23 Mayıs 2015, Cumartesi 19:09:01

CMLKK'dan 'ÖTV'siz yakıt' açıklaması

İstanbul'a yapılacak yeni havalimanı inşaatında yüklenici firmaya ait araçların ÖTV'siz yakıt aldığı haberleri üzerine CMLKK'dan açıklama geldi.
  • bizde inandık
  • At yalan seveyim inananı.
  • Harfiyatta çalışacak şöför bulamadılar....
  • Arkadaş, önce şu Golf yolunu bi adam gibi yapsın birileri de, 6 ayda bir tarlaya dönmesin, ondan sonra 3. Mü, 5.mi liman mı yapacaksanız yapın
  • Kıskananlar çatlasın ama aynı milleten olması çok üzücü
  • Helal olsun sizlere. Bende sanıyordum ki burada yorum yapanlar havacı yahu siz aynı zamanda mali müşavirmişsinizde ! Aklınızla bin yaşayın emi.
  • ötv falan ne varsa sonradan ilk vergi döneminde şikeyin gelir vergisinden falan düşer. Teşfik modellerinde bir sürü vergi teşfiki modeli vardır illa alırken ödemeyeceksin diye bir kıral yok ve hatta ayni olarak devlet tarafından ödenedebilir. Bknz memura işciye kdv ödemesi, ve eski düzenlemesini hatırlayınız.. Yada yabancıların kdv ödememesi ve bunu iade alma usulleri
  • To CAMAROTH: Kimsenin yatırımlara karşı çıktığı yok, biz de vergi veriyoruz. Iktidar karşıtı da değiliz. Ayrıca bu tarz ulusal büyük projelerde başka muafiyetler de sağlanmalıdır görüşündeyim. Ancak işi ihale ederken bu konu konuşulmamışsa şimdi de böyle bir muafiyet varsa adaletsizlik olur. En az 3-4 yıl sürecek bir hafriyat işinden firmaya sağlanacak muafiyet rakamını oturun hesaplayın.
  • Demek ki yakıtı ÖTV'siz alıyorlar.
  • Chp civi cakmadi cesme yapmadi diyenler acaba 13 yildir akp nin sata sata bitiremedigi kit ler basta olmak uZere kim yapti cumhuriyet kuruldugundan beri yapilanlari satiyorlar sattilar bu akp nin ucuz reklami olmus sanki babalarinin malini satiyorlar!

Cengiz - Kolin - Limak - Kalyon - Mapa grubunun İstanbul'a yaptığı yeni havalimanı ile ilgili açıklama geldi.

CMLKK'dan yapılan açıklamada yeni havalimanı inşaatında görev yapan araçlara ÖTV'siz yakıt verildiği haberleri yalanlandı.

İŞTE CMLKK'DAN YAPILAN AÇIKLAMA
CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun 22 Mayıs 2015 tarihinde, İstanbul Yeni Havalimanı inşaatında mazotun tarafımızca vergisiz alındığına yönelik yaptığı konuşmasına ilişkin olarak, bazı basın organlarında yer alan haberler üzerine aşağıda belirtilen açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

İGA’ ya bağlı CMLKK Havaalanları İnşaatı adi ortaklığı tarafından inşaat faaliyetleri yürütülen projede, ‘’İstanbul Yeni Havalimanı’na ÖTV ve KDV’den muaf dizel yakıt kullanma hakkı’’ verildiği iddiası kesinlikle gerçekleri yansıtmamaktadır.

Konuya ilişkin olarak CEO Yusuf Akçayoğlu “Yapım işinin büyüklüğü nedeniyle, kullanılacak akaryakıt miktarı oldukça yüksek olacaktır. Bu nedenle inşaat faaliyetlerini yürüten İGA’ya bağlı CMLKK Havaalanları İnşaatı adi ortaklığımız, Türkiye’nin önde gelen akaryakıt markalarından Petrol Ofisi (PO) ile bir anlaşma imzalanmış ve araçların akaryakıt kullanımı için özel bir yakıt istasyonu inşa edilmiştir. Söz konusu istasyonda dizel yakıt, ÖTV ve KDV dâhil olarak satılmaktadır” açıklamasını yapmıştır.

Konuyu bilginize sunar, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi için açıklamamıza ve ekte yer alan Petrol Ofisi yazısına da yer verilmesini tüm dava ve talep haklarımız saklı kalmak kaydıyla rica ederiz.



 

CMLKK'dan 'ÖTV'siz yakıt' açıklaması

Yorumlar Tüm Yorumlar (28)

taner ~ 9 yıl önce
bizde inandık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yalanlar ~ 9 yıl önce
At yalan seveyim inananı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Harfiyatta çalışacak şöför bulamadılar....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Arkadaş, önce şu Golf yolunu bi adam gibi yapsın birileri de, 6 ayda bir tarlaya dönmesin, ondan sonra 3. Mü, 5.mi liman mı yapacaksanız yapın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Kıskananlar çatlasın ama aynı milleten olması çok üzücü

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Helal olsun sizlere. Bende sanıyordum ki burada yorum yapanlar havacı yahu siz aynı zamanda mali müşavirmişsinizde ! Aklınızla bin yaşayın emi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ötv ~ 9 yıl önce
ötv falan ne varsa sonradan ilk vergi döneminde şikeyin gelir vergisinden falan düşer. Teşfik modellerinde bir sürü vergi teşfiki modeli vardır illa alırken ödemeyeceksin diye bir kıral yok ve hatta ayni olarak devlet tarafından ödenedebilir. Bknz memura işciye kdv ödemesi, ve eski düzenlemesini hatırlayınız.. Yada yabancıların kdv ödememesi ve bunu iade alma usulleri

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
To CAMAROTH: Kimsenin yatırımlara karşı çıktığı yok, biz de vergi veriyoruz. Iktidar karşıtı da değiliz. Ayrıca bu tarz ulusal büyük projelerde başka muafiyetler de sağlanmalıdır görüşündeyim. Ancak işi ihale ederken bu konu konuşulmamışsa şimdi de böyle bir muafiyet varsa adaletsizlik olur. En az 3-4 yıl sürecek bir hafriyat işinden firmaya sağlanacak muafiyet rakamını oturun hesaplayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Demek ki yakıtı ÖTV'siz alıyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Chp civi cakmadi cesme yapmadi diyenler acaba 13 yildir akp nin sata sata bitiremedigi kit ler basta olmak uZere kim yapti cumhuriyet kuruldugundan beri yapilanlari satiyorlar sattilar bu akp nin ucuz reklami olmus sanki babalarinin malini satiyorlar!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000