10 Şubat 2015, Salı 08:01:27

ÇİPRAS UÇAK SATACAK

Hükümet programını açıklayan Yunanistan Başbakanı Çipras, mali tedbirler kapsamında hükümete ait 3 uçaktan birinin satılacağını açıkladı.
  • doğru söze ne denir, rakı masasında kurtarılan memleketi hacı, hoca sofralarında soya soya bitiremediniz... yemeye doymadınız.
  • @Yunanistan , Belliki cehape zihniyetinden geliyorsun ! Raki masasinda devlet kurtaran adam mantigi .... Yunanistanla Turkiyeyi kiyaslamisin .... Yunanistanin nufusu kac ?!? 14 milyon !!! Turkiyeninki kac ?!? 80 milyona yaklasti !!! 'Zir cahil ' lafi burda tam sana yakisiyor ... 1.Tarim ; Yunanlilar is bilmezliginden ve tembelliginden cok verimli olan topraklarinda nerdeyse hic bir tarim aktivitesi yok !! 2. Endustrie ; Ben bati avrupada yasiorum , Burda kulanilan urunlerin cogu Turkiyeden geliyor ( Beko , Arcelik , Vestel .... ) 3. Gida , Bati avrupada herhangi bir alisveris merkezine git ya Turk reyonu yada Ulker , Baktat , .... gibi Turk urunlerine denk geliyorsun ... 3. Advanced Technology , Evet Turkiye'de Advanced Technology de geride ama Avrupada Almanya , Ingiltere ve Firansa disinda Turkiyeden iyi olan bir devlet varmi ? YOKK !! 4.Turizm , Sor avrupadaki insanlara kac sefer Yunanistana gitmisler ve kac sefer Turkiyeye gelmisler ? Emin ol cogu Turkiyeyi ziyaret etmistir ama Yunanistana giden tek tuk .... 5. Ekonomi ; Turkiyenin ekonomisi dunyada daralma varken buyuyen bir ekonomi .... Avrupadaki ulkelerin borckarina bakarsan Turkiyenin borcunun digerlerinden daha az oldugunu gorursun .... 6. Asgari ucret , Evet Turkiyede asgari ucret dusuk ! Ama guzel bir pozisyona geldigin zaman diger ulkelerden cok daha iyi maas aliyorsun ... Sende oku kendini zorla guzel bir pozisyona gel !! Arti Turkiyedeki asgari ucret avrupa daki cogu devletten daha yuksek ....Benzin tarihin en ucuz fiyatinda ... Euro ve Dolar gene dususe gecti ... Rubleye deyinmiorum bile ....
  • Adamlar ekonomisi bitmiş batmış ülkeyi ayağa kaldırmak için seçime girip kazanıyorlar.Bizim ülkemizde de yeraltı yerüstü zenginliklerini yiyip hortumlayıp yolsuzluk yapmak için..örnek bugunkü hükümet.Bu haber hukumet yandaslarının tabıkı işine gelmez
  • giydiğin donun atletin fanilanın pamuğunu yunanistandan, mercimeği italyadan, pirinci kanada dan buğdayı afrikadan rusyadan ithal et, mercimeği bilmem nereden, yerli üretimi kanunla yasakla, yerli tohumculuğu engelle, domates, biber, hıyar tohumunu israilden, fransadan, çinden, amerikadan ithal et, mısır tohumunu 11dolardan al, 3 dolardan ihraç et, domatesin tohumuna kg başına 6500 dolar ver, sonra da biz niye böyle olduk, ağla dur işte. ne açığı ne parası, yediğini üretemiyorsun daha, ne ekonomisi.
