05 Haziran 2016, Pazar 08:41:49

Çorum Havaalanı istiyor

Çorum Valisi Ahmet Kara, Çorum'un havaalanı sorununu bir kez daha masaya yatırdı.
  • 3. Havalimanı şehir merkezine ortalama 45km mesafede olacak ve en iyi ulaşım süresi 50 dakika olacak. Kimsenin sesi çıkmıyor. Çorum Merzifon arası 50 dakika 70 km, herkes talep ediyor. Çünkü kimsenin cebinden parası çıkmıyor. Masraflarını da devlet karşılıyor. Sonra da benzin neden bizde 5TL'den satılıyor deniyor. Çünkü rant ekonomisi işliyor. Kimin rantı fazla ise onun cebinde daha fazla para kalıyor. Yapın her ile alan, çöksün ekonomi, o zaman anlarsınız. Bu arada Çorum İstanbul otomobil ile ortalama 7 saat. Yani bir kişi fazladan 3 saat ile karayolu üzerinden ulaşabilir.
  • çorumlular yapmayın
  • Yozgat'a cami isteriz.
  • Orgi gibi bir yere bile havalimanı yaparsan herkes ister tabii.
  • Memleketime Havalimanina gerek yok, Merzifon Corum arasinda yol iyi ancak duzeltme ile mesafe kisaltilmali, belediye ucuza servis koymaki devaminda THY ucus saatlerini duzenlemeli kardesim Merzifon a neden gece ucuyor bu ucaklar
  • Abicim günde 2 uçak inecek diye havalimanı yapmaya ne gerek var? Yat aşağıya leblebini ye.
  • Adamlar amasya ya havalimanı yapmışlar ama türk hava yolları nedense gecenin 12 sinde uçuyor.Kardeşim eğer bu havalimanını kullanmayacaksanız niye yapıyorsunuz ?Hem ekonomiye zarar hem de boşa zaman harcanıyor oraya giden uçak için. Sadece Amasya ile ilgili sorun değil bu başka yerlerdeki havalimanları ile de ilgili bir sorun .
  • Bizim mahallenin heliportunun inşaatı ne zaman bitecek bütün mahalleli helikopterini diğer mahallelere parketmek zorunda kalıyor.... Akşam iş dönüşü park kavgası oluyor....
  • Yozgata da havalimanı isteriz
  • Hay Allahim yaa, Merzifon var ya dibinizde. Günde 1 ucak kalkiyor. Onu aktif kullanin 2'ye 3'e cikarmaya bakin. Bir Izmir bir Antalyaya sefer baslatmaya calisin..1 ilin nesi var? 2 ilin ortak havaalani var :-) Bu sekilde akliselimle dusunmeyecekseniz, o zaman Yozgat, Kataman ve Niğde ile 4'lu bir lig kurun. Kazanip Sampiyon olana havaalani yapalim. Zavalli hic sesi cikmayan Çankırı da hakem olsun..

Çorum Valisi Ahmet Kara, Çorum'un havaalanı sorununu bir kez daha masaya yatırdı.

Vali Ahmet Kara, Çorum’un çözüm bekleyen öncelikli gündem maddesinin havaalanı olduğunu yineleyerek, “Çevre illerin hepsinde havaalanı var. Bu iller kısa mesafe uçuşları yaparken, Çorum onlara bakan bir kent olarak kalmamalı. Konuya ilişkin dosyalarımızı Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza da iletmiştik. Türkiye’nin pek çok yerine havaalanı yapılırken, Çorum’a da yapılmalıdır. Kaldı ki bizim yarım kalmış bir havaalanımız var ve biz bunun tamamlanmasını istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Son yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Merkez’e alınan Ahmet Kara, kısa adı BİKTUDER olan Bilgi, Kültür ve Turizmi Geliştirme Destekleme Derneği üyelerini kabulünde önemli açıklamalar yaptı.

Vali Kara, yakın bir süreçte yerli yapım küçük uçakların taşımacılık hizmetlerinde kullanılmaya başlanacağını belirterek, “Özellikle kısa mesafe uçuşlarda yolculuk süreleri daha da kısalacak. Çevre illerin hepsinde havaalanı var ve bu iller kısa mesafe uçuşları yaparken, Çorum onlara bakan bir kent olmasın. Konuya ilişkin dosyalarımızı Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza da iletmiştik. Türkiye’nin pek çok yerine havaalanı yapılırken, Çorum’a da yapılmalıdır. Kaldı ki bizim yarım kalmış bir havaalanımız var ve biz bunun tamamlanmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Önümüzdeki 5-10 yıl içerisinde kamu hizmetlerinin sivil toplum kuruluşlarıyla ortaklık hâlinde yürütüleceği bir döneme gelineceğini kaydeden Vali Kara, BİKTUDER üyelerine “Sivil toplum kuruluşlarının bu duruma kendilerini şimdiden hazırlaması gerekiyor. Memleketin öncelikleri konusunu takip etmeniz önemli olacaktır. Bu çerçevede havaalanını da takip edin.” şeklinde tavsiyede bulundu.

