04 Eylül 2008, Perşembe 13:26:01

CRJ1000 TESTİ GEÇTİ

Bombardier’in yeni nesil bölgesel jeti CRJ1000, Kanada’nın Montreal kentinde ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi.
  • Sayın martı,sana karşı yapılan yorumlar biraz sertm olmuş olabilir,fakat sende yaptığın yorumda atlasjet'in pilotlarını beceriksizlikle nitelendirmişsin.Böyle bir yorum yapıyorsan konu hakkında çok ama çok iyi teknik bilgiye sahip olman gerekir.Bu işin matematiği var fiziği var,hesabı kitabı var.İşin ehli profesyonel insanları eleştirirken sende biraz daha dikkatli ol lütfen.
  • Çok ilginçtir, haberin başlığı ve içeriği sivil havacılığın yeni bir yolcu uçağı kazanması. Nasıl oluyorsa bu haberin altında insanlar yarım yamalak, bozuk bir lisanla birbirleriyle kavga ediyorlar. Umarım yurtdışında Türkçe bilen insanlar bu yorumları okuyup Türk Havacıları ve seviyeleri hakkında fikir edinmiyorlardır.
  • Bazı kişiler o kadar çok bilmişlik yapıyorlar ki şaşırıyorum gerçekten. Bilmemek değil öğrenmemek ayıptır. Ama sizin gibi üslupları yerde sürünen, karşısındaki insanın ne olduğunu bilmeden "sen git kahvehanelerde pişpirik oyna" cümlelerini sarfeden insanlardan bilgi almaktansa cahil kalmayı yeğlerim. Yazdığınız mesajları çok güzel bir üslup ile de anlatabilirdiniz. Ama beklemiyorum sizden böyle bir şey. Üslupunuzu düzeltin de gelin karşıma.
  • yerı geldıgınde martı rumuzlu kardes 757 yı bıle yerınden kaldıramassın tammamı sen o kaptanların hakkını odeyemessın kaptanlık taksı kullanmaya benzemez aslanım sen tabı anlamassın bunları cunku gordugum ve okudugum yorumunla sende kafa yok sen boyle kapesıtenden fazla konulara gırme sen gıt kahvede pıspırık oyna arkadaslarınla gez havacılık banbaskadır kaptanlık apayrı bı seydır bız ıstasyoncuların ısı dahada farklıdır sen o ucaklar kalkarken ne hesaplamalardan gecı yo bıloyonmu harekat memuru belkı 3 load sheat ısraf edıyo nıye cunku havacılık hata kabul etmez tamam mı martı rumuzlu arkadas ogrende gel
  • Ben MaRTı denen arkadaşın yaptığı saçma ve bilgisiz yoruma şiddetle karşı çıkıyorum havacılıkla ilgili hiçbir bilgisi olmayan sadece pist uzunluklarını dhmi internet sitesinden bakmış kendini bilmiş kişiler buraya bir havayolu şirketiyle ilgili olumsuz yorumlar yazmakta bu arkadaşlar sanki ellerine crj900 versek atlasjet pilotlarından daha iyi bir kalkış yapacaklarını düşünmekteler sanırım bence çok yanlış ben airport habere hergün bakıyorum ve sürekli thy(pek olmasada) ve onur air hakkında tehlike unsurlu haberler görüyorum ama kimse onları tabi görmeyip sadece kendini bilmez cahil yorumlar yapmaktadır.Bence biraz daha bilgi toplayıp daha sonra yorumlar yapmak daha mantıklı atlasjetin pilotlarının uçuş tecrübesi thy pilotlarından çok daha az bunlarıda bilmek gerekir.Ama uzaktan yorum yapmak çok kolay olduğundan dolayı herkes olumsuz yorumlar yapmaktadır.Bana göre etraftan toplanmış küçük bilgileri toplayıp yanlış yorumlar yapmaktansa burada yayınlanan haberlere doğrulara dayanan yorumlar yapmak çok daha mantıklı ve seviyeli olur. teşekkürler...
  • Martı rumuzlu vvatandaş o CRJ lerin belli maksimum kalkış ağırlığı var motorun kaldıracağı yük her sıcaklıkta değişiktir. A319 un motorları A321 i rahatlıkla kaldırıcak güçtedir bu yüzden fiyatı CRJ nin 2 katına yakındır. Sırf yorum yapmış olmak için pilotlara beceriksiz diyemezsin pilotlar risk almayarak sizin hayatta kalmanızı sağlıyor. Ama sana boş bunlar tabi.
  • Atlasjet CRJ900 leri CRJ1000 ile değiştireceğine sanmıyorum. 1800 metrelik Siirt ve 1925 metrelik Tokat pistinden bile zar zor kaldırdıkları CRJ900 leri (bunda uçağın bir sorunu olduğunu düşünmüyorum...Atlasjet Pilotlarının beceriksizliği diyebilirim. THY bile 1652 metrelik Sinop pistinden A319 kaldırıyor), CRJ 1000 leri o pistlerden hiç kaldıramazlar.
  • Acaba Sayın Atlasjet Yöneticilerin Bu Uçaktan Alma Niyeti Var mı.? Çünkü Atlasjet 2005'te Elinde Bulunan Crj-700'leri Crj-900'a Çevirdi. Şimdide Crj-900'leri Crj-1000 Yapma Gibi Bir Niyet Var mı.? Teşekkürler.!

Yaklaşık 3 saat 25 dakika havada kalan uçak 260 knot maksimum hızı çıkarken, 30 bin fit irtifayı gördü. Telli uçuş sistemine sahip (Fly-by-wire) dümeni, flap ve slatları da test edilen uçağı nispeten daha küçük bir uçak olan ama sistemlerinin neredeyse tamamının aynı olduğu CRJ900 pilotları kullandı.