  • cari açık verilmez diye bir kural yoktur, her ülke cari açık verebilir; önemli olan bu cari açığın nasıl finanse edileceğidir, geriye dönüp bakın, azalıyor mu artıyor mu, gördüğünüz netice azalıyor ise, bunun finanse edilebilirliğinde kaynaklarınızın doğru kullanıldığıdır. yok eğer tersi ise, dönüp dış ticaret açığınıza bakmanız gerekir, ithalata dayalı mı değil mi, paranızın ne kadar değerli olduğu falan. enerji kaynaklarının ne kadarını nasıl kullanıyorsunuz, bunlar yani. sadece petrol fiyatlarındaki düşüşle bu açıklanamaz kaldı ki cari açık kalemleri içinde çok az bir yer tutar. bazı ülkeler enerjide dışa bağımlı oldukları halde cari fazla verirler neden, çünkü ihraç ürünler ithalatlarının önünde gider. bir de büyüme trendi içinde olan ülkelerde cari açık hep olur, ama dediğim gibi bunun hangi parayla finanse edileceği önemlidir. yani kısaca ve özetle, aldığınız dış borç, kredi, sıcak para her neyse, bunun finanse edilmesinde kullanılıyorsa, zaten bitmişsinizdir.
  • Ulkemizde kisi basi milli gelir surekli artarken asgari ucret kucucuk zamlarla gecistirildi. Kalkip ekonomimiz iyi demeyin.
  • Cari acık rekor kırıyor diyen cahil, cari acıgın sebebi ÇOĞU enerji maliyeti, kaldı ki petrol fiyatlarına bağlı cari acık azaldı. Dolar'ın diğer kurlara (tl, euro, chf)olayı gelisem piyasaların hepsınde var. ABD Tarım Dışı istihdam açıklıyor dolar değer kazanıyor Hakeza fed in her faiz kararı.. Yorum yapıcam diye resmen batırmış tüy dikmişsin. Yunanistan ile Türkiye ekonomisi Arasında en ufak bir benzerlik yok. Araştır bak zahmet et
  • kimse kafasını yormasın, araştırın bakın türkiye ekonomisi de yunan ekonomisinden çok iyi sayılmaz. milli gelirden başlayın isterseniz ne göreceksiniz, hep söylersiniz ya, o kadar borç olacak diye, işte yunanistanın da borcu o kadardır, tek farkımız onların bu hale gelmesine ab kredilerini artık kullanamaz olmaları, bizi de dünya finans çevrelerinin sıcak para saltanatı bu hale getirmiştir. onlar da üretmeden tükettiler bizi de batılı siyasetler üretmeden yemeye alıştırdılar, ne olursa olsun onlar kendilerini batılı görmeye alıştırdılar ve o çark içinde bu kadar sıkıntıyı yaşamayı hazmettiler, ama biz daha ne tarafta olduğumuzu bilmiyoruz. uçak olup olmamasını gelişmişlik kıstası olarak gören zihniyetler her iki ülkenin gelişmişlik endeksini, okur yazar oranını, kişi başı eğitim ve sağlık harcamalarını, eşitsizlik endekslerine, bebek ölümlerine, kişi başına düşen kitap sayısına bir baksınlar, dünya sıralamalarını bir incelesinler, ne göreceklerdir.
  • Japonya ile yunanistani karsilastiran kafa yapisi yazik !!sen kendi ulkene bi bak pislik bogazina dayanmis yabanci sermaye tutuyo ayakta seni baska bisey degil
  • Bana beş tane Yunan markası sayın ben de beş tane Japon markası sayayım, sonra Yunanistan'ın geleceği hakkında konuşalım, :) OG

