24 Mayıs 2013, Cuma 10:45:22

ÇUKUROVA HAVALİMANI'NDA TEMEL ATMA ZAMANI

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın 2023 hedefleri arasında yer alan 30 milyon yolcu kapasiteli iki havalimanından birisi olan Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın temeli 28 Mayıs'ta atılacak.
  • arkadaşlar adana havalanına istanbula günde 20 den fazla uçak kalkıyor ve doluluk oranları çok yüksek şimdi bu havalanın iş yapmıcağını söylemek için hayatında hiç adana mersine gitmemiş olmak gerek sanırım 7 8 milyonluk nüfusa hitap etcek bi havalanı olcak
  • Buraya kim sefer düzenleyecek acaba? Burasının sonu kargo terminalidir. Ancak narenciye taşınır. Başka da bir işe yaramaz.
  • hayırlı olsun
  • Yazık ! ! ! ! 1. sınıf tarım arazisi elden gitti....Eller ay'a ,, Türkler yaya .boşuna dememişler...Çok yakında verimsiz ve çorak ,Hatta ekim yapılamayan arazi varken, bu verimli arazi elden gitti...8.000+ 3.500 dönüm yol dahil toplam11.500 .dönüm elden gidiyor ; değil maalesef gitti..(1 cm verimli Toprak binlerce yılda oluşuyor. En uygun koşullarda 1 cm’lik toprak oluşumu için 100 ila 400 yıl geçmesi gerekirken, bu toprağın işlenebilir, verimli bir yapıya kavuşması için en az 3 bin ile 12 bin yıl geçmesi gerekmektedir. )Kaynak Google

Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın töreni Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik başta olmak üzere çok sayıda davetlinin katılımıyla önümüzdeki hafta yapılacak.


Yolcu kapasitesi 30 milyon olacak

İlk aşamada 15 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak ve ihtiyaca göre kapasitesi artırılabilir şekilde planlanan Çukurova Bölgesel Havalimanının kapasitesinin, daha sonra 30 milyona çıkarılması hedefleniyor. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın 2023 hedefleri arasında yer alan 30 milyon kapasiteli iki havalimanından birisinin Çukurova Bölgesel Havalimanı olması planlanıyor.

Hem iç hem dış hat trafiğine açık olacak havalimanı, konumu itibariyle Adana-Mersin karayoluna, Adana ve Mersin şehir merkezlerine yakın olması dolayısıyla her yere kolay ulaşım imkanı sağlayacak.

Proje kapsamında yapılacaklar

İhaleyi kazanan firma, proje kapsamında, pist, ihtiyaç halinde pist olarak da kullanılabilecek paralel taksi yolu, ana pist sonlarında 60 metreye 60 metre emergency pist, emniyet sahaları ve onların sonunda RESA sahaları yapacak. Apron, özel hangarlar bölgesi apronu, kargo terminal apronu, yer hizmet araçları park limanı, iç ve dış hatlar terminal binası, havalimanı oteli, otopark ve bağlantı yolları, VIP binası, CIP binası, kule, kaza yangın istasyonu binası, genel hizmetler-özel hizmetler araç garajı, kara araçları akaryakıt ikmal tesisleri, su deposu, ısı ve güç merkezi, kargo terminali, havalimanı giriş kontrol noktası, apron bariyer binası, çöp toplama ve ayıklama merkezi, regülatör binaları, çevre güvenlik yolu ile sistem ve tesisler ile uçak yakıt hidrant sistemini yapacak.

Yer teslimi yapıldıktan sonra 36 ayda inşaat çalışmalarını tamamlayacak firmanın daha sonra işletme süresi başlayacak, işletme süresi bittikten sonra da işletme idareye devredilecek. İhalenin devrinin ardından yapılacak havalimanı kiralama ihalesinde, en yüksek kira teklifini veren firma ihaleyi kazanacak.

Çukurova Bölgesel Havalimanı yapımı için 8 milyon metrekarenin üzerinde bir alan kamulaştırıldı.

ÇUKUROVA HAVALİMANI'NDA TEMEL ATMA ZAMANI

Yorumlar

mersinli ~ 11 yıl önce
arkadaşlar adana havalanına istanbula günde 20 den fazla uçak kalkıyor ve doluluk oranları çok yüksek şimdi bu havalanın iş yapmıcağını söylemek için hayatında hiç adana mersine gitmemiş olmak gerek sanırım 7 8 milyonluk nüfusa hitap etcek bi havalanı olcak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kim ~ 11 yıl önce
Buraya kim sefer düzenleyecek acaba? Burasının sonu kargo terminalidir. Ancak narenciye taşınır. Başka da bir işe yaramaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ali ~ 11 yıl önce
hayırlı olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TOPRAK ANA AĞLIYOR ~ 11 yıl önce
Yazık ! ! ! ! 1. sınıf tarım arazisi elden gitti....Eller ay'a ,, Türkler yaya .boşuna dememişler...Çok yakında verimsiz ve çorak ,Hatta ekim yapılamayan arazi varken, bu verimli arazi elden gitti...8.000+ 3.500 dönüm yol dahil toplam11.500 .dönüm elden gidiyor ; değil maalesef gitti..(1 cm verimli Toprak binlerce yılda oluşuyor. En uygun koşullarda 1 cm’lik toprak oluşumu için 100 ila 400 yıl geçmesi gerekirken, bu toprağın işlenebilir, verimli bir yapıya kavuşması için en az 3 bin ile 12 bin yıl geçmesi gerekmektedir. )Kaynak Google

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000