19 Ağustos 2016, Cuma 09:33:58

Çin'den Air Koryo'ya kısıtlama

Çin, Kuzey Kore havayolları Air Koryo'nun uçak seferlerini kısıtlama kararı aldı.
  • Rus Uçakları Performansı iyi iş görür ama uçan tabutlar işte özellikle tupolev 154 ler ve bide concorda rakip olarak yaptıkları tupolev 144 ler bide ilyushin 76 bunlar tam facia uçan tabutlar Sovyet markalarından şuanki Ukraynaya ait olan antonov lar iyi onun dışında tupolev ve ilyushin uçan tabut benim kendi görüşüme göre bence güvenilir marka airbus boeing inde uçan tabutları var ama airbusların güvenlik geçmişi temiz
  • bu yaz da komunizm gelmedi ://
  • Kuzey Kore den de o kadar çok yolcu var ki jumbojet kullanıyorlar maşallah. Bir de ABD yapımı uçak Kuzey Kore de?
  • Uçak 747-800'mü ben mi yanlış görüyorum? İran 30 yıllık uçaklarla uçarken, Kuzey Kore'nin yeni 747'ye sahip olması enteresan geldi bana.
  • Saygın bir havayolu şirketi, kaabin ekibi eğitimine çok önem veriyorlar. Yolcu ikramlarıda oldukça lezzetlidir, ramazan döneminde Pyongyang-Riyad uçuşlarında sevimli iftar sepeti hazırlamışlardı, çok fazla yolcunun gönlünü fethettiler bu jestle..
  • Fotografda yepyeni bir Air Koryo Boeing 747-800. Cok enteresan. Kuzey Kore ile Amerika arasinda iliskiler sanildigu gibi kotu degil herhalde.
  • ikiniz de Kuzey Korede yasasaniz daha rahat edersiniz
  • he keke hee
  • Cin'de ucmama ragmen hic gormedim bu havayolu sirketini. Kuzey Kore komunizm ile yonetilen bir ulke ve hali ortada. Rusya'da bile komunistler bitti bizdekiler hala bitmedi..:-))
  • Air Koryo Ilyuschin il-62'lerin merkezi. Thy falan 10 basar motor gucu ucaklarin devasal. A330 daha tirmanma ozurluyken IL-62'ler canavar gibi 4 motoru ile ezip gecer hepsini.

Çin, Kuzey Kore havayolları Air Koryo'nun uçak seferlerini kısıtlama kararı aldı.

Shanghai Daily gazetesinin Çin Sivil Havacılık İdaresi'ne dayandırarak verdiği habere göre, geçen ay Kuzey Kore'nin başkent Pyongyang'dan Çin'in başkenti Pekin'e sefer yapan Air Koryo'ya ait Rusya yapımı Tupolev TU204-300 model uçağı, kabin içerisinde duman oluşmasından dolayı acil iniş yaptı.

Herhangi bir olumsuz durumun yaşanmadığı olayla ilgili yapılan soruşturmada, dumana sebebiyet veren 3 sorun tespit edildiğini açıklayan Çinli yetkililer, Air Koryo'nun, uçak bakımının yanı sıra hava trafik kontrol merkezi ile iletişime geçilmesi ve acil durum eğitimlerinin geliştirmesi gerektiğini belirtti.

Yetkililer ayrıca Air Koryo'nun havacılık ve uçak teknik sorunlarına ilişkin de eğitimlerini geliştirmesi yönünde tavsiyede bulunurken, ilgili önlemler kapsamında Air Koryo'nun uçuşlarının kısıtlanacağını ifade etti.

Bu arada, dış dünya ile çok az bağlantısı olan Kuzey Kore'de, hükümetin belirlediği çok az kişiye yurtdışı çıkış izni verilirken, uçak seferlerinin çoğu Çin'e, bir kısmı da ülke sınırına yakın Rusya'nın doğu bölgelerine yapılıyor.

