16 Ocak 2017, Pazartesi 10:04:02

Clinton'dan Öndül'e övgü

Kırgızistan'ın Başkenti Bişkek'te düşen kargo uçağının pilotu Emekli Hava Pilot Tuğgeneral olan Kazım Öndül'ün Afganistan’da görev yaptığı ve başarılarından dolayı 2009’da dönemin ABD Dışişleri Bakanı olan Hillary Clinton tarafından övüldüğü belirtildi.
  • Ic degersizlik insanin basina gelebilecek en kotu sey. Bunun ustesinden gelmek insanin once omrune, sonra da inaniyorsa sonsuz hayatina malolur. Boyle insanlari ile tartismak ve birseyler anlatmaya calismak ise sadece bilmemekten kaynaklanir. Degistirilebilecek hicbirsey yoktur maalesef. Kisiye soylenen kotu sozler kisiyi gizli mutluluga ulastirir, cunku kendini degersiz hisseden yapi bu sayede ozune geri doner ve kendi kendine oh ceker.p, rahatlar. Allah rahmet eylesin. Vatanina hizmet etmis ve anlatildigi kadari ile geride amel defterini hayirla isletecek bir aile birakmis. Ne mutlu kendisine. Bu vesile ile vefat eden butun ekibe ve Kirgiz halkina Allah'tan rahmet diliyorum. Geride kalanlara Allah yardimci olsun, guzel gunler nasip etsin.
  • Bir Türk askerinin rütbesi ve görevi ne olursa olsun bir Amerikan veya başka yabancıdan almış olduğu takdir vs yi haber yapmayın lütfen. Kendi çıkarlarına ters bir şey olsa idi ne olurdu acaba...bizim kalbimizde zaten yeteri kadar değerleri var. Bu haber ile ne artar ne azalır değerleri
  • Şahsen tanımasam da kendisini,yetiştirdiği evladı tanıma fırsatım olduğu için yürekten saygı duyduğum bir insandır.Kurulacak hiçbir cümle yeterli kalmayacaktır şuanda farkındayız.Oğlunun,kocaman yüreğiyle,muazzam kişiliğiyle ailesine gerekli metaneti sağlama konusunda,elinden geleni yapacağına inanıyorum.Tüm havacılık camiasının başı sağolsun diyor,Gökçe'ye ve ailesine sonsuz sabırlar diliyorum.
  • Havacılık camiasının ve ailelerinin başı sağolsun. Ailelerine sabırlar dilerim.
  • Kazim Ondul ve ailesi dunyaya ornek olacak kalitede insanlardir. Keske insanlar Kazim Pasanin yarisi kadar iyi kalpli, kaliteli ve donanimli olabilseler. Sadece kendisi degil ailesi de herkese ornek olustaracak iyiliktedir. Olay malesef cok talihsiz ve yurek yakicidir. Ruhu saad, mekani cennet olsun bu melek kalpli insanin... Dunyanin basi sagolsun.
  • Askerligimi yaparken 7.ci üste kendisiyle tanışma şerefine nail olmustum. 1 ay önce de ahl de ucus için aprona çıkarken karsilasmistim. Babayiğit bir komutandı allah rahmet eylesin
  • Yazıklar olsun TSKnın yetiştirdiği örnek bir pilottu. Herşeyden önce vicdana sahip olmak lazım yazık ona bile sahip değilsiniz. Ölenlerin mekanları Cennat olsun Allah gani gani rahmet eylesin. Ailesine Yüce Rabbim sabırlar versin.
  • Başarılı ve hakkın rahmetine kavuşmuş insanların adını , başkanlık adayı olan bir çete reisi kadın ile lekelemeyin.
  • Allah rahmet eylesin.
  • Arkadaslar kaza yapan ucak thynin gecenlerde aldigi b747 degil mi??

Kırgızistan'ın Başkenti Bişkek'te düşen kargo uçağının pilotu Emekli Hava Pilot Tuğgeneral olan Kazım Öndül'ün Afganistan’da görev yaptığı ve başarılarından dolayı 2009’da dönemin ABD Dışişleri Bakanı olan Hillary Clinton tarafından övüldüğü belirtildi.

Öndül, özellikle Afganistan'daki görevindeki başarılarından dolayı dönemin ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton tarafından büyük övgüyle bahsedilmişti. 2003 yılında Kabil'de bulunan Bagram Havalimanı'na indiği sırada bir Türk subayı tarafından karşılandığını söyleyen Clinton, Afganistan'da görev yapan Türk askerinin üstün cesaret ve fedakarlıkla görev yaptığını belirterek, Türkiye'nin bölgede oynadığı aktif rol için teşekkür etmişti.

Öndül, Afganistan'daki Uluslararası Güvenlik ve Yardım Gücünün (ISAF) komutasını Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) üstlenmesinden sonra başkent Kabil'in uluslararası Havaalanı'nın komutanlığına 2002 yılında Pilot Kurmay Albay olarak getirilmişti.

Emrindeki 250 kişilik Türk birliğiyle sivil ve askeri uçaklara yer hizmeti verilmesi, havaalanının güvenliği ve Afgan iç savaşı döneminden kalan çok sayıda mayının temizlenmesi görevlerini başarıyla yerine getiren Öndül, 30 Haziran 2002'de yapılan törenle görevi İngilizlerden devralmıştı.

