24 Ocak 2016, Pazar 09:11:12

Çorum'da havalimanı hayali yeniden gündemde

Çorum Valisi Ahmet Kara, 1996 yılında yapımına başlanan ancak yarım kalan Çorum Havaalanı için yeni bir çalışma yaptığını açıkladı.
  • çorum da havalimanı kapasitesi var. merzifon havalimanını kullananların yüzde doksanı çorumdan gidiyor.ÇORUM HAVALİMANI İSTİYOR....
  • Aynı terane tekrar başladı. Merzifon 60 km ve günde 2 uçak var. Doluluk gayet iyi. Çorumlu hemşehrilerime tavsiye, Merzifon'dan İstanbul'a uçacak yolculara adam gibi bir servis hizmeti verin, ondan sonra gelin uçak uçurun. Uçak saatlerinde Çorum'dan Merzifon'a, Merzifon'dan Çoruma havaalanı yolcu taşıma servisi koyun. Merzifon'daki uçak sayısının artırılmasına destek olun. Mesela THY günde 2 sefer koysa güzel olmazmı ? Bazen Çorumluyum demeye utanıyorum.
  • Sinopa kastamonuna kactane ucak iniyor. Ellere varda bize yokmu. Doguya bile yapiliyor. Bizde isteriz. eyyyyyy diye bagirtmayin adami
  • Corum-miami acilsin artik
  • Çorum'a havaalanı şart, er ya da geç yapılacak..
  • bize bir hizmet getirene 1000 hizmet götürürüz başkanım!!
  • Evet havalimanı Çorum'a bir ihtiyaç. Bölgesel uçakları üretirsek ihtiyaç olduğu daha da ortaya çıkacak. 2020 li yıllara gelinmeden temelinin atılması bu yüzden önemli. Ancak hızlı tren projesine daha da ağırlık verilmeli. Çorum'u bütün Anadolu'yu dahil ettikten sonra Yozgat üzerinden bu hatta bağlamayı daha yeni akıl ettiler. Sonuçta Ankara'ya 240 km mesafede ve hızlı trenle bu mesafe sadece 1 saat. Zaten Ankara'ya bağlamak her anlamda kolaylık sağlayacaktır. Yani valiliğin bakanlıkla yaptığı görüşmelerde hızlı trene öncelik vermesi Çorum halkı için daha faydalı olacaktır.
  • 100 de 222 si tamamlanan diyor 100 de 100 olunca bitmiş demektir Hem 100 de 222 tamamlanmış hemde yarom kalmış demekki benim matematik öğretmenim bana yanlış öğretmiş.

Çorum Valisi Ahmet Kara, 1996 yılında yapımına başlanan ancak yarım kalan Çorum Havaalanı için yeni bir çalışma yaptığını açıkladı.

Emniyet Müdürlüğü’nde basın toplantısı düzenleyen Vali Ahmet Kara, gazetecilerle bir araya geldi. Vali Kara, toplantıda 2015 yılını değerlendirirken, havaalanı ve turizm alanında yapılması planlanan çalışmalar hakkında açıklama da bulundu.
Çorum’un havaalanı ihtiyacı ile ilgili Özel İdareye bir dosya hazırlattığını açıklayan Vali Kara, 1996 yılında inşasına başlanan inşaatının yüzde 222’sinin tamamlanmasına rağmen 2002 yılında yapımından vazgeçilen havaalanı projesi ile ilgili yeni bir çalışma yaptıklarını açıkladı.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile görüşerek yeni bir dosya hazırlandığını anlatan Vali Kara, “Amasya’da olan havaalanının Çorum’da da olması gerektiği yönünde bir gayretin içine girmiş oldum. Sizin de bundan haberiniz olsun. Avrupa’da görüyoruz. İller arası yolculuklar küçük uçaklarla yapılıyor. İller arası taksi uçaklar başlarsa bizim yine havalimanına ihtiyacımız olacak. Arazimiz var. O araziyi boş bekletemeyiz. Önemsediğimiz konulardan birisi bu. Bunun üzerinde duruyorum.

Çorum’dan Merzifon Havaalanına gitmek için kısaltılacak 8 kilometrelik yer vardı. yola harcanacak paranın Çorumda yapılacak havaalanı pistine harcanması durumunda havaalanı binalarının da İşadamı Ahmet Ahlatçı tarafından yapılacak. Devlet pistlerini yaparsa ve kulesini yapsın binalar bana ait dedi. Havalimanının pistini alttan doğalgazla ısıtacağım. Hiçbir yere uçak inemezse buraya inecek dedi.Dosyamız hazır bununla ilgili” dedi.

