14 Ekim 2012, Pazar 08:46:35

CORENDON UÇAĞINDA YANGIN PANİĞİ

Corendon Havayolları’na ait yolu uçağında kısa süreli yangın paniği yaşandı. Antalya’da gerçekleşen olay push back sırasında meydana geldi. Uçak seferden çekildi ve bakıma alındı.
  • Calisanlari ucuza calistirmak icin pilot alim ve isten atim mekanizmasi basinada 5 kafadar koyarsan bu olur. Olur da boyle de olur.
  • insaf beyler Allah muhafaza bu parlama kokpit yangını havada olsa ne yapardı bu insanlar corendona geçmişolsundan önce uçakta ki ekibe geçmiş olsun uçağın neyine üzülüyorsunuz be insanlar ıspartada çakılan world focus uçağıda keşke yerde perişan olsaydı da o kazada kimse can vermeseydi el insaf ya uçak zaten sigorta kapsamında birde bu norveç yolcusu dolu uçakta düşünmek bile istemiyorum ölüm olsaydı corendona geçmiş mi olurdu yoksa tarih mi olurdu tüm kabin ekibine geçmiş olsun hızlı karar verip uygulatan kaptana da en kötüsü bu olsun insan hayatından değerli değil
  • Corendon ailesineçok büyük geçmiş olsun. Ayrıca olayın muadillerine göre çok hafif atlatılmış olmasında başta verdiği çabuk karar ve kendi zarar görmesi pahasına müdahaleleri ile olayı en az zararla atlatılmasını temin eden Kaptanım ve tahliye esnasında oldukça başarılı olan tüm ekibi kutluyorum. Sektörümüz de her olay önemli dersleri beraberinde getirir ve hepimizin alacağı dersler vardır ve hiç bir olay tek bir kişi veya parçanın aksaması nedeniyle olmaz. Genelleme yapmanın zararlarını ve yarattığı hassasiyetleri bilsem de; özellikle söndürmeye yönelik özeleştiri yerine adeta suçluluğun kabulü misali girilen dialog ve tavırlar her daim canımızı emanet ettiğimiz söndürme ekibine olan güveni sorgulatır hale getiriyor. Mutlaka sizler de gerekli özeleştirileri yaparak hareket ediyorsunuzdur ancak burada ki bazı kalemşörler ve teknikteki bazı arkadaşlarla girilen dialoglar bence bizlere yakışmıyor. Hepimiz kendi özeleştirisi yapıp işimize bakmalıyız. Saygılarımla.
  • dertlimisin nesin abuk sabuk saçma sapan burdan yorum yapmak kolay gel bak ben arff deyim gel bi dk konuşalım bunları olmaz mı..yüzyüze daha iyi anlarsın bu konuları.. tabi senin gibiler burdan atarlar yalan yanlış konuşurlar bide ismini gizlerler niye yalancı oldukları için... gel dedimya bunları yüzümüze söyle
  • Bana Kpss yi mi savunuyorsun al birini vur otekibe.Amma binlarin Devlet Denetleme Kutulu tarafindan takip ve kontrol edilmesi gerekiyor.Ki bunada muracat ettik Sn Arff kod adli beyim
  • Antalyada bu kendini dahi gibi goren ve DHMİ personeli olarak korku Cumhuriyeti kuran ve heryerde Kasilan Dhmi itfaiyecolerinin borakin meydani Antalyayi Yetk etmeleri gerekir.Bakin ve arastitin hepsi amcacocullari.Bu iyfaiye Antalyada oldigu surece allah beyerinden korusun'Sky in iki olayi arastitilsa altindan itfaiyenin beceriksizligi cikacak..Sn Othsn Birdal Acilislarda Sm Bakanimizin arkasinsa poz vereceginize Antalya ile boraz ilgilenin.Bizler sorunlarimizda Sn Bakan ve Basbakanimiza sizden cabuk ulasiyoruz.Saygilarimla
  • Aç gözlülükle maaşlar artırılmadı, teknik personelin yetişmiş olanları ayrıldı ve yerdeki uçakta yangın çıktı. Aynı durum havada olsaydı ne olacaktı ? Şimdi sıra işten çıkartma sırasımı ? Zararı karşılamak adına kimlerin hakkı yenecek ? Böyle ancak beddua elde edilir oda daha büyük belalar getirir.
  • Corendon Ailesine Büyük Geçmiş Olsun
  • Yahu neyin sikayeti bu adamcagizlara su vermisler , onlar da suyla girismisler. Ama neyi sondurmusler ben anlamadim. Galiba ates olmayan yerden duman cikmaz mantigi olsa gerek . Neyse hayirlisi, Allahtan yakit tanklarina ulasmadan sondurulmus ve su tutulmus (pardon sogutulmus :)) Herkese gecmis olsun. Orada bir patlama olsa ucaklarla birlikte terminal de havaya ucar ve buyuk bir facia yasanabilirdi. Tesekkurler Itfaiyeci arkadaslar.
  • Herkes itfaiye egitimsiz demis.hangi sirket kendi rizasiyla gelin ucagi inceleyin ogrenin demis.sanki ucaklarina zarar verilecekmis gibi kimse izin vermiyor egitim yapilmasina.ikinci husus sky depo yanginiyla ilgili laf atilmis.yangin 20 dakika sonra ihbar edilmis kisiler sondurmeye calismis guya.ama kimse yanginin kasitli cikarildigini anlamak istemiyo.ayrica sky in 2 yil once inis sirasinda arka inis takimlarinin yandigi olayi cabuk unutmuslar.20 saniyede sonduren yine ayni ekipti.o zaman kimse bu forumda itfaiyeyi tebrik etmemisti.simdi neden herkes camur atmaya calisiyor.itfaiyeciler elinden gelenin fazlasini yapmaya calismis.sifreli kapiyi acmayi akil edemeyen teknisyenler klavye basinda ahkam kesmis.madem cam kiranlari gordunjz neden uyarmadiniz jnsanlari.sesinjz cikmadi mi o zaman.