Öndül Afganistan'daki görevinin ardından Malatya 2. Ordu Komutanlığı bünyesinde bulunan 7. Ana Jet Üs Komutanlığı görevini yürütmüştü.

İLKER BAŞBUĞ'DAN DA ÖDÜL ALMIŞTI

Öndül, 2007-2008 uçuş eğitim yılı için Akıncı'daki 4. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda düzenlenen törende de dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'dan ödül almıştı.

Clinton'dan Öndül'e övgü

Yorumlar Tüm Yorumlar (36)

Degersizlik cok zor... ~ 7 yıl önce
Ic degersizlik insanin basina gelebilecek en kotu sey. Bunun ustesinden gelmek insanin once omrune, sonra da inaniyorsa sonsuz hayatina malolur. Boyle insanlari ile tartismak ve birseyler anlatmaya calismak ise sadece bilmemekten kaynaklanir. Degistirilebilecek hicbirsey yoktur maalesef. Kisiye soylenen kotu sozler kisiyi gizli mutluluga ulastirir, cunku kendini degersiz hisseden yapi bu sayede ozune geri doner ve kendi kendine oh ceker.p, rahatlar. Allah rahmet eylesin. Vatanina hizmet etmis ve anlatildigi kadari ile geride amel defterini hayirla isletecek bir aile birakmis. Ne mutlu kendisine. Bu vesile ile vefat eden butun ekibe ve Kirgiz halkina Allah'tan rahmet diliyorum. Geride kalanlara Allah yardimci olsun, guzel gunler nasip etsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Clinton kim ~ 7 yıl önce
Bir Türk askerinin rütbesi ve görevi ne olursa olsun bir Amerikan veya başka yabancıdan almış olduğu takdir vs yi haber yapmayın lütfen. Kendi çıkarlarına ters bir şey olsa idi ne olurdu acaba...bizim kalbimizde zaten yeteri kadar değerleri var. Bu haber ile ne artar ne azalır değerleri

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tk ~ 7 yıl önce
Şahsen tanımasam da kendisini,yetiştirdiği evladı tanıma fırsatım olduğu için yürekten saygı duyduğum bir insandır.Kurulacak hiçbir cümle yeterli kalmayacaktır şuanda farkındayız.Oğlunun,kocaman yüreğiyle,muazzam kişiliğiyle ailesine gerekli metaneti sağlama konusunda,elinden geleni yapacağına inanıyorum.Tüm havacılık camiasının başı sağolsun diyor,Gökçe'ye ve ailesine sonsuz sabırlar diliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacı ~ 7 yıl önce
Havacılık camiasının ve ailelerinin başı sağolsun. Ailelerine sabırlar dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 7 yıl önce
Kazim Ondul ve ailesi dunyaya ornek olacak kalitede insanlardir. Keske insanlar Kazim Pasanin yarisi kadar iyi kalpli, kaliteli ve donanimli olabilseler. Sadece kendisi degil ailesi de herkese ornek olustaracak iyiliktedir. Olay malesef cok talihsiz ve yurek yakicidir. Ruhu saad, mekani cennet olsun bu melek kalpli insanin... Dunyanin basi sagolsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mekanı cennet olsun ~ 7 yıl önce
Askerligimi yaparken 7.ci üste kendisiyle tanışma şerefine nail olmustum. 1 ay önce de ahl de ucus için aprona çıkarken karsilasmistim. Babayiğit bir komutandı allah rahmet eylesin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gökçen ~ 7 yıl önce
Yazıklar olsun TSKnın yetiştirdiği örnek bir pilottu. Herşeyden önce vicdana sahip olmak lazım yazık ona bile sahip değilsiniz. Ölenlerin mekanları Cennat olsun Allah gani gani rahmet eylesin. Ailesine Yüce Rabbim sabırlar versin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yaw hee hee ~ 7 yıl önce
Sen tanıyorsun biliyorsun en örnek pilottu uçağı şeytanlar düşürdü hee hee
asker ~ 7 yıl önce
kendisini seven sevmeyen olabilir ama bu şekilde bir yorum çok çirkin Silahlı kuvvetlerde pilot olmak komutanlık yapmak bile bir şeref ve övünç kaynağıdır. Kaldıkı general olmak ayrı bir iş ve emek ister .Hayatında hiç bir baltaya sap olamamış bir şeref yoksununun bu yorumunu kınıyorum. Kaldıkı kazanın sebebinin niye olduğu bile belli değilken böyle bir yorum ancak bu tip insandan gelir kıskanç haset ve insanlık terbiyesi almamış birinden. yazıklar olsun kpt plt(asker değilim asker bir yakınımda yok)
... ~ 7 yıl önce
Başarılı ve hakkın rahmetine kavuşmuş insanların adını , başkanlık adayı olan bir çete reisi kadın ile lekelemeyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kaptan ~ 7 yıl önce
Allah rahmet eylesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Soru ~ 7 yıl önce
Arkadaslar kaza yapan ucak thynin gecenlerde aldigi b747 degil mi??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 7 yıl önce
Almadı,Act'den kiralamisti bu uçağı
Atc ~ 7 yıl önce
Ne thy si ulan halen thy dıyosun ATC firması ucak bizim diyor sen halen thy dıyosun yazıklar olsun sana

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000