Havaalanı girişimin siyasiler tarafından nasıl karşılanacağını yönündeki bir soruya ise Vali Kara, “Başlattığımız çalışmayı milletvekillerinin bazıları ile paylaştık. Diğerleriyle de paylaşacağız. Onlar da destek verecektir. Eski Ulaştırma Bakanımız Lütfi Elvan havaalanına soğuk baktığı için gündeme getirilmiyordu. Ancak Sayın Binali Yıldırım, projeyle ilgili konuşmamızda ‘getirin bakalım’ deyince bizde çalışma başlattık. Yapabilirsek herkesin başarısı olacak. Ayrıca olumlu yada olumsuz artık bu konuyu sonlandırmak istiyoruz. Yapılırsa havaalanına kavuşacağız. Olmaz ise eğer atıl durumda bekleyen 500 dönümlük arsayı tekrar alıp farklı bir alanda değerlendireceğiz” sözleriyle yanıtladı.

Çorum'da havalimanı hayali yeniden gündemde

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

murat ~ 8 yıl önce
çorum da havalimanı kapasitesi var. merzifon havalimanını kullananların yüzde doksanı çorumdan gidiyor.ÇORUM HAVALİMANI İSTİYOR....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
murata ~ 8 yıl önce
hangi bilgi ve belgeye dayanarak bu yorumu yazıyorsunuz. %30 deseniz anlarım. Merzifon havaalanının Çorumdan aldığı yolcudan fazlasınız Amasya-Tokat-Merzifon-Suluova-Osmancık-Erbaa-Havza-Vezirköprü-Ladik gibi yerlerden almaktadır. Bu saydığım yerleşim yerlerinden hiç kimse uçmak için Çorum'a gitmez.
terane ~ 8 yıl önce
Aynı terane tekrar başladı. Merzifon 60 km ve günde 2 uçak var. Doluluk gayet iyi. Çorumlu hemşehrilerime tavsiye, Merzifon'dan İstanbul'a uçacak yolculara adam gibi bir servis hizmeti verin, ondan sonra gelin uçak uçurun. Uçak saatlerinde Çorum'dan Merzifon'a, Merzifon'dan Çoruma havaalanı yolcu taşıma servisi koyun. Merzifon'daki uçak sayısının artırılmasına destek olun. Mesela THY günde 2 sefer koysa güzel olmazmı ? Bazen Çorumluyum demeye utanıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
corumlu ~ 8 yıl önce
Sinopa kastamonuna kactane ucak iniyor. Ellere varda bize yokmu. Doguya bile yapiliyor. Bizde isteriz. eyyyyyy diye bagirtmayin adami

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Corum ~ 8 yıl önce
Corum-miami acilsin artik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dombilibaykuş ~ 8 yıl önce
Guzel espri
Sungurlu ~ 8 yıl önce
Çorum'a havaalanı şart, er ya da geç yapılacak..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
selim_19 ~ 8 yıl önce
bize bir hizmet getirene 1000 hizmet götürürüz başkanım!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İhtiyaç ~ 8 yıl önce
Evet havalimanı Çorum'a bir ihtiyaç. Bölgesel uçakları üretirsek ihtiyaç olduğu daha da ortaya çıkacak. 2020 li yıllara gelinmeden temelinin atılması bu yüzden önemli. Ancak hızlı tren projesine daha da ağırlık verilmeli. Çorum'u bütün Anadolu'yu dahil ettikten sonra Yozgat üzerinden bu hatta bağlamayı daha yeni akıl ettiler. Sonuçta Ankara'ya 240 km mesafede ve hızlı trenle bu mesafe sadece 1 saat. Zaten Ankara'ya bağlamak her anlamda kolaylık sağlayacaktır. Yani valiliğin bakanlıkla yaptığı görüşmelerde hızlı trene öncelik vermesi Çorum halkı için daha faydalı olacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yüzde ~ 8 yıl önce
100 de 222 si tamamlanan diyor 100 de 100 olunca bitmiş demektir Hem 100 de 222 tamamlanmış hemde yarom kalmış demekki benim matematik öğretmenim bana yanlış öğretmiş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000