24 Mart 2018, Cumartesi 12:45:22

Çukurova Bölgesel Havalimanı masaya yatırıldı

Toros Üniversitesi İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi, "Açılması Planlanan Uluslararası Çukurova Havalimanı'nın Çukurova Bölgesi Kalkınma Stratejisine Ekonomik ve Sosyal Etkileri" konulu panel düzenledi.
  • ADANA GİBİ Bİ ŞEHİRDEN UZAKLAŞAN HAVALANI BURADAKİ YOLCULAR İÇİN ÇİLEYE DÖNÜŞECEK ADANA HAVAALANI KESİNLİKLE REVİZE EDİLMELİ VE KALICI OLMALI. MERSİN HALKI RAHAT EDECEK DİYE ADANA HALKINA EZİYET EDİLMEMLİ,BU SORUNUN ÇÖÜZÜMÜ MERSİNE DE HAVA ALANI YAPILMASI
  • Adana havalimanindan kozan imamoglu ceyhana 2 hatta direk otobus seferi konuyor belediye tarafindan.6.75 tl kozan.Çok iyi.Eğer adana hv.limani kapanirsa ne diyim diyecek laf kalmaz.nokta.
  • Her ne olursa olsun, Adana gibi bir büyükşehirin havalimanı olmalı ve bu yolda gerekenler yapılmalıydı. İstimlak ise istimlak, arazi ise arazi. Mersin'e de yapılsın, olsun orada da olsun fakat Adana'da ki havalimanı kapanmamalı. Yine de bölgemiz ve ülkemiz adına hayırlı olsun şimdiden. Allah, kazasız belasız nice başarılar ile karşılaştırsın.
  • Yav bu paneli niye yaptınız goy goy yapmak için mi orda Ulaştırma Bakanlığından yönetici kim var Bakan mi Müsteşar mi DHMi Genel Müdürü mü üst Düzeyde kimse yok derdinizi anlatabileceginiz kimse yok Ayrıca Mersin'de Adana Mersin tüm parti Milletvekilleri nerde ?Yazık ettiler yıllardır Mersin'e kimsenin de Mersin için yıllardır bir şey yapacak projesi yok İnşallah Dilerim ki Allah'tan Mersin de de Sayın Binali Yıldırım Gibi Başarılı bir İnsan Gelir Mersinli Birisi Ulaştırma Bakanlığına belki o zaman yapılır Bakın Karamana Yollar süper Havalimanida yapılacak Mersin'de hep Hep Beklesin Firma Battı yan geldi çamura batti Adana ile Antalya arasına sıkışmış Mersin
  • Adana pisti 2.700 Çukurova 3.500 m. olacak....Yolcu uçakları için Adana yeterliyken 773 ve 744 gibi ağır kargo uçakları için Çukurova elzem,11.000 feet gerekli.Mersine biraz daha yakın olması bu şehrin halkında da cazibe duygusu yaratacak.Mersin,(Tarsus),Adana,Osmaniye halkı için bölgesel havalimanı,bayağı yüksek potansiyele hitap edecek..3 şehrin total nüfusu 4.538.130.....Adana'nın geçen yılki yolcusu 5.611.000 Çukurova bunu ikiye katlar 10 yıl içinde.

Toros Üniversitesi İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi, "Açılması Planlanan Uluslararası Çukurova Havalimanı'nın Çukurova Bölgesi Kalkınma Stratejisine Ekonomik ve Sosyal Etkileri" konulu panel düzenledi.

Toros Üniversitesi 45 Evler Kampüsü Konferans Salonunda gerçekleşen etkinliğe, Toros Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ali Özveren, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nureddin Çolak, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Aşut ve ile Çukurova Üniversitesi İİBF İktisat Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Mahir Fisunoğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı panelin moderatörlüğünü Toros Üniversitesi İİSBF Dekanı Prof. Dr. Süleyman Türkel üstlendi.

Panelde ilk sözü alan Başkan Aşut, lojistiğin dünyanın önemli kaynaklarından biri olduğunu söyledi. Lojistiği olmayan bir ülkenin dünyaya mal satma şansı olmadığını vurgulayan Aşut, "Mersin ve Çukurova’nın şu anda yaşadığı gibi bir yere kadar gelirsiniz ve tıkanırsınız. Denizimiz var, deniz yollarımız var, demir yolumuz var, karayolumuz var, dünyanın birçok noktasına karayolu ile ulaşabiliyoruz ama hava yolunda eksiğimiz var. Bu hava yolunda olan eksiğimiz bizim ticaretimizin artması yönündeki önemli engellerden birisi olarak değerlendirebiliriz. Lojistik dediğimiz zaman birçok yolun birleştiği bir nokta Çukurova. Bizim burada ki en önemli sıkıntımız bölgemizin katma değerinin yüksek bir katma değer ile ihraç edilebilmesi ve bölgenin zenginleşmesine destek verebilmek için uluslararası havalimanının lojistik amaçla kullanılabilir bir yapıda çok seri bir şekilde yapılması lazım” şeklinde konuştu.