Hükümet programını açıklayan Yunanistan Başbakanı Çipras, mali tedbirler kapsamında hükümete ait 3 uçaktan birinin satılacağını açıkladı.

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, hükümetin programını açıkladı. Seçim vaatlerinden taviz verilmeyeceğini belirten Çipras, mali tedbirler kapsamında hükümete ait bir Gulfstream ve iki Embraer tipi uçaktan birinin satılacağını, yüksek gelirlilerden yüksek vergi alınacağını söyledi. Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, yeni hükümetin seçim öncesi vaatlerinin tamamını eksiksiz olarak yerine getirmekte kararlı olduğunu söyledi. 

Uçak satacak, yüksek gelirliden yüksek vergi alacak

Yeni hükümetin öncelikli hedefinin ülkedeki mali krizin açtığı yaraları sarmak ve insani krizle mücadele etmek olduğunu bildiren Başbakan Çipras, bu kapsamda radikal kararlar alındığını anlattı.

Çipras, öncelikli olarak uygulanacak tedbirleri şöyle sıraladı: "Bakanlıklar çok sayıdaki danışmanlar ve geçici olarak işe alınan memurlardan arındırılacak. Bakanların kullandığı otomobillerin sayısı yarıya indirilecek ve milletvekillerine tahsis edilen araçlar iptal edilecek. Hükümete ait üç özel uçaktan biri satılacak. Başkanlık konutundaki ve bakanlıklardaki personel sayısı yüzde 30 oranında azaltılacak. Bakanların korumakla görevli polisler vatandaşları korumak için caddelerde ve semtlerde görevlendirilecek. İşten çıkarılan kamu çalışanları yeniden işe alınacak ve çalışma koşulları ve önceki hükümetler tarafından memorandumlar gereği kısıtlanan özlük hakları yeniden belirlenecek. Kamu ihaleleri yeniden gözden geçirilecek ve vergi kaçakçılığıyla mücadele kapsamında, gümrüklerde kontroller yoğunlaştırılacak. Vergi mükelleflerine 12 bin euro'ya kadar muafiyet getirilecek ve yüksek gelirlilerden daha fazla vergi alınacak"

ÇİPRAS UÇAK SATACAK

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

... ~ 9 yıl önce
doğru söze ne denir, rakı masasında kurtarılan memleketi hacı, hoca sofralarında soya soya bitiremediniz... yemeye doymadınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
@Yunanistan , Belliki cehape zihniyetinden geliyorsun ! Raki masasinda devlet kurtaran adam mantigi .... Yunanistanla Turkiyeyi kiyaslamisin .... Yunanistanin nufusu kac ?!? 14 milyon !!! Turkiyeninki kac ?!? 80 milyona yaklasti !!! 'Zir cahil ' lafi burda tam sana yakisiyor ... 1.Tarim ; Yunanlilar is bilmezliginden ve tembelliginden cok verimli olan topraklarinda nerdeyse hic bir tarim aktivitesi yok !! 2. Endustrie ; Ben bati avrupada yasiorum , Burda kulanilan urunlerin cogu Turkiyeden geliyor ( Beko , Arcelik , Vestel .... ) 3. Gida , Bati avrupada herhangi bir alisveris merkezine git ya Turk reyonu yada Ulker , Baktat , .... gibi Turk urunlerine denk geliyorsun ... 3. Advanced Technology , Evet Turkiye'de Advanced Technology de geride ama Avrupada Almanya , Ingiltere ve Firansa disinda Turkiyeden iyi olan bir devlet varmi ? YOKK !! 4.Turizm , Sor avrupadaki insanlara kac sefer Yunanistana gitmisler ve kac sefer Turkiyeye gelmisler ? Emin ol cogu Turkiyeyi ziyaret etmistir ama Yunanistana giden tek tuk .... 5. Ekonomi ; Turkiyenin ekonomisi dunyada daralma varken buyuyen bir ekonomi .... Avrupadaki ulkelerin borckarina bakarsan Turkiyenin borcunun digerlerinden daha az oldugunu gorursun .... 6. Asgari ucret , Evet Turkiyede asgari ucret dusuk ! Ama guzel bir pozisyona geldigin zaman diger ulkelerden cok daha iyi maas aliyorsun ... Sende oku kendini zorla guzel bir pozisyona gel !! Arti Turkiyedeki asgari ucret avrupa daki cogu devletten daha yuksek ....Benzin tarihin en ucuz fiyatinda ... Euro ve Dolar gene dususe gecti ... Rubleye deyinmiorum bile ....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Adamlar ekonomisi bitmiş batmış ülkeyi ayağa kaldırmak için seçime girip kazanıyorlar.Bizim ülkemizde de yeraltı yerüstü zenginliklerini yiyip hortumlayıp yolsuzluk yapmak için..örnek bugunkü hükümet.Bu haber hukumet yandaslarının tabıkı işine gelmez