Ziyaretin sonunda BİKTUDER üyeleri, Vali Kara’ya hayvan hakları konusunda gösterdiği hassasiyet için teşekkür plâketi takdim ettiler.  (Çorumhaber)

Çorum Havaalanı istiyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (31)

Çorumlu 2 ~ 8 yıl önce
3. Havalimanı şehir merkezine ortalama 45km mesafede olacak ve en iyi ulaşım süresi 50 dakika olacak. Kimsenin sesi çıkmıyor. Çorum Merzifon arası 50 dakika 70 km, herkes talep ediyor. Çünkü kimsenin cebinden parası çıkmıyor. Masraflarını da devlet karşılıyor. Sonra da benzin neden bizde 5TL'den satılıyor deniyor. Çünkü rant ekonomisi işliyor. Kimin rantı fazla ise onun cebinde daha fazla para kalıyor. Yapın her ile alan, çöksün ekonomi, o zaman anlarsınız. Bu arada Çorum İstanbul otomobil ile ortalama 7 saat. Yani bir kişi fazladan 3 saat ile karayolu üzerinden ulaşabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çorumlu pilot ~ 8 yıl önce
Arkadaşlar Merzifon havalanını sık kullanan bir Çorumlu olarak şu yorumları paylaşmak isterim: # Merzifon ÇORUM arası servis taşıyan hattın ihalesinin yapılmasına rağmen servis firması talep yok diye çalışmıyor. (Bunu direk talep azlığı olarak yorumlamamak gerekir zira 70km için birçoğumuz şahsi aracımızı kullanıyoruz.) # Merzifon havaalanı askeri bir havaalanıyken terminal binası yapılarak sivil kullanımada açılmıştır sıfırdan yapılan bir sivil havaalanı değil bu çercevede eğer ordu orayı tekrardan sadece askeri havaalanı olarak kullanmak isterse Çorum için bi extra havalimanı gerekli olduğunu düşünüyorum zira şuan havaalanı bakımda olduğu için ankaraya uçup oradan karayoluyla Çorum a ulaşabiliyoruz buda 6saat sürüyor (arabayla İstanbul ÇORUM 8saat iken otobüsle12saat hemen hemen) #Çorum antik bir kent tarihini araştıranlar yahut bilenler bilir turistlik açıdan iyi reklamı yapılırsa zaten yoğun olan turistlik ziyaretler biraz daha aktifleşirse daha çok yolcu gelecektir. #Thy, Pegasus bu firmalar buraya sefer koymaları için gerekli talep araştırması yapcaklardır sırf devlet istiyor diyede oraya inip kalkmazlar. #Son olarak ÇORUMlu hemşehrilerimize iş düşüyor burada İstanbul ÇORUM arası 75_95tl arası karayoluyla. Uçak ile kışın daha ucuza uçarsınız yazın ise ortalama 150 tlye uçulur. Yani ÇORUMlular olarak talebi biz artıracağız talep uluşturacağız ki o havaalanı yapılsın, tek başına devlet büyüklerini ve yöneticileri suçlamak onlardan atılım beklemek haksızlık olur. UÇAKLA UÇMAK ARTIK LÜKS VE PAHALI DEĞİL bunu anladık mı işler çözülür.
Çorumlular ~ 8 yıl önce
çorumlular yapmayın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yozgat ~ 8 yıl önce
Yozgat'a cami isteriz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ORGİ ~ 8 yıl önce
Orgi gibi bir yere bile havalimanı yaparsan herkes ister tabii.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rize Orgi ~ 8 yıl önce
Asıl Rize'den sonra talep patlaması yaşanacak.
Corumlu ~ 8 yıl önce
Memleketime Havalimanina gerek yok, Merzifon Corum arasinda yol iyi ancak duzeltme ile mesafe kisaltilmali, belediye ucuza servis koymaki devaminda THY ucus saatlerini duzenlemeli kardesim Merzifon a neden gece ucuyor bu ucaklar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
corumluya ~ 8 yıl önce
sen sabah gidip, akşam dönesin diye gece uçak yatıyor sabah gidiyor. Sen istanbulda otel parası vermeyesin diye. Anladınmı meen ?
bngarbs61 ~ 8 yıl önce
Abicim günde 2 uçak inecek diye havalimanı yapmaya ne gerek var? Yat aşağıya leblebini ye.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GÖRÜŞ ~ 8 yıl önce
Adamlar amasya ya havalimanı yapmışlar ama türk hava yolları nedense gecenin 12 sinde uçuyor.Kardeşim eğer bu havalimanını kullanmayacaksanız niye yapıyorsunuz ?Hem ekonomiye zarar hem de boşa zaman harcanıyor oraya giden uçak için. Sadece Amasya ile ilgili sorun değil bu başka yerlerdeki havalimanları ile de ilgili bir sorun .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
heh ~ 8 yıl önce
sen sabah git akşam evinde yat diye. Havaalanından önce hayatında kaç defa yaptın ?
! ~ 8 yıl önce
Bizim mahallenin heliportunun inşaatı ne zaman bitecek bütün mahalleli helikopterini diğer mahallelere parketmek zorunda kalıyor.... Akşam iş dönüşü park kavgası oluyor....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ak ~ 8 yıl önce
Yozgata da havalimanı isteriz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Merzifon ~ 8 yıl önce
Hay Allahim yaa, Merzifon var ya dibinizde. Günde 1 ucak kalkiyor. Onu aktif kullanin 2'ye 3'e cikarmaya bakin. Bir Izmir bir Antalyaya sefer baslatmaya calisin..1 ilin nesi var? 2 ilin ortak havaalani var :-) Bu sekilde akliselimle dusunmeyecekseniz, o zaman Yozgat, Kataman ve Niğde ile 4'lu bir lig kurun. Kazanip Sampiyon olana havaalani yapalim. Zavalli hic sesi cikmayan Çankırı da hakem olsun..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000