09 Nisan 2010, Cuma 12:51:23

CUMA FIRTINASI SERT ESECEK

Fırtınalı bir haftayı geride bırakan havacılık sektörü, bu akşam Fikir Fırtınası programına kilitlenecek.
  • Bu uçak çift pilot'a sertifiyelidir.Hava araçlarının sertifikasyonu verilirken tek veya çift pilotla uçacağı sertifikasında vardır.Çift pilota sertifikalandırılmış bir uçak tip eğitimi almış ve lisansına işletmiş iki pilot ile uçabilir.Türk Sivil Havacılğının şu andaki en büyük sorunu yetişmiş insan sıkıntısıdır.Gelecek yıl 450 Pilota ihtiyacımız var.Tabii ki Teknisyen ve diğerleri de
  • Bir gün sayısal lotodan para çıkarsa havacılığı bırakıcam, o zaman havacılık sektöründe iş aramak zorunda kalmıycam, sonra da KARA KUTU ya gelir sektörün tüm usulsüzlüklerini anlatırım:-)
  • Yaklaşık bir ay önce SABAH Gazetesinde Isparta 'da düşen uçağın kaptan pilotunun lisansı geçersiz diye bir haber çıkmıştı bu konuyu araştırdınız mı?.Eğer gerçek ise SHGM bu lisansı nasıl onaylamış?
  • Avrupa ülkelerininSivil Havacılık Otoritelerini inceleyin bakın.Kaç personeli var.SHGM çaycı dahil toplam 147 pewrsonel ile Türk Sivil Havacılığını denetleyemez ve yönlendiremez.Haydar YALÇIN hariç diğerlerinin bilgi ve tecrübesi nedir?.Kalifiyelik derecesi yeterlimi?.Kısacası SHGM nin yeterli olduğunu havacılık camiası kabul ediyormu?.İşin özü budur.
  • Neticede SAS Havacılıkta test edilip FAAL olduğu görülen cihazlar uçaklara takılmış.Yıllardır batı apronunda yatan uçaklardan korozyona uğramış çürümeye terk edilmiş uçaklardan sökülüp çalınan parçaları kim hangi hakla hangi uçaklara taktı.İnanmayan gidip baksın BEA ve FLY 'ın uçaklarının parçaları sökülüp çalındı.Bu parçalar hangi uçaklarda uçuyor.Asıl sorun budur.Asıl ŞOK,ŞOK budur.
  • Üzerinde geçerli FAAL ETİKETİ olan tüm kompenantları yetkili tüm teknisyenler uçağa takabilir.Eğer , test etmeye yetkili bir teknisyen bir kompenantı SAS Havacılık cihazlarında test etmiş ve uçağa takmış ise burada bir suç yoktur.Önemli olan işlemi yapan kişilerin sertifika sahibi olup olmadığıdır.Test için kullanılan tesis değil.Buradaki asıl suçlu yasal başvuruya cevap vermeyen SHGM dir.
  • Onları aklımıza gelecek ve de gelmeyecek her şeyi yaparlar. Önemli olan onları nasıl denetlediğimizdir. Havacılık bir mikron hatayı kabul etmez. SHGM bunları, şunları yapmamıştır diye başlatılan bir Savcılık araştırması var mı? Ulaştırma Bakanlığı daha yorum bile yapmadı. Aprondaki uçaklar soyulmuş, bunlar DHMİ'ne emanet. DHMİ hakkında başlatılan bir soruşturma var mı? Ne konuşacaksınız. Suçluyu ifşa ediyorsunuz, hiçbir makamdan tık yok. Ne biçim ülke olduk?
  • Proğramda yalnızca SAS Havacılık ve ona bakım yaptırtan havayolu şirketleri , Kaya Havacılık vbg. lerimi suçlanacak ve irdelenecek yoksa bunları kontrol etmekle yükümlü ve sorumlu olan makamlar da gündeme gelecek ve onlarda tek,tek mercek altına alınabilecek mi? Bir diğer noktada SAS Havacılığa üst üste 3 müracaatına rağmen hangi gerekçelerle ruhsat verilmemiş olduğu da sorgulanacak mı?
  • Bu kazadan sonra THY'nin Amsterdam kazası MEDLİNE'nın helikopter kazası olmadımı bu kazada rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte bir gazeteci hayatını kayıp etmedimi. Peki Ünlü ve tarafsız gazetecimiz bu haberleri hiç duymadımı 30 kasımda olan kazayı brezilya dizisine çeviren bu ünlü gazetecimiz Sayın Yazıcıoğlunumu tanımıyor. vallahi bende birşey anlamadım
  • Bu tarihte olan bir olayı neden progrma almıyorsunuz ? Bir sakınca mı var ? Haftanın en önemli olaylarından biri olan duruşmayı görmezlikten gelmeyelim.

Airport TV’de havacılık sektörünün tek canlı tartışma programı Fikir Fırtınası bu hafta da dopdolu…

Hareketli bir haftanın ardından ilginç değerlendirmeler, uzman görüşleri bu programda sizleri bekliyor.