Yanıtla

Kalan karakter 1000
domatis ~ 9 yıl önce
giydiğin donun atletin fanilanın pamuğunu yunanistandan, mercimeği italyadan, pirinci kanada dan buğdayı afrikadan rusyadan ithal et, mercimeği bilmem nereden, yerli üretimi kanunla yasakla, yerli tohumculuğu engelle, domates, biber, hıyar tohumunu israilden, fransadan, çinden, amerikadan ithal et, mısır tohumunu 11dolardan al, 3 dolardan ihraç et, domatesin tohumuna kg başına 6500 dolar ver, sonra da biz niye böyle olduk, ağla dur işte. ne açığı ne parası, yediğini üretemiyorsun daha, ne ekonomisi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cari açık ~ 9 yıl önce
cari açık verilmez diye bir kural yoktur, her ülke cari açık verebilir; önemli olan bu cari açığın nasıl finanse edileceğidir, geriye dönüp bakın, azalıyor mu artıyor mu, gördüğünüz netice azalıyor ise, bunun finanse edilebilirliğinde kaynaklarınızın doğru kullanıldığıdır. yok eğer tersi ise, dönüp dış ticaret açığınıza bakmanız gerekir, ithalata dayalı mı değil mi, paranızın ne kadar değerli olduğu falan. enerji kaynaklarının ne kadarını nasıl kullanıyorsunuz, bunlar yani. sadece petrol fiyatlarındaki düşüşle bu açıklanamaz kaldı ki cari açık kalemleri içinde çok az bir yer tutar. bazı ülkeler enerjide dışa bağımlı oldukları halde cari fazla verirler neden, çünkü ihraç ürünler ithalatlarının önünde gider. bir de büyüme trendi içinde olan ülkelerde cari açık hep olur, ama dediğim gibi bunun hangi parayla finanse edileceği önemlidir. yani kısaca ve özetle, aldığınız dış borç, kredi, sıcak para her neyse, bunun finanse edilmesinde kullanılıyorsa, zaten bitmişsinizdir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ulkemizde kisi basi milli gelir surekli artarken asgari ucret kucucuk zamlarla gecistirildi. Kalkip ekonomimiz iyi demeyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Cari acık rekor kırıyor diyen cahil, cari acıgın sebebi ÇOĞU enerji maliyeti, kaldı ki petrol fiyatlarına bağlı cari acık azaldı. Dolar'ın diğer kurlara (tl, euro, chf)olayı gelisem piyasaların hepsınde var. ABD Tarım Dışı istihdam açıklıyor dolar değer kazanıyor Hakeza fed in her faiz kararı.. Yorum yapıcam diye resmen batırmış tüy dikmişsin. Yunanistan ile Türkiye ekonomisi Arasında en ufak bir benzerlik yok. Araştır bak zahmet et

