27 Ocak 2016, Çarşamba 16:19:11

Çin'de ilginç kaza: uçakların kanatları birbirine girdi

Çin'in Şangay Havalimanı'nda iki yolcu uçağının kanatları birbirine çarptı. Olayda yaralanan olmadı.
  • al sana bir tgs rezaleti daha!!
  • Orda suç pilotlarda değil yerdeki pushback operatörü ve harekatçıdadır. Pilot arkasını mı görüyor pb sırasında? Kule pilota izni verdi. Pilot yere bildirdi artık gerisi yerdedir... Pb yaparken arka tarafıda kontrol etmeleri gerekiyordu. Körmüsünüz diyen arkadaş kaza sana mı battı ne bu tepkin.
  • Gayet siradan.
  • Güzel bir görüntü ortaya çıkmış.
  • o değilde arkadaki otopark ney öyle o kadar yüksek yapılmasına izin veriliyor mu apronun ortasında 8 katlı bina dikmiş adamlar.
  • Ben kule konuşmasını dinledim.Ground After passing Eastern airbus 319 you re cleared to PB and Startup position 3 dedi. Ama askeri kökenli f/o nun sadece yarım ağız position 3 sine anlamıştır yea Diyen Ground sallamadı. Yerdeki torpilli tgs ci de durumu görüp oralı olmayınca olay uykusuz uçuşa gelen kaptana patladı. Ha bide slot yakalıycam diye yardıran 319 kaptanını da unutmayalım
  • size bu wingletlerde tasarım hatası olduğunu söylemiştim... airbus'ın temel geçim kaynağı bu a320'ler olmasa rezalet açıklanır ama korkuyorlar...
  • Asker kokenlimiymis?
  • Birlikten kuvvet dogar, haydi kol kola.
  • kol uçuşu bu olsa gerek

Çin'in Şangay kentindeki uluslararası Havalimanı'nda ilginç bir kaza meydana geldi. China Easthern'e ait iki yolcu uçağının kanatları hareket etmelerinden kısa bir süre sonra birbirine girdi.

Xi’an kentinden MU2153 sefer sayısı ile Şangay'a gelen China Eastern Airlines'ın A319 tipi uçağı, Hongqiao Havalimanı Terminal 2'ye doğru taksiye başladı. Bu sırada China Eastern Airlines'ın MU2154 sefer sayılı A320 tipi uçağı da Xi'an'a hareket etmek üzere push-back ile terminalden ayrılmaya başladı.

Bu sırada terminale giriş yapmaya başlayan A319 tipi uçağın sağ kanadı, A320 tipi uçağın sol kanadına çarptı.

Kaza sonrasında iki yolcu uçağınında kanat ucları hasar gördü. Uçaklar bakıma alınırken, yetkililerin inceleme başlattığı kaydedildi.

AirportHaber






 

Çin'de ilginç kaza: uçakların kanatları birbirine girdi

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

tgs ~ 8 yıl önce
al sana bir tgs rezaleti daha!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
F/O ~ 8 yıl önce
Orda suç pilotlarda değil yerdeki pushback operatörü ve harekatçıdadır. Pilot arkasını mı görüyor pb sırasında? Kule pilota izni verdi. Pilot yere bildirdi artık gerisi yerdedir... Pb yaparken arka tarafıda kontrol etmeleri gerekiyordu. Körmüsünüz diyen arkadaş kaza sana mı battı ne bu tepkin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ilginc degil ~ 8 yıl önce
Gayet siradan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arbeitslos ~ 8 yıl önce
Güzel bir görüntü ortaya çıkmış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yorum ~ 8 yıl önce
o değilde arkadaki otopark ney öyle o kadar yüksek yapılmasına izin veriliyor mu apronun ortasında 8 katlı bina dikmiş adamlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TangoCharlie ~ 8 yıl önce
Ben kule konuşmasını dinledim.Ground After passing Eastern airbus 319 you re cleared to PB and Startup position 3 dedi. Ama askeri kökenli f/o nun sadece yarım ağız position 3 sine anlamıştır yea Diyen Ground sallamadı. Yerdeki torpilli tgs ci de durumu görüp oralı olmayınca olay uykusuz uçuşa gelen kaptana patladı. Ha bide slot yakalıycam diye yardıran 319 kaptanını da unutmayalım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aciz ~ 8 yıl önce
Sen aciz birisin çamur atarak bir şey elde edemezsin zaten yoksun
tasarım hatası ~ 8 yıl önce
size bu wingletlerde tasarım hatası olduğunu söylemiştim... airbus'ın temel geçim kaynağı bu a320'ler olmasa rezalet açıklanır ama korkuyorlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilotlar ~ 8 yıl önce
Asker kokenlimiymis?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haydi kol kola ~ 8 yıl önce
Birlikten kuvvet dogar, haydi kol kola.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kolda ~ 8 yıl önce
kol uçuşu bu olsa gerek

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000