İşte bu haftanın önemli konu başlıkları…

SAS Havacılık Atatürk Havalimanı’nda üç yıl nasıl faaliyetlerini yürüttü? Bazı havayolu şirketleri SAS Havacılık’tan neden yedek parça aldı, neden bazı bakımlarını orada yaptırdı?

Hawker 850 XP tipi uçağı kullanma yetkisi olmayan pilot nasıl o uçuşu yaptı? Kaya Havacılık’ta yaşanan bu ilginç olayın detaylarında neler var?

KTHY Genel Müdürü Bilal Ekşi görevinden neden istifa etti? Bilal Ekşi’nin gidişinde hangi faktörler etkili oldu?

Hepsi ve daha fazlası bu akşam saat 21:00’de Fikir Fırtınası’nda...

CUMA FIRTINASI SERT ESECEK

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Misafir ~ 14 yıl önce
Bu uçak çift pilot'a sertifiyelidir.Hava araçlarının sertifikasyonu verilirken tek veya çift pilotla uçacağı sertifikasında vardır.Çift pilota sertifikalandırılmış bir uçak tip eğitimi almış ve lisansına işletmiş iki pilot ile uçabilir.Türk Sivil Havacılğının şu andaki en büyük sorunu yetişmiş insan sıkıntısıdır.Gelecek yıl 450 Pilota ihtiyacımız var.Tabii ki Teknisyen ve diğerleri de

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bir gün sayısal lotodan para çıkarsa havacılığı bırakıcam, o zaman havacılık sektöründe iş aramak zorunda kalmıycam, sonra da KARA KUTU ya gelir sektörün tüm usulsüzlüklerini anlatırım:-)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yaklaşık bir ay önce SABAH Gazetesinde Isparta 'da düşen uçağın kaptan pilotunun lisansı geçersiz diye bir haber çıkmıştı bu konuyu araştırdınız mı?.Eğer gerçek ise SHGM bu lisansı nasıl onaylamış?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Avrupa ülkelerininSivil Havacılık Otoritelerini inceleyin bakın.Kaç personeli var.SHGM çaycı dahil toplam 147 pewrsonel ile Türk Sivil Havacılığını denetleyemez ve yönlendiremez.Haydar YALÇIN hariç diğerlerinin bilgi ve tecrübesi nedir?.Kalifiyelik derecesi yeterlimi?.Kısacası SHGM nin yeterli olduğunu havacılık camiası kabul ediyormu?.İşin özü budur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Neticede SAS Havacılıkta test edilip FAAL olduğu görülen cihazlar uçaklara takılmış.Yıllardır batı apronunda yatan uçaklardan korozyona uğramış çürümeye terk edilmiş uçaklardan sökülüp çalınan parçaları kim hangi hakla hangi uçaklara taktı.İnanmayan gidip baksın BEA ve FLY 'ın uçaklarının parçaları sökülüp çalındı.Bu parçalar hangi uçaklarda uçuyor.Asıl sorun budur.Asıl ŞOK,ŞOK budur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Üzerinde geçerli FAAL ETİKETİ olan tüm kompenantları yetkili tüm teknisyenler uçağa takabilir.Eğer , test etmeye yetkili bir teknisyen bir kompenantı SAS Havacılık cihazlarında test etmiş ve uçağa takmış ise burada bir suç yoktur.Önemli olan işlemi yapan kişilerin sertifika sahibi olup olmadığıdır.Test için kullanılan tesis değil.Buradaki asıl suçlu yasal başvuruya cevap vermeyen SHGM dir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Onları aklımıza gelecek ve de gelmeyecek her şeyi yaparlar. Önemli olan onları nasıl denetlediğimizdir. Havacılık bir mikron hatayı kabul etmez. SHGM bunları, şunları yapmamıştır diye başlatılan bir Savcılık araştırması var mı? Ulaştırma Bakanlığı daha yorum bile yapmadı. Aprondaki uçaklar soyulmuş, bunlar DHMİ'ne emanet. DHMİ hakkında başlatılan bir soruşturma var mı? Ne konuşacaksınız. Suçluyu ifşa ediyorsunuz, hiçbir makamdan tık yok. Ne biçim ülke olduk?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Proğramda yalnızca SAS Havacılık ve ona bakım yaptırtan havayolu şirketleri , Kaya Havacılık vbg. lerimi suçlanacak ve irdelenecek yoksa bunları kontrol etmekle yükümlü ve sorumlu olan makamlar da gündeme gelecek ve onlarda tek,tek mercek altına alınabilecek mi? Bir diğer noktada SAS Havacılığa üst üste 3 müracaatına rağmen hangi gerekçelerle ruhsat verilmemiş olduğu da sorgulanacak mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu kazadan sonra THY'nin Amsterdam kazası MEDLİNE'nın helikopter kazası olmadımı bu kazada rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte bir gazeteci hayatını kayıp etmedimi. Peki Ünlü ve tarafsız gazetecimiz bu haberleri hiç duymadımı 30 kasımda olan kazayı brezilya dizisine çeviren bu ünlü gazetecimiz Sayın Yazıcıoğlunumu tanımıyor. vallahi bende birşey anlamadım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu tarihte olan bir olayı neden progrma almıyorsunuz ? Bir sakınca mı var ? Haftanın en önemli olaylarından biri olan duruşmayı görmezlikten gelmeyelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000