18 Ağustos 2018, Cumartesi 09:11:11

Condor uçağına bomba ihbarı yapıldı!

Mısır-Almanya seferini yapan Alman Condor şirketine ait uçak, bomba ihbarının ardından dün akşam 250 yolcusuyla Yunanistan’ın güneyindeki Girit’e iniş yaptı.
  • Uçakta bomba ihbarı alındıktan sonra olası bir hava korsanı durumu eklenirse uçak yerleşim yerlerini tehdit eder hale gelmeden dusurulebilsin diye yanında F16 uçuyor. Son çare olarak uçağın bir korsan tarafından daha fazla ölüm getirebilecek bir hamlesine engel olmak için yapılan bir uygulama. Dediğim gibi "son çare". Geri dönüşü yok, vicdan azabı büyük.
  • F16 larin ucaga eslik etmesi ne gibi bir fayda saglar?
  • Bilen birisi varsa açıklayabilir mi? Bomba ihbarında neden savaş uçakları eşlik ediyorlar? Uçakta bomba varsa savaş uçağının duruma katkısı nedir?

Mısır-Almanya seferini yapan Alman Condor şirketine ait uçak, bomba ihbarının ardından dün akşam 250 yolcusuyla Yunanistan’ın güneyindeki Girit’e iniş yaptı.

Yunanistan polisinin verdiği bilgilere göre pilotun uçakta bomba olduğuna dair ihbarı aldıktan sonra havaalanındaki kontrol kulesinden iniş izin istediği belirtildi. Söz konusu uçağın Yunan hava sahasına girmesiyle birlikte F-16 savaş uçaklarının Condor'a ait D-ABOA kuyruk tescilli yolcu uçağına eşlik ettikleri açıklandı.

Mısır’ın Hurgada kentindeki havalimanından Boeing 757-330 tipi uçak, yerel saatle 20.30’da Girit’in batı kıyısındaki Hanya Havalimanı'na iniş yaptı.

Yunan polisi, uçağın boşaltıldığını ve yolcuların güvende olduğunu aktardı. Havaalanındaki güvenlik görevlilerinin ve yerel polisin gerekli kontrolleri yaptığını söyledi.

Hurgada – Düsseldorf seferini yapan uçağın bir sonraki gün seferini tamamladığı öğrenildi. Şirket tarafından yapılan açıklamada, uçağın Almanya'ya geç hareket etme sebebinin yasaya göre mürettebata tanınan dinlenme sürelerinden kaynaklandığı kaydedildi.

Condor uçağına bomba ihbarı yapıldı!

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

IST TK ~ 6 yıl önce
Uçakta bomba ihbarı alındıktan sonra olası bir hava korsanı durumu eklenirse uçak yerleşim yerlerini tehdit eder hale gelmeden dusurulebilsin diye yanında F16 uçuyor. Son çare olarak uçağın bir korsan tarafından daha fazla ölüm getirebilecek bir hamlesine engel olmak için yapılan bir uygulama. Dediğim gibi "son çare". Geri dönüşü yok, vicdan azabı büyük.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yücel ~ 6 yıl önce
F16 larin ucaga eslik etmesi ne gibi bir fayda saglar?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir merak eden ~ 6 yıl önce
Bilen birisi varsa açıklayabilir mi? Bomba ihbarında neden savaş uçakları eşlik ediyorlar? Uçakta bomba varsa savaş uçağının duruma katkısı nedir?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bilmem? ~ 6 yıl önce
saçma di mi
Seyfullah Civil ~ 6 yıl önce
F-16 savaş uçağının bomba ihbarı yapılan uçaklara eşlik etme nedeni, uçağa yapılan bomba ihbarı asılsız veya hedef şaşırtma olabilir terör saldırısı olabilir uçağın kule tarafından belirlenen meydana inmesine yardımcı olur aksi takdirde uçağın belirlenen meydana inmemesi halinde savaş uçakları uçağı inişe zorlar veya bu en son karar verilip uygulanacak bir durum uçak havada vurulacak
Hayrullah ~ 6 yıl önce
Seyfullah sen simdi diyorsun ki "uçağın belirlenen meydana inmemesi halinde savaş uçakları uçağı inişe zorlar veya bu en son karar verilip uygulanacak bir durum uçak havada vurulacak" icinde 250 yolcu olan ucagi gerekirse F16 lar vuracak yani.. Seyfullah kardesss.. Ucak kacirilmamis. Bomba ihbari yapilmis. Ucagi ucuranlar Condor pilotlari. asilsiz bir ihbari kim ne zaman anlayacak Seyfullah. F16 lar mi. cok film seyrediyorsun Seyfullah. hadi bakiim bir terör saldirisinda Ucak da ele gecirilmis ise f16 lar ve kule ucagi belirlenen meydana inmesini nasil saglar bir acikla bakalim.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000