03 Ocak 2010, Pazar 08:09:02

Çıplak gösteren kamera Türkiye'ye gelir mi?

Güvenlik amacıyla dünyada birçok havalimanına yerleştirilmesi planlanan vücudu çıplak gösteren kameralara büyük tepki var...
  • bu kemaralar tr ye gelirse kemal unakitan ne yapacak acaba.nede olsa ömür boyu bedava bilet aldi thy den.biletler ziyan olmasin sonra.....
  • Sağlıksız diye yorum gönderen sayın yorumcu: Radyasyon diyorsunuz ve kimlere zarar verebileceğini belirtiyorsunuz. Ama asıl sağlığımıza ölümcel zararlı olan sigara konusu, bence ülkemizin en büyük sağlık sorunudur.
  • Cemaat bunu dine aykırı diye kabul etmez. Dolayısı ile alınmaz merak etmeyin.
  • bence gayet güzel .. o monitörün başında olmayı kim istemez.
  • Güvenlik açısından güzel bir adım gibi görünse de bence son derece sağlıksız.Sık sık uçmak zorunda kalan yolcularımızın sürekli yüksek radyasyon veren cihazdan geçmek zorunda mı kalacak!!! Türk milleti hemen marumiyete vurdu işi ama ondan daha önemli olan sağlık değil mi? Sonra hamile bayanlar ne olacak!!
  • Fetulah hoca bu kameralardan geçmemek için Türkiye'ye dönmüyor diyorlar :)
  • Eğer uçak yolculuğu yapmak istiyorsa insan buna hayır diyemez. Röntgencilik için verilmiş bir karar olmayıp, güvenli bir uçak yolculuğu için alınmış bir önlemdir. Tesettür diyenler, uçak yolculuğu yapmaz .
  • hangisini tercih edersiniz? tanimadiginiz bir guvenlik gorevlisinin ustunuzu elle dokunarak aramasinimi yoksa bu tip bir alete girerek suratinizin ve kimliginizin belli olmadigi bir goruntu cekilmesinimi isterdiniz? kaldiki her iki yontemde yuzde 100 teroru onler diye bir iddia yok.

Güvenlik amacıyla dünyada birçok havalimanına yerleştirilmesi planlanan vücudu çıplak gösteren tarayıcılar tartışılıyor. Tam vücut tarayıcılarına, mahremiyeti ihlal ediyor ve de yüksek radyasyon yayıyor gerekçesiyle itiraz edenler var.

Nijeryalı bir teröristin, Hollanda’nın başkenti Amsterdam’dan ABD’nin Detroit kentine giden bir yolcu uçağını iç çamaşırında sakladığı bombayla havaya uçurma girişiminin ardından beklenen oldu ve tüm dünyada uçuş güvenliği konusunda daha önce şüpheyle bakılan önlemler bir bir uygulamaya konmaya başladı. Bu önlemlerin en çok tartışılanı, tam vücut tarayıcıları. Birçok ülkede bu cihazlar yakında tüm havalimanlarında zorunlu olacak.

Her şeyi görüntülüyor

200 bin dolarlık fiyatıyla geleneksel metal dedektörlerinden 10 kat pahalı olan bu tarayıcılar, milimetre boyutunda radyo dalgaları göndererek, cihazın ortasında, iki antenin arasında kalan bölgeye giren kişinin görüntüsünü üç boyutlu olarak ekrana yansıtıyor. Ekranda çırılçıplak görünen kişinin, neresine koyarsa koysun herhangi bir cismi uçağa gizlice sokması engellenmiş oluyor.

Yüksek radyasyon şikâyeti

Kişisel mahremiyetin ihlal edileceği ve insanların yüksek miktarda radyasyona maruz kalacakları şikâyetleri nedeniyle bugüne kadar vücut tarayıcılarını hiçbir ülke tam olarak kullanıma sokmamıştı. Ancak son terör girişiminin ardından ABD, 19 havalimanında denemesi süren cihazları yaygınlaştırmaya karar verdi. ABD Yönetimi’nin hafta içinde bu cihazın iki boyutlu, daha düşük radyasyonlu versiyonundan 150 adet sipariş verdiği, gelecek yıl 300 tane daha satın alacağı açıklandı.

Almanya bir aya geçecek

Saldırı girişiminin hemen ardından cihazı kullanmaya başlayacağını açıklayan Hollanda’dan sonra Almanya da düğmeye bastı. Lübeck’te bulunan Federal Polis Akademisi’nde yapılan güvenlik toplantısında cihazın kullanılması için fikir birliğine varıldı. Deneme aşamasının ardından cihaz bir ay sonra tüm ülkede kullanılmaya başlayacak.

İngiltere, ABD’yi izliyor

İngiltere Başbakanı Gordon Brown da, şimdiye kadar kullanılan dedektör veya eğitimli köpek gibi yöntemlerin bazı silah ve patlayıcıları bulmakta yetersiz kaldığını dile getirerek ABD ile birlikte yeni cihazları kullanmaya başlayacaklarını bildirdi.

İtalya monitörü ayıracak

İtalya ise cihazı şimdilik sadece Roma ve Milano havalimanlarında, tsaldırı riski yüksek uçuşlar öncesinde kullanacak. Monitör ayrı bir odaya konacak ve güvenlik görevlilerinden başkası buraya giremeyecek.

Tüm bu ülkelerin girişimlerinden sonra gözler Türkiye'ye çevrilirken, akıllara Türkiye'nin bu sistemi kullanıp kullanmayacağı sorusu gelmeye başladı.

Çıplak gösteren kamera Türkiye'ye gelir mi?

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 14 yıl önce
bu kemaralar tr ye gelirse kemal unakitan ne yapacak acaba.nede olsa ömür boyu bedava bilet aldi thy den.biletler ziyan olmasin sonra.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sağlıksız diye yorum gönderen sayın yorumcu: Radyasyon diyorsunuz ve kimlere zarar verebileceğini belirtiyorsunuz. Ama asıl sağlığımıza ölümcel zararlı olan sigara konusu, bence ülkemizin en büyük sağlık sorunudur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Cemaat bunu dine aykırı diye kabul etmez. Dolayısı ile alınmaz merak etmeyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bence gayet güzel .. o monitörün başında olmayı kim istemez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Güvenlik açısından güzel bir adım gibi görünse de bence son derece sağlıksız.Sık sık uçmak zorunda kalan yolcularımızın sürekli yüksek radyasyon veren cihazdan geçmek zorunda mı kalacak!!! Türk milleti hemen marumiyete vurdu işi ama ondan daha önemli olan sağlık değil mi? Sonra hamile bayanlar ne olacak!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Fetulah hoca bu kameralardan geçmemek için Türkiye'ye dönmüyor diyorlar :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Eğer uçak yolculuğu yapmak istiyorsa insan buna hayır diyemez. Röntgencilik için verilmiş bir karar olmayıp, güvenli bir uçak yolculuğu için alınmış bir önlemdir. Tesettür diyenler, uçak yolculuğu yapmaz .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
hangisini tercih edersiniz? tanimadiginiz bir guvenlik gorevlisinin ustunuzu elle dokunarak aramasinimi yoksa bu tip bir alete girerek suratinizin ve kimliginizin belli olmadigi bir goruntu cekilmesinimi isterdiniz? kaldiki her iki yontemde yuzde 100 teroru onler diye bir iddia yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000