23 Ekim 2014, Perşembe 08:05:29

ÇUKUROVA'DA İNŞAAT YENİDEN BAŞLADI

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde kredi sıkıntıları nedeniyle durdurulan 30 milyon yolcu kapasiteli Çukurova Bölgesel Havaalanı inşaatı için, 150 milyon euro dış kaynaklı kredi anlaşmasında sona gelindiği bildirildi. Bunun üzerine yüklenici firma inşaata yeniden başladı.
  • Firma 60milyon Euro harcamış, kamulastırmayla beraber 400 milyon tl bir para harcandı bitmeye bitecek ama ne zaman
  • projenin yolcu garantisi maliyetini cikarir. yok cikarmasa zaten butun h.alanlarinda garantinin ustunde gerceklesme oluyor. zeminde yapilanlar, projeler, temeller adanaya gidip gelirken gorulecek imalat degil elbette! adana mersin bolgesi yurtdisindan yurticinden yatirimci olmak icin cok cazip bir bolge. bkz mesela saw 100% malezya, tav fransiz, antalya alman... artik havalimanlarinda olay sadece ziraat vakif degil
  • Proje ekonomik değil. O nedenle özel sektör kredi bulamıyor. Ziraat, Vakıfbank vs devreye girebilir ama onların da refinansman için uluslararası piyasadan para bulması gerekli. Bu iş zor görünüyor.
  • Adana'ya giderken gördük bu havalimanı inşaatında yüzde 20 neyi temsil ediyor merak ediyorum. Pist ve taksiyolu şeklinde kazıntı var kazı bile değil yine ortalık ot ama sadece sınırlarını çizmişler gibi. Havalimanının geneli bu şekilde etraftaki tarlalardan ayrılmış... Yakınında doğru düzgün bir yol yok nasıl ve ne zaman yapmayı düşünüyorlar çok ilginççç
  • Bakıyorumda.türkiyede tünel,yol,köprü v.b tüm işlerde bu habere benzer Sıkıntılar var.derler ya.türkler İngiliz gibi planlar,Alman gibi başlar Türk gibi işler uzar gider.
  • Çukurova havalimanını sabırsızlıkla bekliyoruz. Bölgenin en büyük havalimanı olacağını duymuştum...

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde kredi sıkıntıları nedeniyle durdurulan 30 milyon yolcu kapasiteli Çukurova Bölgesel Havaalanı inşaatı için, 150 milyon euro dış kaynaklı kredi anlaşmasında sona gelindiği bildirildi. Bunun üzerine yüklenici firma inşaata yeniden başladı.

357 milyon euro yatırım bedeliyle geçen yıl mayıs ayında temeli atılan havaalanının altyapısı için bugüne kadar 60 milyon euro harcandığı kaydedildi. Yüklenici firma Koçoğlu İnşaat Sanayi Tarım ve Hayvancılık Ticaret A.Ş. tarafından kurulan Çukurova Havalimanı Yatırım Yapım ve İşletme A.Ş., yurt içinde kredi bulamayınca inşaat 4 ay önce durduruldu. Kredi için dış piyasaya yönelen firmanın, 150 milyon euro'luk kredi anlaşmasında sona yaklaştığı belirtildi. 

'YÜZDE 20'Sİ TAMAMLANDI'

Projenin yüzde 20'lik bölümünün tamamlandığını belirten Proje Müdürü Ozan Güzel şu bilgileri verdi:

"Türkiye'de yapılan kredi arayışlarımız sonuç vermeyince inşaat 4 ay süreyle durmuştu. Ancak, şu aşamada yurt dışı kaynaklı 150 milyon euro kredi temini konusunda sona gelindi. Bunun üzerine yeniden öz kaynaklarımızı devreye sokarak inşaata başladık. Şu anda ana pist bölümünde kazı ve dolgu çalışması yapılıyor. İç ve dış hatlar terminalleri, otopark binasındaki kaba inşaatımız hızlı bir şekilde devam ediyor. 2 hafta içinde sanırım tamamlanmış olacak finansman. Proje de, yaşanan gecikmeden dolayı sıkıntıya sokmayacak. 2016'nın Mart ayında bu projeyi tamamlamış olacağız. Bu süre içinde tamamlarsak Adana ve Mersin halkına vermiş olduğumuz sözü de tutmuş oluruz."

'BAĞLANTI YOLU İNŞAATI BAŞLAMADI'

Havalimanının Adana- Mersin karayoluna direk ulaşımını sağlayacak olan bağlantı yolunun yapımına bugüne kadar başlanmadığını belirten Güzel, bu yolun bir an önce tamamlanması gerektiğini, projenin sağlıklı yürümesi için bu çalışmanın çok önemli olduğunu vurguladı. (Akşam)

ÇUKUROVA'DA İNŞAAT YENİDEN BAŞLADI

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 9 yıl önce
Firma 60milyon Euro harcamış, kamulastırmayla beraber 400 milyon tl bir para harcandı bitmeye bitecek ama ne zaman

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bolgeden haber ~ 9 yıl önce
projenin yolcu garantisi maliyetini cikarir. yok cikarmasa zaten butun h.alanlarinda garantinin ustunde gerceklesme oluyor. zeminde yapilanlar, projeler, temeller adanaya gidip gelirken gorulecek imalat degil elbette! adana mersin bolgesi yurtdisindan yurticinden yatirimci olmak icin cok cazip bir bolge. bkz mesela saw 100% malezya, tav fransiz, antalya alman... artik havalimanlarinda olay sadece ziraat vakif degil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Proje ekonomik değil. O nedenle özel sektör kredi bulamıyor. Ziraat, Vakıfbank vs devreye girebilir ama onların da refinansman için uluslararası piyasadan para bulması gerekli. Bu iş zor görünüyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
3 gün önce ~ 9 yıl önce
Adana'ya giderken gördük bu havalimanı inşaatında yüzde 20 neyi temsil ediyor merak ediyorum. Pist ve taksiyolu şeklinde kazıntı var kazı bile değil yine ortalık ot ama sadece sınırlarını çizmişler gibi. Havalimanının geneli bu şekilde etraftaki tarlalardan ayrılmış... Yakınında doğru düzgün bir yol yok nasıl ve ne zaman yapmayı düşünüyorlar çok ilginççç

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Erol ~ 9 yıl önce
Bakıyorumda.türkiyede tünel,yol,köprü v.b tüm işlerde bu habere benzer Sıkıntılar var.derler ya.türkler İngiliz gibi planlar,Alman gibi başlar Türk gibi işler uzar gider.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilotagababa ~ 9 yıl önce
Çukurova havalimanını sabırsızlıkla bekliyoruz. Bölgenin en büyük havalimanı olacağını duymuştum...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000