15 Aralık 2011, Perşembe 14:30:07

ÇUKUROVA HAVAALANI İHALESİNDE SON DAKİKA

Çukurova Bölgesel Havaalanı ihalesine tek başına katılan Sky Line-Zonguldak Özel Sivil Havacılık A.Ş konsorsiyumunun dosya incelemesi tamamlandı.
  • Birisi yurtdışında milyar dolarlık is almış daha yeni 600 kusur milyon vermiş (Adana kadar yolcu ve garanti yolcu yok yıllık hesaba vurun hangisi daha iyi karar verin kdvsi ilave yatırımı- senelik 50 milyon euro faiz haric) digeri ana kadroyu kaybetmiş finansmanla boğuluyor bir ötekisi almış yolcusu olmayan olmayacak yere yüzlerce milyon yatırıyor... Sonuc belli zaten at binenin kilic kuşananin
  • okur yazar değilmisin be kardeşim 358 milyon TL değil 358 milyon Euro arasında bayağı fark varda . Mevcut terminal işletmecilerinin bu işleri langur lungur götürdükleri belli doğru dürüst bir fizibilite bile yapamamışlar bu kadar büyük farklar olurmu? helal olsun SKYLINE belliki tecrübeli bir kadroyla çalışmışlar. Bu tür büyük ihalelerde risk şart.
  • 358 milyon liraya o havalimanı yapılamaz ! orada konu hakkında bilgili biri var mı? yoksa yarımcı olabilirim ))
  • Hayirli olsun , Guzel marka bir is, Iyi bir vizyon ve mantikli bir marketing ile guzel is yapar olarasi.
  • Çok mu komplo teorisi olur bilmem ama belki de mevzu danışıklı dövüşten ibarettir. Yani Sky Line isimli bu şirkete "Adana'daki havalimanını kesin kapatacağız ama ihalede bunu söylemeyerek ihale katılımını sıfıra çekeceğiz. Limak'ı, Fraport'u, TAV'ı vs'si.. böyle bir riske giremeyeceğinden sen de bu vesileyle ihaleyi tek başına koparacaksın. Sonra da paracıkları uygun şekilde bölüşeceğiz" demiş olabilirlermi? ... Yersen....
  • Sky Line-Zonguldak Özel Sivil Havacılık A.Ş şirketinin inşaatı kendisi mi yapacak yoksa alt yükleniciye mi verecek,
  • alanın elinde patlayacak bu ihale, boşuna çekilmedi işi bilen büyük şirketler
  • Havalimanı sektörü yeni bir marka kazanıyor... Hayırlı olsun...
  • demek ki firmalar en kötüyü hesaplayıp, yani adananın açık kalacağına göre teklif verecekler. bu da katılımı sınırladı haliyle.
Çukurova Bölgesel Havaalanı ihalesinde karar az sonra açıklanacak. İhaleye tek başına teklif veren Sky Line-Zonguldak Özel Sivil Havacılık A.Ş konsormiyumunun dosya inceleme işlemleri tamamlandı.

İncelemeler sonunda firmanın ihale yeterliliğini sağladığı tespit edildi. Az sonra ihale komisyonu Çukurova Bölgesel Havaalanı ihalesine ilişkin nihai kararını açıklayacak.

Sky Line-Zonguldak Özel Sivil Havacılık A.Ş, Çukurova Bölgesel Havaalanı'na 358 milyon 771 bin TL'lik yatırım yapacak. 9 yıl 10 ay 10 gün süre de havaalanının işletmesini üstlenecek.

Bu arada ihale öncesinde en büyük endişe olarak değerlendirilen Adana Havaalanı'nın Çukurova Bölgesel Havaalanı projesinin tamamlanmasından sonra kapatılıp kapatılmayacağı konusunda henüz bir netlik bulunmuyor. Bu konudaki belirsizliğin de ihaleye katılımın olmamasında etkili olduğu belirtiliyor. 

Bizden ayrılmayın...










ÇUKUROVA HAVAALANI İHALESİNDE SON DAKİKA

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Misafir ~ 12 yıl önce
Birisi yurtdışında milyar dolarlık is almış daha yeni 600 kusur milyon vermiş (Adana kadar yolcu ve garanti yolcu yok yıllık hesaba vurun hangisi daha iyi karar verin kdvsi ilave yatırımı- senelik 50 milyon euro faiz haric) digeri ana kadroyu kaybetmiş finansmanla boğuluyor bir ötekisi almış yolcusu olmayan olmayacak yere yüzlerce milyon yatırıyor... Sonuc belli zaten at binenin kilic kuşananin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
okur yazar değilmisin be kardeşim 358 milyon TL değil 358 milyon Euro arasında bayağı fark varda . Mevcut terminal işletmecilerinin bu işleri langur lungur götürdükleri belli doğru dürüst bir fizibilite bile yapamamışlar bu kadar büyük farklar olurmu? helal olsun SKYLINE belliki tecrübeli bir kadroyla çalışmışlar. Bu tür büyük ihalelerde risk şart.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
358 milyon liraya o havalimanı yapılamaz ! orada konu hakkında bilgili biri var mı? yoksa yarımcı olabilirim ))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Hayirli olsun , Guzel marka bir is, Iyi bir vizyon ve mantikli bir marketing ile guzel is yapar olarasi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Çok mu komplo teorisi olur bilmem ama belki de mevzu danışıklı dövüşten ibarettir. Yani Sky Line isimli bu şirkete "Adana'daki havalimanını kesin kapatacağız ama ihalede bunu söylemeyerek ihale katılımını sıfıra çekeceğiz. Limak'ı, Fraport'u, TAV'ı vs'si.. böyle bir riske giremeyeceğinden sen de bu vesileyle ihaleyi tek başına koparacaksın. Sonra da paracıkları uygun şekilde bölüşeceğiz" demiş olabilirlermi? ... Yersen....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Sky Line-Zonguldak Özel Sivil Havacılık A.Ş şirketinin inşaatı kendisi mi yapacak yoksa alt yükleniciye mi verecek,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
alanın elinde patlayacak bu ihale, boşuna çekilmedi işi bilen büyük şirketler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Havalimanı sektörü yeni bir marka kazanıyor... Hayırlı olsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
demek ki firmalar en kötüyü hesaplayıp, yani adananın açık kalacağına göre teklif verecekler. bu da katılımı sınırladı haliyle.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000