17 Şubat 2016, Çarşamba 08:28:56

Çorum'da havaalanı heyecanı

Çorum Ticaret Sanayi Odası Şubat ayı meclis toplantı gerçekleştirildi.
  • bizim sokak başınada yapın bari oldu olacak her yerde zarar eden havalimanları boş yatan memurlar boşa ödenen maaşlar yazık oluyor
  • Rentabilitesi konusunda hiçbir bilgi yok haberde. Sadece havaalanı yapacak para olduğu yazıyor. Stratejik olarak doğru olsada finansal olarak bir çok soru işareti var ortada.
  • Merzifon da varken Çorum Amasya Merzifon a yeter de artar bile. 50 km için değmez ama mantık basit ben de isterim. Allahım bize akıl ver.
  • ahhhh be leblebiciler sizin neyi,ne havalimanı gidin kumda oynayın siz:)
  • Bölgesel yerli uçağımız I yapıp kullanıma ve sektöre kazandırabilirsek ve makul fiyatlı elektrikli yada düşük motor hacimli küçük otomobilin ucuz kiralanmasını sağlayabilirsek tüm Türkiye uçacaktır ve otobüs firmaları birleşip havacılık sektörüne geçiş yapacaktır. Ulaşımda iş ve ticaret imkanını maksimum A çıkaracaktır.
  • Memleket Çorum.... :) neyse her ile 2 havaalanı şart. Her ilde üniversite var ya - sadece var - işte aynen..
  • Havalimanı tüm şehirlere yapılmamalıdır eğer ki bir şehre havalimanı yapılıyorsa o havalimanı işletilmelidir yani atıl durumda bırakılmamalıdır.Amasya,Kastamonu,Tokat,Zafer havalimanlarının işletilmemesinden dolayı zarar ettikleri görülmektedir.Ya havalimanı yapmayın ya da yapıyorsunuz oraya uçak yolların .Adamlar havalimanı yapıyorlar ama uçak inmiyor veya gece 11 de bir tane uçak iniyor böylece havalimanı çürümeye terketiliyor.Devletin parası da böylece boşa gitmiş oluyor.

Çorum Ticaret Sanayi Odası Şubat ayı meclis toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal, gündeme ilişkin açıklamalarının yanı sıra havalimanı ile ilgili de değerlendirmelerde bulundu.

Çorum’un havaalanına kavuşması için iş dünyası olarak gereken desteği vermeye hazır olduklarını anlatan Başaranhıncal, “Geçtiğimiz günlerde valimiz, kendi havaalanımızı kendimizin yapabileceği ile ilgili çalışmalar başlattığını açıklamıştır. Öncelikle, Çorum-Merzifon Havaalanı arasındaki mesafeyi kısaltacak yol için Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, 13 milyon liralık bir bütçe ile ihale düzenlemiştir. İhalenin ardından çalışmalar başlamış, ancak kamulaştırma işlemleri nedeniyle yargı sürecinin başlamasından dolayı çalışmalar durdurulmuştur. Yapılan hesaplamalara göre o kısaltma yol için kullanılacak 13 milyon lira, Çorum ilimize yapılacak havaalanının pistini karşılamaktadır. Pistin ısıtması da iş adamımız Ahmet Ahlatçı tarafından sağlanacağı taahhüt edilmiştir. İl Genel Meclisi’nin onayıyla İl Özel İdaresi’nden de sağlanacak 5 milyon liralık katkı ile havaalanının kulesi tamamlanabiliyor. Geriye kalan terminal binası için de iş dünyasının desteği istenmektedir.

İş dünyası olarak gerekli desteği sağlayabileceğimizi düşünüyorum. Valimizin açıklamalarının ardından iş dünyamızdan bana da ulaşıp ‘ben destek olmaya hazırım’ diyen iş adamlarımız var. Bu sinerji ile havaalanımızın kısa süre içerisinde başlanıp bitirilmesi mümkün görünüyor ancak doluluk oranlarının nasıl olacağı hususunda şimdiden bir şey söylemek mümkün değil. Öte yandan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın kısa ve orta vadede kısa mesafeler arası belli başlı noktalara küçük uçaklarla ulaşımı içeren bir vizyonu var. Bu vizyonun hayata geçirilmesi durumunda kendi havaalanımız da önemli bir noktaya gelecektir. Dolayısıyla kendi havaalanımızı yapmamızın önünde hiçbir engel yok gibi görünüyor. Böyle bir sinerji yakalamışken, bir an evvel çalışmalara başlamamız gerektiğini düşünüyorum. Eğer kendi havaalanımızı yapamayacak olursak da, artık ‘orada bir havaalanımız var’ demeyelim” ifadelerini kullandı.

Çorum'da havaalanı heyecanı

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

my ~ 8 yıl önce
bizim sokak başınada yapın bari oldu olacak her yerde zarar eden havalimanları boş yatan memurlar boşa ödenen maaşlar yazık oluyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rentabilite ~ 8 yıl önce
Rentabilitesi konusunda hiçbir bilgi yok haberde. Sadece havaalanı yapacak para olduğu yazıyor. Stratejik olarak doğru olsada finansal olarak bir çok soru işareti var ortada.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ben de isterim ~ 8 yıl önce
Merzifon da varken Çorum Amasya Merzifon a yeter de artar bile. 50 km için değmez ama mantık basit ben de isterim. Allahım bize akıl ver.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
haydee ~ 8 yıl önce
ahhhh be leblebiciler sizin neyi,ne havalimanı gidin kumda oynayın siz:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İnsan ~ 7 yıl önce
Kumsalda oynarız havada ucariz..böyle gericiler varken ülke nasil gelişecek ..Allah böyle kullardan korusun bizleri
Yerli uçak ~ 8 yıl önce
Bölgesel yerli uçağımız I yapıp kullanıma ve sektöre kazandırabilirsek ve makul fiyatlı elektrikli yada düşük motor hacimli küçük otomobilin ucuz kiralanmasını sağlayabilirsek tüm Türkiye uçacaktır ve otobüs firmaları birleşip havacılık sektörüne geçiş yapacaktır. Ulaşımda iş ve ticaret imkanını maksimum A çıkaracaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ayfon uygulaması ~ 8 yıl önce
Memleket Çorum.... :) neyse her ile 2 havaalanı şart. Her ilde üniversite var ya - sadece var - işte aynen..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HER YERE YAPILMAMALI ~ 8 yıl önce
Havalimanı tüm şehirlere yapılmamalıdır eğer ki bir şehre havalimanı yapılıyorsa o havalimanı işletilmelidir yani atıl durumda bırakılmamalıdır.Amasya,Kastamonu,Tokat,Zafer havalimanlarının işletilmemesinden dolayı zarar ettikleri görülmektedir.Ya havalimanı yapmayın ya da yapıyorsunuz oraya uçak yolların .Adamlar havalimanı yapıyorlar ama uçak inmiyor veya gece 11 de bir tane uçak iniyor böylece havalimanı çürümeye terketiliyor.Devletin parası da böylece boşa gitmiş oluyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000