08 Temmuz 2015, Çarşamba 08:35:37

Çukurova'da belirsizlik sürüyor

Kredi teminindeki çıkmaz nedeniyle inşaatı bir yıl önce durdurulan Uluslararası Çukurova Havalimanı'nın yapımındaki belirsizlik sürüyor.
  • maşallah dernek başkanı da bu işi bize vermediniz ona verdiniz bizde onu desteklemiyoruz ve açıklarını dile getiriyoruz tarzı yorum yapmış. böyle iş olurmu başkan, demekki siz kendi bünyenizdeki bir firma hakkında da böyle konuşursunuz. (siz yada yapımcı firma ile tanışıklığım yok yanlış anlaşılmasın)
  • BU İŞLER SİYASETE BAĞLI İŞLER DİR.... YENİ HÜKÜMET KURULDUĞUNDA HIZ KAZANACAKTIR...
  • arkadaşlar ewet dogru başkanımızın dedıgı gibi ikarlı olmayan bir işe hiç bir yatırımcı yada bankalar kıredı vermez bu durumda ne yapmalıdır ivedi şekılde delaş devreye gırmeli devlet ve delaş ortaklaşa bu işin altından kalkallar ve ondan sonra özelleşmeler devreye gırer
  • Bu firmayi bir araştırın. Hiç bir tecrübesi yok referansı yok sizce neden verildi bu firmaya ihale? Ülkenin kaynakları geleceği heba ediliyor . Durmak yok yola devam
  • burda yanlış bilgi var orası çoktan bitti ve inekler otluyor:)
  • burası bitti hatta şu an kadar 2 seçimde 2 defa açılışı yapıldı şimdi bilerek kapattık önüüzdeki seçimde yine açacaz, aç kapa artema:)
  • O zaman havalimanını DHMİ yapar ve işletir.tıpkı diğer havalimanlarını yaptığı gibi....
  • Geçen yıl burada o firmanın Çukurova Havaalanı ve Sabuncubeli Tünelini asla bitiremeyeceğini yazdığımda birkaç kişi neredeyse küfür etmişlerdi. Sabuncubelinde aynı şekilde kimse firmaya ortak olmak istemedi ve yanlıştan çabuk dönülerek iş feshedildi. Yeniden ile ihale edildi. Burada da yapılması gereken budur.
  • gezi parkina biz ne yaparsak yapalim insa edilen topcu kislasi ve yanindaki barok opera binasi gibi bir hava alani olmus. ayni akibet 3.havaalani icinde cok yakinda vizyonda..
  • içine etmeyin. o bölgenin toprağına taş eksen biter. yazıktır günahtir. inşallah hiç bir zaman tamamlanamaz.

Kredi teminindeki çıkmaz nedeniyle inşaatı bir yıl önce durdurulan Uluslararası Çukurova Havalimanı'nın yapımındaki belirsizlik sürüyor. İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan sonra Türkiye'nin ikinci büyük havalimanı özelliğindeki projede, ilerleme sağlanamıyor.

36 AYDA TAMAMLANMASI PLANLANDI

Ankara 11. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne ‘iflas erteleme talebinde' bulunan yüklenici firma Koçoğlu Şirketler Grubu, işin devamı için yabancı bir ortakla ‘krizi' aşmaya çalışıyor. 357 milyon euro yatırım bedelli ilk bölgesel nitelikli Çukurova Havalimanı'nın temeli 28 Mayıs 2013'te atıldı. Koçoğlu Grubu'nun ‘yap-işlet-devret' modeliyle üstlendiği inşaatın 36 ayda (Mart 2016) tamamlanması planlandı.

30 milyon yolcu kapasiteli projenin altyapısı için bugüne kadar 60 milyon euro harcandı. Yüzde 20'si tamamlanan inşaat mali sıkıntılar nedeniyle Temmuz 2014'te durduruldu. Firma yurtiçi ve dışında kredi arayışını sürdürürken, özkaynaklarıyla ekimde inşaata yeniden başladı. Ancak beklenen kredi bulunamayınca şubat ayında çalışmalara tekrar ara verildi.

SORUNA İYİ YAKLAŞILIYOR

Mersin Sanayici ve İşadamları Derneği (MESİAD) Başkanı Mehmet Deniz, aklı başındaki herkesin havalimanı ihalesini alan firmanın bu işi bitiremeyeceğini ve sonunun hüsran olacağını bildiğini söyledi.

