18 Kasım 2008, Salı 08:33:10

Çin'de, havayolları maaş ödeyemez hale geldi!

Dünyayı sarsan mali kriz Çin'de etkisini yavaş yavaş gösterirken, ülkenin 2 büyük havayolu şirketinin devletten 3 milyar yuan (yaklaşık 440 milyon dolar) kredi alacağı kaydedildi.

Shanghai Securities News'in haberinde, China Eastern Airlines Group ve China Southern Airlines Group'un son zamanlardaki zararlarının dünyadaki krizle birlikte had safhaya çıktığı ve bu nedenle söz konusu krediye ihtiyaç duydukları belirtildi. Bu durumun, yüksek maliyetler ve talep azlığından dolayı Çin'in yerel havayolu şirketlerinin çok zor durumda olduğunu gösterdiği ifade edildi.

Haberde, bu yıl yerli havayolu sanayiinin operasyonel durumunda büyük değişiklik yaşandığı, yüksek benzinyakıt fiyatları ve havayolu taşımacılığı için ihtiyaç duyulan talebin zayıf makro ekonomiden dolayı azalmasının bu değişimde önemli etki yaptığı kaydedildi.

Ülkedeki 3 havayolu şirketinin üçüncü çeyrekteki mali raporlarında ciddi zarar yaşadıkları bildirilmişti. Bunlardan China Eastern Airlines Group 2.292 milyar yuan (yaklaşık 240 milyon dolar), Air China 657 milyon yuan (yaklaşık 98 milyon dolar), China Southern Airlines Group ise 810 milyon yuan (yaklaşık 120 milyon dolar) zarar açıklamıştı. Zarar eden havayolu şirketlerinin çalışanların maaşlarını da geç ödediği ileri sürülmüştü.

 

Çin'de, havayolları maaş ödeyemez hale geldi!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000