20 Nisan 2016, Çarşamba 13:27:01

Çukurova'da ihale tarihi belli oldu

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, Çukurova Bölgesel Havalimanı için yeni ihale sürecini belirledi.
  • Bu ihaleyi de Ercan havalimanını beş senede bitiremeyen yandaş şirkete verirler. 30 sene de bu sürer.
  • Cukurovanin oraj gecis merkezine havaalani yapiliyor. Hadi bakalim pilotlatin bilegine kuvvet...
  • çukurova havalimanı bir ihanet projesidir sadece üçbeş toprak agasını zengin edip ülkenin en güzel ekilebilir verimli topraklarını yok ettirmek isteyen tohum piyasasında dünyadaki en büyük söz sahibi malum ülkenin destekledigi projedir aynı ülke suriyede mezopotamyayıda ele geçirmek üzere olan işidin bile dokunmadıgı ülkedir bu havaalanını savunan isteyende haindir çünkü en güzel ekilebilir araziler bilinçli bir şekilde yok edilmektedir oysa önümüzdeki otuz yıldan sonra dünyayı açlık beklemektedir paraya secde eden sahte müslüman akkoyunlar için farketmiyor oysa bu vatan çocuklarımızın bize emanetidir
  • Adanali
  • çökün o inşaatı yapamyan firmaya bak aklı başına gelir!!!
  • Bu yeni yapılanda 19 yolcu körüğü bulunacak
  • Nevsehir havalimani da buyukletcekler nezaman geri ihalesi gelcek??
  • adana daha çok bekler :))
  • bunu bitiremeyen şirkette kayyım atanmalı öncelikle!!! teminatı yakılmalı hemen

Devlet Hava Meydanları İşletmesi  (DHMİ) Genel Müdürlüğü, Çukurova Bölgesel Havalimanı için yeni ihale sürecini  belirledi.

DHMİ, Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın yapımı için 2011'deki ihaleyi  kazanan müteahhit firmanın içine düştüğü mali kriz sebebiyle geçen yıl ağustosta  sözleşmeyi feshetti. Mersin ve Adana başta olmak üzere bölgeye hizmet vermek  amacıyla konvansiyonel boyutlarda yapımı planlanan havalimanının YİD kapsamından  çıkartılarak, öz kaynaklarla yapılmasına karar verildi. Bu kapsamda Yüksek  Planlama Kurulu kararı alındı. Havalimanının altyapı ve üstyapı tesislerinin  yapım işi için ayrı ayrı ihaleye çıkılacak. İlk ihale, altyapı tesislerinin  yapımı için 16 Mayıs'ta gerçekleştirilecek.

7 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAK

Projesi, DHMİ Genel Müdürlüğünce hazırlatılan havalimanının yapım  maliyetinin 750 milyon lira olması tahmin ediliyor. Yer tesliminin yapılmasından  itibaren 550 takvim gününde tamamlanması hedeflenen havalimanı, 30 milyon yolcuya hizmet edecek ve 7 binin üzerinde kişiye istihdam sağlayacak.

Hem iç hem dış hat trafiğine açık olacak havalimanı, konumu itibarıyla  Adana-Mersin karayoluna, Adana ve Mersin şehir merkezlerine yakın olması  dolayısıyla her yere kolay ulaşım imkanı sağlayacak.

Söz konusu havalimanının ihalesi, 15 Aralık 2011'de yapılmıştı.  Havalimanı ihalesinde tek teklif, 357 milyon 71 bin 685 avro yatırım bedeli ve 9  yıl 10 ay 10 gün işletim süresi ile Sky Line Havacılık-Zonguldak Özel Sivil  Havacılık Ortak Girişim Grubundan gelmişti. Söz konusu firmanın içine düştüğü  mali kriz sebebiyle geçen yıl ağustosta sözleşmesi feshedilmişti.

Çukurova'da ihale tarihi belli oldu

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Ercan ~ 8 yıl önce
Bu ihaleyi de Ercan havalimanını beş senede bitiremeyen yandaş şirkete verirler. 30 sene de bu sürer.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gs ~ 8 yıl önce
Cukurovanin oraj gecis merkezine havaalani yapiliyor. Hadi bakalim pilotlatin bilegine kuvvet...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hobi ~ 8 yıl önce
çukurova havalimanı bir ihanet projesidir sadece üçbeş toprak agasını zengin edip ülkenin en güzel ekilebilir verimli topraklarını yok ettirmek isteyen tohum piyasasında dünyadaki en büyük söz sahibi malum ülkenin destekledigi projedir aynı ülke suriyede mezopotamyayıda ele geçirmek üzere olan işidin bile dokunmadıgı ülkedir bu havaalanını savunan isteyende haindir çünkü en güzel ekilebilir araziler bilinçli bir şekilde yok edilmektedir oysa önümüzdeki otuz yıldan sonra dünyayı açlık beklemektedir paraya secde eden sahte müslüman akkoyunlar için farketmiyor oysa bu vatan çocuklarımızın bize emanetidir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yallah ~ 8 yıl önce
10 hektar arazi ekilebilir olmaktan çıkınca bu ülke aç kalmaz kardeşim.Hesabını tekrar yap.Ajitasyon yapma.Havalimanı inşaatına karşı çıkan olarak havacılık sitesinde okuyup yorum yapma.Tarım sitelerini takip et.
Soz konusu Adana olunca hiç hayırlı haber olmuyor. ~ 8 yıl önce
Adanali

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çökün ~ 8 yıl önce
çökün o inşaatı yapamyan firmaya bak aklı başına gelir!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aaa ~ 8 yıl önce
Çöküldü adam battı.
Körük ~ 8 yıl önce
Bu yeni yapılanda 19 yolcu körüğü bulunacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nevsehir ihale ~ 8 yıl önce
Nevsehir havalimani da buyukletcekler nezaman geri ihalesi gelcek??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çok beklersiniz ~ 8 yıl önce
adana daha çok bekler :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
adana merkez ~ 8 yıl önce
kelebekler ben beklemem!!
kayyım ~ 8 yıl önce
bunu bitiremeyen şirkette kayyım atanmalı öncelikle!!! teminatı yakılmalı hemen

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000