden belki yuzlercesi yasanmistir, bu da onlardan biri, pilot hata yapti ve kazaya neden oldu bu kadar basit. O tur helikopterlerde kayit cihazi oldugunu hic zannetmiyorum, birileri sanirim sayin cumhiurbaskanini yanlis bilgilendiriyor. Alin okyun Ingilizceniz varsa "http://en.wikipedia.org/wiki/Controlled_flight_into_terrain"

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
boş işlerle ugrasarak nereye varcaksınız merakla bekliyoruz. Ölmese ne yapcaktı muhsin Bey. Kime zarar verecekti. Askerlerin veya birilerinin işi yok da F-16 larıyla suikast planlayacaklardı.Ya aklınız esiyormu. Bu ne ya?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
yine gündem değiştirme çabaları ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sanki olay olurken kendisi, şu anki hükümet görevde değildi. Kendini mi görevden alacak, Başbakanı mı görevden alacak... bizle dalga geçiyor resmen

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000