25 Kasım 2012, Pazar 09:25:24

CO2 VERGİSİ İPTAL EDİLİYOR

Uçak yolcularının biletlerine yansıyan ve büyük protestolara sebep olan emisyon vergisi, ilkbaharda çıkarılacak yeni bir yasayla iptal edilecek.
  • peki artan bilet fiyatlar emisyon alınmayınca düşecek mi? bence hayır. aynı bizim deprem vergisi gibi.. vatandaşa giren kazık bir daha çıkmaz. çıkarılamaz.
  • Şimdi haraçtan mahrum kaldı, bakalım kendini nasıl kurtaracak?

Çin’den ABD’ye kadar birçok ülkenin, IATA’nın, seyahat sektörünün ve çok sayıda havayolu şirketinin muhalefetiyle karşılaşan yasa, 2011 yılının başından bu yana yürürlülükteydi.

Yasaya göre her yolcudan uçuş mesafesine göre 7,5 ila 42 Euro arasında ek vergi isteniyordu.

Alman kamuoyunda çok tartışılan ve kısaca ‘CO2 vergisi’ olarak adlandırılan uygulama özellikle Alman havayolu şirketlerinin rekabet gücünün azalttığından yoğun tepkiler almıştı.

Bavyera Eyaleti’nin bu verginin kaldırılması yönünde federal parlamentoya verdiği bir dilekçe dünkü oturumda kabul edildi. Uzmanlar, yasanın en geç Mart 2013’de yürürlülüğe girmiş olacağı beklentisinde.

CO2 VERGİSİ İPTAL EDİLİYOR

Yorumlar

bilet fiyatları.. ~ 11 yıl önce
peki artan bilet fiyatlar emisyon alınmayınca düşecek mi? bence hayır. aynı bizim deprem vergisi gibi.. vatandaşa giren kazık bir daha çıkmaz. çıkarılamaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AB ~ 11 yıl önce
Şimdi haraçtan mahrum kaldı, bakalım kendini nasıl kurtaracak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000