Fakat olumsuzluk olmasın, negatif enerji yayılmasın diye çoğunlukla soruna iyi niyetle yaklaştıklarını belirten Deniz, bu konuda verilen sözlerin hiçbirinin tutulmadığını kaydetti. Deniz, “Sözler tutmadığı gibi ucu açık hale geldi. Yüklenici firma bir bakmışız ‘yerli ortak buldum' diyor. Sonra bu sözler doğru çıkmıyor. Şimdi de ‘yabancı firma bulacağız' diyorlar. Bir işi bitirememiş, yüzüne gözüne bulaştırmış bir firmaya hiçbir yabancı firma ortak olmaz. Firmanın toprağa gömdüğü bir sermaye var. Devletin bu kişiye hak edişini ölçümleme suretiyle ödemesi ve yeniden ihaleye çıkması gerekir. Fakat bu yapılmıyor. Bu işleri ‘yap-işlet-devret' modeliyle yapıldığından yatırımı kârlı olmaktan çıkardığınız vakit hiçbir sermaye sahibi kârı olmayan bir işe sermayesini koymaz.” dedi.

İHALENİN YARARLI HALE GETİRİLMESİ GEREKİYOR

Mersin'de bir lobi oluşturmak suretiyle yeni seçilen milletvekilleriyle bu hususta iktidara baskı yapacaklarını dile getiren Mehmet Deniz, “Bu işin çok zaman alacağını düşünüyorum. Firmanın imkânları bu derece. Araştırdık verimli olmayan bir ihaleye kimse konsorsiyum teşkil etmiyor. Geri dönmeyeceğini bilerek, hiçbir banka kredi vermiyor. İhalenin yararlı hale getirilmesi gerekir. Firmanın da gücü bu kadardır. Yeni bir firmaya verilmeli. Biz hiçbir sermaye sahibini bu şartlarda gelip havalimanına para koyacağını düşünmüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Çukurova'da belirsizlik sürüyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

başkan ! ~ 9 yıl önce
maşallah dernek başkanı da bu işi bize vermediniz ona verdiniz bizde onu desteklemiyoruz ve açıklarını dile getiriyoruz tarzı yorum yapmış. böyle iş olurmu başkan, demekki siz kendi bünyenizdeki bir firma hakkında da böyle konuşursunuz. (siz yada yapımcı firma ile tanışıklığım yok yanlış anlaşılmasın)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
??? ~ 9 yıl önce
BU İŞLER SİYASETE BAĞLI İŞLER DİR.... YENİ HÜKÜMET KURULDUĞUNDA HIZ KAZANACAKTIR...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GANYOTÇU ~ 9 yıl önce
Alakaya maydonoz İş patlayalı yıl olmuş o zaman hükümet yokmuydu
bilen ~ 9 yıl önce
arkadaşlar ewet dogru başkanımızın dedıgı gibi ikarlı olmayan bir işe hiç bir yatırımcı yada bankalar kıredı vermez bu durumda ne yapmalıdır ivedi şekılde delaş devreye gırmeli devlet ve delaş ortaklaşa bu işin altından kalkallar ve ondan sonra özelleşmeler devreye gırer

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yabanci ~ 9 yıl önce
Bu firmayi bir araştırın. Hiç bir tecrübesi yok referansı yok sizce neden verildi bu firmaya ihale? Ülkenin kaynakları geleceği heba ediliyor . Durmak yok yola devam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yanlış ~ 9 yıl önce
burda yanlış bilgi var orası çoktan bitti ve inekler otluyor:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bitti ~ 9 yıl önce
burası bitti hatta şu an kadar 2 seçimde 2 defa açılışı yapıldı şimdi bilerek kapattık önüüzdeki seçimde yine açacaz, aç kapa artema:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ARFF Mersin ~ 9 yıl önce
O zaman havalimanını DHMİ yapar ve işletir.tıpkı diğer havalimanlarını yaptığı gibi....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ESB ~ 9 yıl önce
Geçen yıl burada o firmanın Çukurova Havaalanı ve Sabuncubeli Tünelini asla bitiremeyeceğini yazdığımda birkaç kişi neredeyse küfür etmişlerdi. Sabuncubelinde aynı şekilde kimse firmaya ortak olmak istemedi ve yanlıştan çabuk dönülerek iş feshedildi. Yeniden ile ihale edildi. Burada da yapılması gereken budur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ayni son ~ 9 yıl önce
gezi parkina biz ne yaparsak yapalim insa edilen topcu kislasi ve yanindaki barok opera binasi gibi bir hava alani olmus. ayni akibet 3.havaalani icinde cok yakinda vizyonda..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
verimli toprakların ~ 9 yıl önce
içine etmeyin. o bölgenin toprağına taş eksen biter. yazıktır günahtir. inşallah hiç bir zaman tamamlanamaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000