100 koltuğa sahip uçağın geliştirilmesi ve imalatına yönelik program 2007 yılında başlamış ve bugüne kadar 63 sipariş almıştı. Uçağın ilk teslimatı 2009’un dördüncü çeyreğinde yapılacak.

CRJ1000 TESTİ GEÇTİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

AviAToR ~ 16 yıl önce
Sayın martı,sana karşı yapılan yorumlar biraz sertm olmuş olabilir,fakat sende yaptığın yorumda atlasjet'in pilotlarını beceriksizlikle nitelendirmişsin.Böyle bir yorum yapıyorsan konu hakkında çok ama çok iyi teknik bilgiye sahip olman gerekir.Bu işin matematiği var fiziği var,hesabı kitabı var.İşin ehli profesyonel insanları eleştirirken sende biraz daha dikkatli ol lütfen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Peacemaker ~ 16 yıl önce
Çok ilginçtir, haberin başlığı ve içeriği sivil havacılığın yeni bir yolcu uçağı kazanması. Nasıl oluyorsa bu haberin altında insanlar yarım yamalak, bozuk bir lisanla birbirleriyle kavga ediyorlar. Umarım yurtdışında Türkçe bilen insanlar bu yorumları okuyup Türk Havacıları ve seviyeleri hakkında fikir edinmiyorlardır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MaRTı ~ 16 yıl önce
Bazı kişiler o kadar çok bilmişlik yapıyorlar ki şaşırıyorum gerçekten. Bilmemek değil öğrenmemek ayıptır. Ama sizin gibi üslupları yerde sürünen, karşısındaki insanın ne olduğunu bilmeden "sen git kahvehanelerde pişpirik oyna" cümlelerini sarfeden insanlardan bilgi almaktansa cahil kalmayı yeğlerim. Yazdığınız mesajları çok güzel bir üslup ile de anlatabilirdiniz. Ama beklemiyorum sizden böyle bir şey. Üslupunuzu düzeltin de gelin karşıma.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dlm supervısor ~ 16 yıl önce
yerı geldıgınde martı rumuzlu kardes 757 yı bıle yerınden kaldıramassın tammamı sen o kaptanların hakkını odeyemessın kaptanlık taksı kullanmaya benzemez aslanım sen tabı anlamassın bunları cunku gordugum ve okudugum yorumunla sende kafa yok sen boyle kapesıtenden fazla konulara gırme sen gıt kahvede pıspırık oyna arkadaslarınla gez havacılık banbaskadır kaptanlık apayrı bı seydır bız ıstasyoncuların ısı dahada farklıdır sen o ucaklar kalkarken ne hesaplamalardan gecı yo bıloyonmu harekat memuru belkı 3 load sheat ısraf edıyo nıye cunku havacılık hata kabul etmez tamam mı martı rumuzlu arkadas ogrende gel

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 16 yıl önce
Ben MaRTı denen arkadaşın yaptığı saçma ve bilgisiz yoruma şiddetle karşı çıkıyorum havacılıkla ilgili hiçbir bilgisi olmayan sadece pist uzunluklarını dhmi internet sitesinden bakmış kendini bilmiş kişiler buraya bir havayolu şirketiyle ilgili olumsuz yorumlar yazmakta bu arkadaşlar sanki ellerine crj900 versek atlasjet pilotlarından daha iyi bir kalkış yapacaklarını düşünmekteler sanırım bence çok yanlış ben airport habere hergün bakıyorum ve sürekli thy(pek olmasada) ve onur air hakkında tehlike unsurlu haberler görüyorum ama kimse onları tabi görmeyip sadece kendini bilmez cahil yorumlar yapmaktadır.Bence biraz daha bilgi toplayıp daha sonra yorumlar yapmak daha mantıklı atlasjetin pilotlarının uçuş tecrübesi thy pilotlarından çok daha az bunlarıda bilmek gerekir.Ama uzaktan yorum yapmak çok kolay olduğundan dolayı herkes olumsuz yorumlar yapmaktadır.Bana göre etraftan toplanmış küçük bilgileri toplayıp yanlış yorumlar yapmaktansa burada yayınlanan haberlere doğrulara dayanan yorumlar yapmak çok daha mantıklı ve seviyeli olur. teşekkürler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pilot ~ 16 yıl önce
Martı rumuzlu vvatandaş o CRJ lerin belli maksimum kalkış ağırlığı var motorun kaldıracağı yük her sıcaklıkta değişiktir. A319 un motorları A321 i rahatlıkla kaldırıcak güçtedir bu yüzden fiyatı CRJ nin 2 katına yakındır. Sırf yorum yapmış olmak için pilotlara beceriksiz diyemezsin pilotlar risk almayarak sizin hayatta kalmanızı sağlıyor. Ama sana boş bunlar tabi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MaRTı ~ 16 yıl önce
Atlasjet CRJ900 leri CRJ1000 ile değiştireceğine sanmıyorum. 1800 metrelik Siirt ve 1925 metrelik Tokat pistinden bile zar zor kaldırdıkları CRJ900 leri (bunda uçağın bir sorunu olduğunu düşünmüyorum...Atlasjet Pilotlarının beceriksizliği diyebilirim. THY bile 1652 metrelik Sinop pistinden A319 kaldırıyor), CRJ 1000 leri o pistlerden hiç kaldıramazlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Caner ~ 16 yıl önce
Acaba Sayın Atlasjet Yöneticilerin Bu Uçaktan Alma Niyeti Var mı.? Çünkü Atlasjet 2005'te Elinde Bulunan Crj-700'leri Crj-900'a Çevirdi. Şimdide Crj-900'leri Crj-1000 Yapma Gibi Bir Niyet Var mı.? Teşekkürler.!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000