Antalya Havalimanı’nda bu gece yarısından sonra kısa süreli koşuşturma yaşandı. Corendon Havayolları’na ait bir uçağın kokpitinde push back sırasında duman çıkmaya başladı. Pilot bu durum üzerine uçağı hızlı bir şeklide tahliye etti. Uçağın kokpitinden gelen dumanlar yapılan müdahale ile kısa bir süre sona ererken yolcular başka bir uçakla Trondheim’e gönderildiler.

Corendon Havayolları AirportHaber’e konu ile ilgili şu açıklamayı gönderdi, “14 Ekim 2012 tarihinde, yerel saat ile 04:00'te Antalya-Trondheim (Norveç) uçuşunu gerçekleştirmek için yolcu almış olan TC-TJK tescilli Boeing 737-800 tipi uçağımızda kokpit içinde duman görülmüştür. Kaptan pilotumuz yolcu tahliyesine karar vermiş, kabin ekibi tarafından tahliye işlemi gerçekleştirilmiştir.

Olay sebebiyle maddi hasar meydana gelmiş ve uçağımız seferden çekilmiştir. Uçuş, şirketimizin bir başka uçağı ile gerçekleştirilmiştir.

Kamuoyuna saygılarımızla duyururuz”


CORENDON UÇAĞINDA YANGIN PANİĞİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (68)

Fabrika ~ 10 yıl önce
Calisanlari ucuza calistirmak icin pilot alim ve isten atim mekanizmasi basinada 5 kafadar koyarsan bu olur. Olur da boyle de olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
suel ~ 12 yıl önce
insaf beyler Allah muhafaza bu parlama kokpit yangını havada olsa ne yapardı bu insanlar corendona geçmişolsundan önce uçakta ki ekibe geçmiş olsun uçağın neyine üzülüyorsunuz be insanlar ıspartada çakılan world focus uçağıda keşke yerde perişan olsaydı da o kazada kimse can vermeseydi el insaf ya uçak zaten sigorta kapsamında birde bu norveç yolcusu dolu uçakta düşünmek bile istemiyorum ölüm olsaydı corendona geçmiş mi olurdu yoksa tarih mi olurdu tüm kabin ekibine geçmiş olsun hızlı karar verip uygulatan kaptana da en kötüsü bu olsun insan hayatından değerli değil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ozcan Ozturk ~ 12 yıl önce
Corendon ailesineçok büyük geçmiş olsun. Ayrıca olayın muadillerine göre çok hafif atlatılmış olmasında başta verdiği çabuk karar ve kendi zarar görmesi pahasına müdahaleleri ile olayı en az zararla atlatılmasını temin eden Kaptanım ve tahliye esnasında oldukça başarılı olan tüm ekibi kutluyorum. Sektörümüz de her olay önemli dersleri beraberinde getirir ve hepimizin alacağı dersler vardır ve hiç bir olay tek bir kişi veya parçanın aksaması nedeniyle olmaz. Genelleme yapmanın zararlarını ve yarattığı hassasiyetleri bilsem de; özellikle söndürmeye yönelik özeleştiri yerine adeta suçluluğun kabulü misali girilen dialog ve tavırlar her daim canımızı emanet ettiğimiz söndürme ekibine olan güveni sorgulatır hale getiriyor. Mutlaka sizler de gerekli özeleştirileri yaparak hareket ediyorsunuzdur ancak burada ki bazı kalemşörler ve teknikteki bazı arkadaşlarla girilen dialoglar bence bizlere yakışmıyor. Hepimiz kendi özeleştirisi yapıp işimize bakmalıyız. Saygılarımla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
arff ~ 12 yıl önce
dertlimisin nesin abuk sabuk saçma sapan burdan yorum yapmak kolay gel bak ben arff deyim gel bi dk konuşalım bunları olmaz mı..yüzyüze daha iyi anlarsın bu konuları.. tabi senin gibiler burdan atarlar yalan yanlış konuşurlar bide ismini gizlerler niye yalancı oldukları için... gel dedimya bunları yüzümüze söyle