"BİR POTANSİYEL GÖRÜNÜYOR"

Prof. Dr. Mahir Fisunoğlu ise Mersin'den genel hatlarıyla tarım, hayvancılık, gıda, içecek, makine teçhizat, kimya gibi ürünlerin ihraç edildiğini ifade ederek, "İhracat yaptığı ülkeler ise Irak, Rusya, Suriye, Almanya, KKTC, Ukrayna gibi ülkeler ve bunlarda uçakla ulaşılabilecek yerler. İthalat yapılan tarım, hayvancılık, gıda, makine teçhizat, kimya, ana metal sanayi ürünleri de, Rusya, Kanada, Çin, Bosna-Hersek, Hindistan, Ukrayna ülkeleri ihracatımızda önemli yere sahip. Hava alanı üzerinden bir ticarete doğru gidersek bir potansiyel görünüyor. Adana Havaalanı'na baktığımızda beş buçuk milyon yolcu kapasitesi var, Çukurova hava alanına baktığımızda 10 milyondan başlayıp 30 milyona kadar sayı yükselebiliyor” dedi.

Konuşmaların ardından panelistler, sorulan soruları cevapladı. Etkinlik sonunda Ali Özveren, Aşut ve Türkel'e çiçek ve plaket verdi. 

Çukurova Bölgesel Havalimanı masaya yatırıldı

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

mr.fly ~ 5 yıl önce
ADANA GİBİ Bİ ŞEHİRDEN UZAKLAŞAN HAVALANI BURADAKİ YOLCULAR İÇİN ÇİLEYE DÖNÜŞECEK ADANA HAVAALANI KESİNLİKLE REVİZE EDİLMELİ VE KALICI OLMALI. MERSİN HALKI RAHAT EDECEK DİYE ADANA HALKINA EZİYET EDİLMEMLİ,BU SORUNUN ÇÖÜZÜMÜ MERSİNE DE HAVA ALANI YAPILMASI

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ali ~ 6 yıl önce
Adana havalimanindan kozan imamoglu ceyhana 2 hatta direk otobus seferi konuyor belediye tarafindan.6.75 tl kozan.Çok iyi.Eğer adana hv.limani kapanirsa ne diyim diyecek laf kalmaz.nokta.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gececi ~ 6 yıl önce
Her ne olursa olsun, Adana gibi bir büyükşehirin havalimanı olmalı ve bu yolda gerekenler yapılmalıydı. İstimlak ise istimlak, arazi ise arazi. Mersin'e de yapılsın, olsun orada da olsun fakat Adana'da ki havalimanı kapanmamalı. Yine de bölgemiz ve ülkemiz adına hayırlı olsun şimdiden. Allah, kazasız belasız nice başarılar ile karşılaştırsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mersin'de ~ 6 yıl önce
Yav bu paneli niye yaptınız goy goy yapmak için mi orda Ulaştırma Bakanlığından yönetici kim var Bakan mi Müsteşar mi DHMi Genel Müdürü mü üst Düzeyde kimse yok derdinizi anlatabileceginiz kimse yok Ayrıca Mersin'de Adana Mersin tüm parti Milletvekilleri nerde ?Yazık ettiler yıllardır Mersin'e kimsenin de Mersin için yıllardır bir şey yapacak projesi yok İnşallah Dilerim ki Allah'tan Mersin de de Sayın Binali Yıldırım Gibi Başarılı bir İnsan Gelir Mersinli Birisi Ulaştırma Bakanlığına belki o zaman yapılır Bakın Karamana Yollar süper Havalimanida yapılacak Mersin'de hep Hep Beklesin Firma Battı yan geldi çamura batti Adana ile Antalya arasına sıkışmış Mersin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
11 483 ft. ÇUK. ~ 6 yıl önce
Adana pisti 2.700 Çukurova 3.500 m. olacak....Yolcu uçakları için Adana yeterliyken 773 ve 744 gibi ağır kargo uçakları için Çukurova elzem,11.000 feet gerekli.Mersine biraz daha yakın olması bu şehrin halkında da cazibe duygusu yaratacak.Mersin,(Tarsus),Adana,Osmaniye halkı için bölgesel havalimanı,bayağı yüksek potansiyele hitap edecek..3 şehrin total nüfusu 4.538.130.....Adana'nın geçen yılki yolcusu 5.611.000 Çukurova bunu ikiye katlar 10 yıl içinde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000