15 Mayıs 2016, Pazar 09:21:05

Çukurova'da süreç başlıyor

DHMİ Genel Müdürlüğünce, YİD kapsamından çıkartılarak öz kaynaklarla yapılmasına karar verilen Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın altyapısı için 16 Mayıs'ta teklifler alınacak.
  • 2 yıl önce burada Çukurova Havalimanı ile ilgili habere Koçoğlu firmasının ne bu havalimanı in ne de Sabuncubeli Tünelini bitirmesinin mümkün olmadığını söylemiştim. Bazıları da bana hakarete veren çemkirmelerde bulunmuşlardı. Kayyıma kaldı Koçoğlu ama bu iki iş için aldığı krediler yanına kar kaldı.
  • Asil amaç Şakirpaşa'yı imara açmak olmasın?
  • En az 20 kere acıkladılar kapasite 30 milyon olacak diye ama ne proje detaylarını nede özelliklerini söylemediler. Kactane yürüyen merdiven asansör yolcu körüğü var hic bir yerde bilgi yok.
  • limak alir
  • bıktık 5 aydır aynı tatava. adanalı daha çok beklersin!!
  • Bakalim yine hangi Yandas'a peskes cekilecek.. Birde Hazine Garantisi verirlerse tadindan yenmez..
  • Türkiye'nin 4. büyük meydanı olacak.A 380 için uygun pisti.

DHMİ Genel Müdürlüğünce, YİD kapsamından çıkartılarak öz kaynaklarla yapılmasına karar verilen Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın altyapısı için 16 Mayıs'ta teklifler alınacak.

Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın altyapısı için 16 Mayıs'ta yapılacak ihaleye katılmak üzere 24 firma şartname aldı.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın yapımı için 2011'deki ihaleyi kazanan müteahhit firmanın içine düştüğü mali kriz sebebiyle geçen yıl ağustosta sözleşmeyi feshetti. Mersin ve Adana başta olmak üzere bölgeye hizmet vermek amacıyla konvansiyonel boyutlarda yapımı planlanan havalimanının Yap-İşlet-Devret (YİD) kapsamından çıkartılarak, öz kaynaklarla yapılmasına karar verildi. Bu kapsamda Yüksek Planlama Kurulu kararı alındı.

Havalimanının altyapı ve üstyapı tesislerinin yapım işi için ayrı ayrı ihaleye çıkılacak. İlk ihale, altyapı tesislerinin yapımı için pazartesi günü gerçekleştirilecek. Söz konusu ihale için 24 firma şartname satın aldı.

30 MİLYON YOLCU KAPASİTESİ

Projesi, DHMİ Genel Müdürlüğünce hazırlatılan havalimanının yapım maliyetinin 750 milyon lira olması tahmin ediliyor. Yer tesliminin yapılmasından itibaren 550 takvim gününde tamamlanması hedeflenen havalimanı, 30 milyon yolcuya hizmet edecek ve 7 binin üzerinde kişiye istihdam sağlayacak.

Hem iç hem dış hat trafiğine açık olacak havalimanı, Adana-Mersin karayoluna, Adana ve Mersin şehir merkezlerine yakın olması dolayısıyla her yere kolay ulaşım imkanı sağlayacak. 

Çukurova'da süreç başlıyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

ESB ~ 8 yıl önce
2 yıl önce burada Çukurova Havalimanı ile ilgili habere Koçoğlu firmasının ne bu havalimanı in ne de Sabuncubeli Tünelini bitirmesinin mümkün olmadığını söylemiştim. Bazıları da bana hakarete veren çemkirmelerde bulunmuşlardı. Kayyıma kaldı Koçoğlu ama bu iki iş için aldığı krediler yanına kar kaldı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sky ~ 8 yıl önce
Kredi falan almadı koçoğlu. Kendi öz kaynaklarıyla milyonlarca euro harcayarak inşaatı ilerletti fakat önceden anlaşılan kredileri "alamadığı" için mali krize girdi. Bilmeden konuşmak ne kadar da kolay yahu...
Asıl Amaç ~ 8 yıl önce
Asil amaç Şakirpaşa'yı imara açmak olmasın?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tuhaf ~ 8 yıl önce
En az 20 kere acıkladılar kapasite 30 milyon olacak diye ama ne proje detaylarını nede özelliklerini söylemediler. Kactane yürüyen merdiven asansör yolcu körüğü var hic bir yerde bilgi yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
limak alir ~ 8 yıl önce
limak alir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gzt ~ 8 yıl önce
limak 3. cüyü yapsın birazda başka firmalar alsın.
yeter ~ 8 yıl önce
bıktık 5 aydır aynı tatava. adanalı daha çok beklersin!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mesut ~ 8 yıl önce
Bakalim yine hangi Yandas'a peskes cekilecek.. Birde Hazine Garantisi verirlerse tadindan yenmez..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 8 yıl önce
Yid kapsamından çıkarılmış, öz kaynaklarla yapılacak. Sen hazine garantisi diyorsun.
Adanalıyık ~ 8 yıl önce
Türkiye'nin 4. büyük meydanı olacak.A 380 için uygun pisti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000