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rakamlar... ~ 9 yıl önce
size cari açık açık rakamları vereyim, azalmış mı artmış mı görün, iktisatta laf üretilmez rakamlar konuşur, 2002 yılı cari açık, 626 milyon $ 2010 46.6 milyar $, 2012 de 49 milyar $, cari açığın GSYH oranı 2002 de %-0.3 2011 de %-10.o artmış mı azalmış mı; 2002 de dış ticaret açığı 15 milyar dolarken 2012 sonunda 85 milyar $ olmuş mu olmamış mı; burası üfürme yeri değildir. bu arada Türkiye ve Yunanistan ekonomileri arasındaki benzerliği de söyleyim, her iki ekonomi de dışa bağımlıdır, o yüzden de sadece günü kurtarırlar, çünkü dışa bağımlı ekonomiler eninde sonunda batar, aksi var mıdır... bir de şunu yazayım da tam olsun, 1923-2002 arasında 80 yıllık cumhuriyet dönemi cari açığı 44 milyar $ iken 2002-2012 arasındaki on yıllık dönemde 350 milyar $ olmuş mudur, bunun tek sebebi enerji de dışa bağımlı olunması mıdır, kusura bakmayın, ekonomi cahili olan sizsiniz, hem de katıksız.
yunanistan ~ 9 yıl önce
kimse kafasını yormasın, araştırın bakın türkiye ekonomisi de yunan ekonomisinden çok iyi sayılmaz. milli gelirden başlayın isterseniz ne göreceksiniz, hep söylersiniz ya, o kadar borç olacak diye, işte yunanistanın da borcu o kadardır, tek farkımız onların bu hale gelmesine ab kredilerini artık kullanamaz olmaları, bizi de dünya finans çevrelerinin sıcak para saltanatı bu hale getirmiştir. onlar da üretmeden tükettiler bizi de batılı siyasetler üretmeden yemeye alıştırdılar, ne olursa olsun onlar kendilerini batılı görmeye alıştırdılar ve o çark içinde bu kadar sıkıntıyı yaşamayı hazmettiler, ama biz daha ne tarafta olduğumuzu bilmiyoruz. uçak olup olmamasını gelişmişlik kıstası olarak gören zihniyetler her iki ülkenin gelişmişlik endeksini, okur yazar oranını, kişi başı eğitim ve sağlık harcamalarını, eşitsizlik endekslerine, bebek ölümlerine, kişi başına düşen kitap sayısına bir baksınlar, dünya sıralamalarını bir incelesinler, ne göreceklerdir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
777-9 ~ 9 yıl önce
Türk ekonomisi Dünyanın önde gelen güçlerindendir vede o taraf bu taraf aramaya gerek yok,Türkiye kendisi bir ekoldür.Onun için olumsuzluk bulmak için nedenler aramak,endekslerden umutsuzluk sonuçları bulmaya çalışmak boşuna....
"777" ~ 9 yıl önce
o yüzden mi TL dolar karşısında şamar oğlanına döndü, o yüzden mi ticaretin sürekli açık veriyor, cari açıkta rekor kırıyorsun, hane halkı borçlanması sürekli artıyor, o yüzden mi borçların sürkli artarken tasarrufların sürekli azalıyor, cari açık dünya sıralamasında sürekli tırmanıyorsun, cari açığının GSYH oranı sürekli negatif artıyor, o yüzden mi iç ve dış, kamu ve özel sektör borçların sürekli artarken, bunu karşılayabilecek üretim gücün yoktur, o yüzden mi, ekonomin sıcak paraya dayalı, bir faiz hareketinde milyar dolarlar memleketinden kaçarken dolar sürekli artıyor ve tl değer kaybederken aslında bunun paranın devalüe edilmesi olduğunu anlamıyorsun, bana iyi olan bir şey söylesenize siz, borcun olmuş 70o milyar dolar, hala güçlü ekonomi lafları, senin ekonomin yunanistan dan daha kötü, donmak üzere olan insanın farkında olmaması gibi bu millet farkında değil. bunları bırakın, 10 sene öncesi ile bugünün simit çay hesabını yapın, görürsünüz. ya da dolar altın tl hesabını..
İsim / Rumuz ~ 9 yıl önce
Japonya ile yunanistani karsilastiran kafa yapisi yazik !!sen kendi ulkene bi bak pislik bogazina dayanmis yabanci sermaye tutuyo ayakta seni baska bisey degil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bana beş tane Yunan markası sayın ben de beş tane Japon markası sayayım, sonra Yunanistan'ın geleceği hakkında konuşalım, :) OG

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000