Kuzey Kore'de 1950 yılında kurulan ve ülkenin tek havayolu şirketi Air Koryo, dünyanın en kötü kalite standartlarına sahip havayolu şirketleri arasında. Kuzey Kore'nin kullandığı Rus yapımı uçak, 140 kişi kapasiteli ve orta sınıfta bulunuyor.

Çin'den Air Koryo'ya kısıtlama

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

Kim-jong Un ~ 4 yıl önce
Rus Uçakları Performansı iyi iş görür ama uçan tabutlar işte özellikle tupolev 154 ler ve bide concorda rakip olarak yaptıkları tupolev 144 ler bide ilyushin 76 bunlar tam facia uçan tabutlar Sovyet markalarından şuanki Ukraynaya ait olan antonov lar iyi onun dışında tupolev ve ilyushin uçan tabut benim kendi görüşüme göre bence güvenilir marka airbus boeing inde uçan tabutları var ama airbusların güvenlik geçmişi temiz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
paralella ~ 8 yıl önce
bu yaz da komunizm gelmedi ://

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 8 yıl önce
Kuzey Kore den de o kadar çok yolcu var ki jumbojet kullanıyorlar maşallah. Bir de ABD yapımı uçak Kuzey Kore de?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Türk ~ 8 yıl önce
Uçak 747-800'mü ben mi yanlış görüyorum? İran 30 yıllık uçaklarla uçarken, Kuzey Kore'nin yeni 747'ye sahip olması enteresan geldi bana.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Izo ~ 8 yıl önce
747-8i olmasin o:) 747-800 diye bir ucak yok. Fotograftaki ucak 747-8i (intercontinental)'dir. Cok belli ki bir fotoshop abidesidir. Kuzey Kore'nin degeri 400 milyon dolari bulan bir tayyareye sahip olamayacagi ortada. Toplam 110 tane teslim edildi bunlardan ve 90 tanesi 747-8F yani cargo modelidir. En buyuk operatorleri de Korean Air (Guney Kore) ve Lufthansa. Bunun disinda irili ufakli baska kargo firmalari da bu ucaga sahip.
egitim şart ~ 8 yıl önce
Air Koryo'ya ait Rusya yapımı Tupolev TU204-300 model uçağı, LUTFEN DAHA DIKKATLI OKUYUNUZ.
tu-154 ~ 8 yıl önce
tupolev'i boeing üretiyor zaten adam haklı bu 747-800
kevser ~ 8 yıl önce
Saygın bir havayolu şirketi, kaabin ekibi eğitimine çok önem veriyorlar. Yolcu ikramlarıda oldukça lezzetlidir, ramazan döneminde Pyongyang-Riyad uçuşlarında sevimli iftar sepeti hazırlamışlardı, çok fazla yolcunun gönlünü fethettiler bu jestle..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kim Il Sung ~ 8 yıl önce
Fotografda yepyeni bir Air Koryo Boeing 747-800. Cok enteresan. Kuzey Kore ile Amerika arasinda iliskiler sanildigu gibi kotu degil herhalde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Johnny ~ 8 yıl önce
ikiniz de Kuzey Korede yasasaniz daha rahat edersiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
xq ~ 8 yıl önce
he keke hee

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuzsuz Pilot ~ 8 yıl önce
Cin'de ucmama ragmen hic gormedim bu havayolu sirketini. Kuzey Kore komunizm ile yonetilen bir ulke ve hali ortada. Rusya'da bile komunistler bitti bizdekiler hala bitmedi..:-))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yolcu ~ 8 yıl önce
yahu pilot gardaş esprin çok komik, sen hangi sulak alanda yetiştin. Pilot olmakla iş bitmiyor. Nefes almayı hak etmek lazım.
Air Koryo ~ 8 yıl önce
Air Koryo Ilyuschin il-62'lerin merkezi. Thy falan 10 basar motor gucu ucaklarin devasal. A330 daha tirmanma ozurluyken IL-62'ler canavar gibi 4 motoru ile ezip gecer hepsini.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İnsan ~ 8 yıl önce
Güzel ülkemin cahil insanları
carpistiralim ~ 8 yıl önce
katiliyorum. a330 la carpistiralim bence

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000