20 Mayıs 2012, Pazar 09:12:42

ÇİN'DEN ÇAKMA HAYALET!

Çin’in en son hayalet uçağı ‘J-20 Güçlü Ejderha’, ilk uçuşunu önceki gün gerçekleştirdi...
  • "1930'lu yıllarda Junkers montajindan başka Uçak üretiminden başka üretim yoktur" denmesini normal karşılıyorum. Zira o yıllarda ilk Türk Ucağını yapan ve uçuran Vecihi Hürkuş'un devlet mercilerinden destek bir yana devamlı köstek gördüğün böğrenilmesi ve de seri imalatla uçak üreten ve hatta yurtdışına ihraç eden zamanın en önemli sanayicisi Nuri Demirağ'ın ise birilerinin kıskançlık ve korku duyguları ile iflas ettirildiğin bilinmesi, haliyle istenmedi ve bizler de sadece sansürlenmiş bilgilerle donandık. Bu iki büyük havacının hayatına dair bilgi ve belgelere ulaşırsanız bazı konularda ezberinizin bozulmaya başlayacağından emin olabilirsiniz. Saygılarımla
  • 1930 ların dandik yönetimi diye kastettiğin Atatürk dönemi ise, toplu iğne üretemeyen bir güruhtan bir millet yaratılmış, yurdun dört bir yanı demiağlarla örülmüş, önemli sanayi hamleleri yapılmıştır, uçak yapımını başlatan da o dönem yöneticileridir, yoksa osmanlıda uçak üretiliyordu da, Atatürk mü durdurdu, 1930 larda ütretilen uçak Alman Junkers idi, o dönemde Junkers firması Almanyada iflas etmişti. Sen esas bana o kadar petrol parasına rağmen Arapların hala neden bırak uçak, bırak otomobil, doğru düzgün bir otomobil aküsü bile üretemediklerini bir açıklasana
  • Cakma makma adam yapmis ucurmus. Tek bir kelime soylemeye hakkimiz yok. Asil cakmalar bizde. Adam uzaya gidecem diyor. Cakma'nin daha iyisi var mi?
  • Hayalet uçak en son U-2 model bir uçaktı. Ruslar yörüngeye uydu koyduktan sonra artık hayalet mayalet diye bir şey kalmadı. Şimdi uzay uydu çöplüğüne döndü. Kimi kandırıyor bunlar. Radar nasıl geliştirildi onu da mı bilmiyorlar. Ticari yarışmaya prim vermeyin hayalet falan diyerek. Bosna da düşen hayalet idi hatırladınız mı?
  • 1930 lu yillarda turkiye kendi basina ucak yapmadi almanya ortakli montaj yapildi daha sonra o firma almanyada iflas etti dolayisi ile turkiyedeki montaj atolyeside kapandi turkiyenin ucak yapmasi o yillarda bundan ibarettir. simdi turkiye ucak yapamaz mi? pek ala yapar ama yaptirtmazlar .
  • Türkiye ta 1930 lu yıllarda kendi uçağını üretmiş bir ülkedir. O zamanın dandik, beceriksiz, öngörüsüz yönetimi sayesinde bu bir uçak endüstrisine dönüşemedi, kapandı gitti.
  • biz uçak mı üreteceğiz? hayalet uçak hemde? amerika ve rusya görmeyecek radarlarda öyle mi?
  • Çakma makma adamlar aslanlar gibi yapmışlar aga! Darısı bizim İHA'ların seri üretimine olsun diyelim..

ABD ve Rusya’nın ardından hayalet teknolojisine sahip üçüncü ülke olan Çin’in yeni savaş uçağı, Amerikan ‘F-22 Raptor’a benzerliğiyle dikkat çekiyor. ABD Çin‘i, 66.7 milyar dolar yatırımla geliştirdiği F 22’yi kopyalamakla suçluyor.

Çin'den bu anlamda resmi bir açıklama gelmezken, uçaklarının kendi ürünleri olduğu konusunda görüşler ifade ediliyor. (Milliyet)

ÇİN'DEN ÇAKMA HAYALET!

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Ucak Muhendisi ~ 12 yıl önce
"1930'lu yıllarda Junkers montajindan başka Uçak üretiminden başka üretim yoktur" denmesini normal karşılıyorum. Zira o yıllarda ilk Türk Ucağını yapan ve uçuran Vecihi Hürkuş'un devlet mercilerinden destek bir yana devamlı köstek gördüğün böğrenilmesi ve de seri imalatla uçak üreten ve hatta yurtdışına ihraç eden zamanın en önemli sanayicisi Nuri Demirağ'ın ise birilerinin kıskançlık ve korku duyguları ile iflas ettirildiğin bilinmesi, haliyle istenmedi ve bizler de sadece sansürlenmiş bilgilerle donandık. Bu iki büyük havacının hayatına dair bilgi ve belgelere ulaşırsanız bazı konularda ezberinizin bozulmaya başlayacağından emin olabilirsiniz. Saygılarımla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
riva ya cevap ~ 12 yıl önce
1930 ların dandik yönetimi diye kastettiğin Atatürk dönemi ise, toplu iğne üretemeyen bir güruhtan bir millet yaratılmış, yurdun dört bir yanı demiağlarla örülmüş, önemli sanayi hamleleri yapılmıştır, uçak yapımını başlatan da o dönem yöneticileridir, yoksa osmanlıda uçak üretiliyordu da, Atatürk mü durdurdu, 1930 larda ütretilen uçak Alman Junkers idi, o dönemde Junkers firması Almanyada iflas etmişti. Sen esas bana o kadar petrol parasına rağmen Arapların hala neden bırak uçak, bırak otomobil, doğru düzgün bir otomobil aküsü bile üretemediklerini bir açıklasana

Yanıtla

Kalan karakter 1000
he he ~ 12 yıl önce
Cakma makma adam yapmis ucurmus. Tek bir kelime soylemeye hakkimiz yok. Asil cakmalar bizde. Adam uzaya gidecem diyor. Cakma'nin daha iyisi var mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Hayalet uçak en son U-2 model bir uçaktı. Ruslar yörüngeye uydu koyduktan sonra artık hayalet mayalet diye bir şey kalmadı. Şimdi uzay uydu çöplüğüne döndü. Kimi kandırıyor bunlar. Radar nasıl geliştirildi onu da mı bilmiyorlar. Ticari yarışmaya prim vermeyin hayalet falan diyerek. Bosna da düşen hayalet idi hatırladınız mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
u ~ 12 yıl önce
1930 lu yillarda turkiye kendi basina ucak yapmadi almanya ortakli montaj yapildi daha sonra o firma almanyada iflas etti dolayisi ile turkiyedeki montaj atolyeside kapandi turkiyenin ucak yapmasi o yillarda bundan ibarettir. simdi turkiye ucak yapamaz mi? pek ala yapar ama yaptirtmazlar .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
riva ~ 12 yıl önce
Türkiye ta 1930 lu yıllarda kendi uçağını üretmiş bir ülkedir. O zamanın dandik, beceriksiz, öngörüsüz yönetimi sayesinde bu bir uçak endüstrisine dönüşemedi, kapandı gitti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
biz uçak mı üreteceğiz? hayalet uçak hemde? amerika ve rusya görmeyecek radarlarda öyle mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Çakma makma adamlar aslanlar gibi yapmışlar aga! Darısı bizim İHA'ların seri üretimine olsun diyelim..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000