20 Eylül 2015, Pazar 09:10:02

Concorde geri dönüyor

Havacılık tarihinin ikonları arasında yer alan Concorde'un hayranları efsane uçağı tekrar semalarda görmek için harekete geçti.
  • Keşke benim olsa... Çok güzel bahiyor ne de güzel uçuyor Hmmmmm çoooh beğendiiiimm Keşke benim olsa
  • Ok saygilar
  • evet. dc 10 dan düşen fod parçası konkordun kalkışı sırsında tekerini parçaladı. tkeer parçaları motora ve yakıt tankına zarar verdi. akabinde elim kaza yaşandı. due to an fod dropped from a dc 10 which had taken off prior to concored. this fod tore off the rear wheal of concorde leading to the catastrophic accident.
  • Çağının ötesinde bir uçaktı. star wars filminden çıkma gibi. Anladığım kadarıyla birazda bazı rakip devletlere güç gösterisiydi.
  • Bir 8.sınıf öğrencisi olarak tüm harçlığımı verirdim ...
  • Izledim də ne oldu? Hiç birşey olmadı, oldumu şimdi . Duygulanmistim bukadar. Okadar kişi veda etti. sadece yorum yazdik.
  • yaşadığı tek kazanın uçakla ilgisi yok, FOD hasarından ötürü uçak talihsiz biçimde alev aldı, 60'lardan beri uçan bir uçaktan bahsediyoruz. asıl bitirilme nedeni zaten resesyonda olan british airways air france'ın, karlılık getirmeyen aksine masraf yaratan ve teknolojik olarak geride kalan bu uçağı filodan çıkarma isteği. güçlü olsalardı sembolik olarak çalışır tutarlardı ama onu bile yapacak güçleri yok artık.
  • Ucagi var. fotomontaj degilse tabiiki. Eger oyleyse rezalet
  • İzledin de ne oldu? Ölen yüzküsur kişi ve aileleri hala acı çekiyordur. Adı kötülenir tabi. Normal uçaktan daha hızlı gideceğim diye ölmenin anlamı yok. Araç düzgün bir şey olsaydı başka işlerde de kullanılabilirdi. Demek ki işe yarar bir uygulaması yoktu attılar çöpe.
  • Concorde Paris New York belgesini izledim. Kazadan sonra adı kotulendi. Bence Kolay ucak bileti almazlar.

İngiliz hayranları bir Concorde satın alıp ikonik uçağı mavi göklerde tekrar uçurmak için 2019 yılına kadar yeterli fonu toplayacaklarını bildiridi.

En son 12 yıl önce uçtu

Ses hızının iki katı hızla seyahat edebilen Concordeların motor sesi en son 2003 yılında göklerde yankılanmıştı. 

120 milyon sterlin topladılar

Eski kaptan, kiracı ve havacılık fanlarından oluşan Concorde Kulübü, "uçuşa dönüş" planı hesabında 120 milyon sterlin toplandığını açıkladı.

BBC'de yer alan habere göre iki concorde türü uçak satın alma ya da kiralamak için müzakerelerin sürüdüğünü belirten Concorde Kulübü Başkanı Paul James, "Concorde'u tekrar uçar halde görmek isteyen hayranların kampanyamıza gösterdikleri ilgi çok yoğun. Amacımız bir uçağı sergilemek bir uçağı da Fransa-İngiltere arası tekrar uçurmak. Henüz ortada bir anlaşma yok. British Airways'e ait eski bir Concorde'u Londra'da London Eye'ın yanında segilemek istemiştik ama olmadı. Şimdi ise hedef bir Concorde'u Paris'teki Orly Havalimanı yanında sergilemek."dedi.

İlk uçuşun 50'inci yılı şerefine

Concorde Kulübü Başkanı James küresel havacılık ikonu Concorde'un ilk uçuşunun 50.yılına denk gelen 2019'da efsaneyi tekrar kanatlandıracalarından son derece emin olduğunu ifade etti. 

