19 Nisan 2013, Cuma 08:30:55

CUMHURBAŞKANI HAVALİMANINI İNCELEDİ

Fransa, son dönemde yükselen tehditlere karşı güvenlik önlemlerini artırmaya devam ediyor...

Cumhurbaşkanı François Hollande, İçişleri Bakanı Manuel Valls ile bu sabah Roissy-Charles-de-Gaulle Havaalanı'na sürpriz ziyaret düzenleyerek, havaalanındaki güvenlik önlemlerini yerinde inceledi.

Hollande yaptığı açıklamada, Fransızların güvenliklerinin garanti altında olduğunu belirtti. Fransa cumhurbaşkanı, "Mevcut tehditler var, herkes bundan haberdar. Son dönemde de artış gösterdi. Fransızların güvenliği için gerekli olan her şeyin hazır olduğunu görmek istedim." diye konuştu. Hollande sözlerine, "Fransa'ya yönelik tehditler var. Bizde aylardan beri güvenlik için gerekli bütün tedbirleri alıyoruz." diye devam etti.

François Hollande, Fransa'nın Mali'ye yaptığı askeri operasyon ve Suriye'de aldığı tutumun da tehditleri artırdığını söyledi. Tehditleri çok büyütmemek gerektiğinin vurgulayan Hollande, yapılması gerekenin Fransızları korumak için yeterli önlemleri almak olduğunu ifade etti.

Resmi programında yer almayan ziyaretin uzun zaman önce planlandığını belirten François Hollande, bunun Boston'da gerçekleşen saldırılarla bir ilgisi bulunmadığını ifade etti.

Bu arada Amerika'daki saldırılardan sonra Fransa'da tren garları ve metro istasyonlarında artırılan güvenlik önlemleri de dikkat çekti.

CUMHURBAŞKANI HAVALİMANINI İNCELEDİ

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000