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dertli Vatandas ~ 12 yıl önce
Bana Kpss yi mi savunuyorsun al birini vur otekibe.Amma binlarin Devlet Denetleme Kutulu tarafindan takip ve kontrol edilmesi gerekiyor.Ki bunada muracat ettik Sn Arff kod adli beyim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dertli Vatandas ~ 12 yıl önce
Antalyada bu kendini dahi gibi goren ve DHMİ personeli olarak korku Cumhuriyeti kuran ve heryerde Kasilan Dhmi itfaiyecolerinin borakin meydani Antalyayi Yetk etmeleri gerekir.Bakin ve arastitin hepsi amcacocullari.Bu iyfaiye Antalyada oldigu surece allah beyerinden korusun'Sky in iki olayi arastitilsa altindan itfaiyenin beceriksizligi cikacak..Sn Othsn Birdal Acilislarda Sm Bakanimizin arkasinsa poz vereceginize Antalya ile boraz ilgilenin.Bizler sorunlarimizda Sn Bakan ve Basbakanimiza sizden cabuk ulasiyoruz.Saygilarimla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ARFF@LTBJ ~ 12 yıl önce
İyi araştırırsan hepsinin amca çocuğu değil, çoğunun KPSS'de 90 civarı puan almış, seçkin üniversitelerden mezun pırıl pırıl gençler olduğunu görürsün. Ayyaş kafayla, sanskritçeden bozma imlânla bunu da anlayamazsın gerçi ya...
sıra kimde ~ 12 yıl önce
Aç gözlülükle maaşlar artırılmadı, teknik personelin yetişmiş olanları ayrıldı ve yerdeki uçakta yangın çıktı. Aynı durum havada olsaydı ne olacaktı ? Şimdi sıra işten çıkartma sırasımı ? Zararı karşılamak adına kimlerin hakkı yenecek ? Böyle ancak beddua elde edilir oda daha büyük belalar getirir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
insaf ~ 12 yıl önce
sana sadece yazık demekten başka birşey diyemiyorum, ekmek yediğin tekneye böylesine bir ihaneti yukarıda allah var affetmez!!!
komik ~ 12 yıl önce
Bana sıra gelene kadar hak yiyen ve yanacak çok kişi var...
Sunexpress Technic ~ 12 yıl önce
Corendon Ailesine Büyük Geçmiş Olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Itfaiye ~ 12 yıl önce
Yahu neyin sikayeti bu adamcagizlara su vermisler , onlar da suyla girismisler. Ama neyi sondurmusler ben anlamadim. Galiba ates olmayan yerden duman cikmaz mantigi olsa gerek . Neyse hayirlisi, Allahtan yakit tanklarina ulasmadan sondurulmus ve su tutulmus (pardon sogutulmus :)) Herkese gecmis olsun. Orada bir patlama olsa ucaklarla birlikte terminal de havaya ucar ve buyuk bir facia yasanabilirdi. Tesekkurler Itfaiyeci arkadaslar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vay arkadas ~ 12 yıl önce
Herkes itfaiye egitimsiz demis.hangi sirket kendi rizasiyla gelin ucagi inceleyin ogrenin demis.sanki ucaklarina zarar verilecekmis gibi kimse izin vermiyor egitim yapilmasina.ikinci husus sky depo yanginiyla ilgili laf atilmis.yangin 20 dakika sonra ihbar edilmis kisiler sondurmeye calismis guya.ama kimse yanginin kasitli cikarildigini anlamak istemiyo.ayrica sky in 2 yil once inis sirasinda arka inis takimlarinin yandigi olayi cabuk unutmuslar.20 saniyede sonduren yine ayni ekipti.o zaman kimse bu forumda itfaiyeyi tebrik etmemisti.simdi neden herkes camur atmaya calisiyor.itfaiyeciler elinden gelenin fazlasini yapmaya calismis.sifreli kapiyi acmayi akil edemeyen teknisyenler klavye basinda ahkam kesmis.madem cam kiranlari gordunjz neden uyarmadiniz jnsanlari.sesinjz cikmadi mi o zaman.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000