11 Temmuz 2014, Cuma 10:32:37

COMAC, BOEING VE AIRBUS'A RAKİP OLABİLECEK Mİ?

Çinli COMAC'ın ABD'li Boeing ve Avrupalı Airbus'a rakip olarak büyük umutlarla ürettiği C919 tipi yolcu uçağı havalanacağı günü bekliyor.
  • Desenize çift hatlı radyolu televizyonlu trident uçak geliyor :)
  • Çin uçağı mı. Binenin aklına şaşarım
  • Ucuz ucak olur.. ee illahakide cin cakmaciligida olacak biraz...:)
  • C919'un resimlerini Google'da bulabilirsiniz. Uçağın burun kısmı Yeşilköy Havacılık Müzesi'nde duran Caravelle ile aynı. Kalan kısmı da Airbus-320.

Çin Ticari Uçak Şirketi’nin (COMAC), dünya devleri Boeing ve Airbus ile rekabet etmesi hedefiyle üretilmesi planlanan C919’un, ilk uçuşunu 2015 yılında yapması planlanırken, uçağın bu tarihe kadar hazır olup olmayacağı da merak konusu.

1970’lerden bu yana kendi uçağını yapmak isteyen, hatta 70’li yıllarda deneme amaçlı üç adet imal eden Çin, bu kez kararlı gibi görünüyor. Henüz üretim bandından çıkmasa da, C919 için “Göklerdeki Çin Seddi” benzeri bir şarkı bile bestelenmiş. Boeing 737 ve Airbus A320 ile aynı sınıfta olması planlanan tek koridorlu uçağın kabin ve kokpit simulasyonları Şanghay’daki Pudong Havalimanı'nda bir hangarda sergileniyor.

20 YILDA 6 BİN UÇAĞA İHTİYAÇ DUYULACAK

Her ne kadar projenin tamamen COMAC tarafından yürütüldüğü belirtilse de, C919’un motor ve destek sistemleri için Fransız-Amerikan ortaklığındaki “CFM” şirketiyle çalışıldığı belirtiliyor.

COMAC yetkilileri, halen bazı müşterilerle görüşüldüğünü, uçağa ilginin yüksek olduğunu söylerken, ilk uçuş, testler, sertifikalar gibi süreçlerin en az iki yıl alabileceği kaydediliyor. Çinli havayolu şirketlerinin gelecek 20 yılda 6 bin adet uçağa ihtiyaç duyacağı tahmin ediliyor.

COMAC, BOEING VE AIRBUS'A RAKİP OLABİLECEK Mİ?

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Desenize çift hatlı radyolu televizyonlu trident uçak geliyor :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Çin uçağı mı. Binenin aklına şaşarım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Ucuz ucak olur.. ee illahakide cin cakmaciligida olacak biraz...:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Androit e cvp ~ 10 yıl önce
sen daha cep telefonu yapamıyorsun adamlara laf yetiştiriyorsun...bir otomobil yapta öyle yorum yaz...kore çakması uçakları yerli üretim diye yiyorsun ama ...biraz oku,araştır sana tavsiyem
Volvo ~ 10 yıl önce
C919'un resimlerini Google'da bulabilirsiniz. Uçağın burun kısmı Yeşilköy Havacılık Müzesi'nde duran Caravelle ile aynı. Kalan kısmı da Airbus-320.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
c172 ~ 10 yıl önce
Caravelle gününden cok ileri bir tasarımdı a350 de de benzeri bir tasarım var.....

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000