29 Ağustos 2017, Salı 09:15:18

Çöplerle uçak uçurulacak

İngiliz hükümeti, yığınla çöplüğe dönüşen atıkları yeni teknolojilerle havacılık endüstrisine dahil etmek istiyor
  • Türkiye'den atık yağ alın yeğenim tereyağı özellikle harika uçurur
  • Millet nelerle uğraşıyor, biz nelerle

Kalkışından park edişine kadar her süreci para eden uçakların yakıt problemi evlerden çıkan çöplerle çözülecek.

İngiliz parlamentosu, çöplerin uçak yakıtı olarak kullanılabilmesi için kurulacak bir araştırma ekibi için 22 milyon sterlin harcamaya hazırlanıyor.

Daha önce de ultra düşük karbon emisyonuna sahip elektrikli araçlara fon ayırıp, 2040'a kadar benzin ve dizelli araçları yasaklayacağını açıklayan İngiltere'nin  bu projesinin ihalesi için en az 70 grup tâlip olduğunu açıkladı.

İngiliz Ulaştırma Bakanı Jesse Norman, karbon emisyonunu azaltmaya ve çevre dostu yakıtları teşvik etmeye kararlı olduklarını söyleyerek, "Birleşik Krallık'taki her yeni aracın 2040'a kadar sıfır emisyon performansı göstermesini istiyoruz. Bu süre uçaklar için daha uzun olabilir" dedi.

Bakanlık'a göre çöpten üretilen düşük karbonlu yakıtlar İngiliz ekonomisine 2030'a kadar 600 milyon sterline mâl olup, 9 bin 800 yeni istihdam alanı yaratacak.

HEDEF SERA GAZINI BİTİRMEK

Hâlihazırda Avrupa ve Kuzey Amerika'da atık yakıtlar, jetler için kullanılıyor. Çöp sahalarındaki düşük oksijen seviyesinde ortaya çıkan gaz, sıvı yakıt hâline dönüştürülebiliyor.

İngiltere Ulaştırma Bakanlığı'nın verilerine göre çöp yakıtlar, fosil yakıtlardan yüzde 90 daha karbon salınımına neden oluyor.

İngiliz hükümetinin 2050 hedefi ise sera gazı emisyonlarını yüzde 80'e kadar azaltmak. (businessht)

Çöplerle uçak uçurulacak

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Rus asıllı LAZ ~ 7 yıl önce
Türkiye'den atık yağ alın yeğenim tereyağı özellikle harika uçurur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 7 yıl önce
Fenomen olmaya çalışıyorsun belli ki ama bu esprilerle olmaz. Yaşın küçükse biraz büyü gel, yetişkin insansan yapma olmuyor. Insanlar okuyup "yine mi bu salak" diyor. Gerek yok
Rus asıllı LAZ ~ 7 yıl önce
Aslan fenomen olsam kendi adımı verir sosyal sayfalardan takip isterim fakat öyle saçma yorumlar ve tartışmalar varki sizin gibi anlama kıtlığı çekenlere yardımcı ve tercüman oluyorum dalak diyenler benden daha akıllı değil bunu iyi biliyorım rahat ol yaş konusuna gelirsek atalarının bir sözü var akıl yaşta değil başta şimdi 20 yaşında mucit ile 50 yaşındaki hırsızı kıyaslayabiliyorsan vay senin zeka anlayışına
.. ~ 7 yıl önce
Acaba attığı yorumlara yazılan cevapları takip ediyor musun diye bakmaya geldim, evet ediyorsun. Seninkisi öyle geyik olsun diye yazıp geçme işi değil. Baya baya kim ne cevap verecek diye bekliyorsun.
Rus asıllı LAZ ~ 7 yıl önce
Doğruları yazan insanlara mantıksız cevaplar verenleri gördükçe insanların illa ki birbirine kendi görüşünü kabul ettirme durumuna maruz kaldıkça ben insanlarla bu şekilde kafa yapmaya devam edeceğim isteyen salak desin isteyen deli ama kimse kimseden üstün değildir saygılar
.. ~ 7 yıl önce
Bence etmeyeceksin ama öyle olsun. Saygılar
İngiliz akıllılar ~ 7 yıl önce
Millet nelerle uğraşıyor, biz nelerle

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hee ~ 7 yıl önce
Hürkuş icad ettik

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000