Efsane Concorde hakkında

Concorde, Fransız ve İngilizlerin farklı projelerinin 1962 yılında bir araya gelmesiyle doğdu. Ortaklığın ilk yılında 20 Concorde üretildi.

Concorde ilk uçuşunu 2 Mart 1969 yılında Fransa'nın Toulouse kentinde gerçekleştirdi.

Avrupa-New York arasını 3 saatte uçuyordu

Saatte 1350 mil hızla uçabilen Concorde ile Avrupa New York arası 3,5 saatte katedilebiliyordu. Bu güzergahtaki rekor 2 saat 52 dakika 59 saniye ile kırıldı.

Paris-New York seferini yapmak için havalanan Air France havayollarına ait bir Concorde tipi uçak kalkıştan çok kısa bir süre sonra düştü. Faciada 113 kişi hayatını kaybetti. Bu kazanın ardından yaşanan seri problemler Concorde'un 2003 yılında havacılık sektörüden çekilmesiyle son buldu. 

Concorde geri dönüyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

En güzeli ~ 9 yıl önce
Keşke benim olsa... Çok güzel bahiyor ne de güzel uçuyor Hmmmmm çoooh beğendiiiimm Keşke benim olsa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
T ~ 9 yıl önce
Ok saygilar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mubin ~ 9 yıl önce
evet. dc 10 dan düşen fod parçası konkordun kalkışı sırsında tekerini parçaladı. tkeer parçaları motora ve yakıt tankına zarar verdi. akabinde elim kaza yaşandı. due to an fod dropped from a dc 10 which had taken off prior to concored. this fod tore off the rear wheal of concorde leading to the catastrophic accident.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
isim ~ 9 yıl önce
Çağının ötesinde bir uçaktı. star wars filminden çıkma gibi. Anladığım kadarıyla birazda bazı rakip devletlere güç gösterisiydi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Benden ~ 9 yıl önce
Bir 8.sınıf öğrencisi olarak tüm harçlığımı verirdim ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
T ~ 9 yıl önce
Izledim də ne oldu? Hiç birşey olmadı, oldumu şimdi . Duygulanmistim bukadar. Okadar kişi veda etti. sadece yorum yazdik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
concorde ~ 9 yıl önce
yaşadığı tek kazanın uçakla ilgisi yok, FOD hasarından ötürü uçak talihsiz biçimde alev aldı, 60'lardan beri uçan bir uçaktan bahsediyoruz. asıl bitirilme nedeni zaten resesyonda olan british airways air france'ın, karlılık getirmeyen aksine masraf yaratan ve teknolojik olarak geride kalan bu uçağı filodan çıkarma isteği. güçlü olsalardı sembolik olarak çalışır tutarlardı ama onu bile yapacak güçleri yok artık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
haklısın ~ 9 yıl önce
Aynn. o kazanın sebebi bir dc-10 du ve concordun ilk ölümlü kazası oldu.(uçak kazası raporu)
Arkada pegasus ~ 9 yıl önce
Ucagi var. fotomontaj degilse tabiiki. Eger oyleyse rezalet

Yanıtla

Kalan karakter 1000
izleyene ~ 9 yıl önce
İzledin de ne oldu? Ölen yüzküsur kişi ve aileleri hala acı çekiyordur. Adı kötülenir tabi. Normal uçaktan daha hızlı gideceğim diye ölmenin anlamı yok. Araç düzgün bir şey olsaydı başka işlerde de kullanılabilirdi. Demek ki işe yarar bir uygulaması yoktu attılar çöpe.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:) ~ 9 yıl önce
29 yasindayim senin kadar kara cahili gormedim.
T ~ 9 yıl önce
Concorde Paris New York belgesini izledim. Kazadan sonra adı kotulendi. Bence Kolay ucak bileti almazlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000