18 Mayıs 2013, Cumartesi 08:05:16

ÇİN'DE BOMBA PANİĞİ

Çin’in en büyük metropollerinden Chongqing kentinde bulunan havaalanı bomba ihbarı nedeniyle kapatıldı.

Çin’in en büyük metropollerinden Chongqing kentinde bulunan havaalanı bomba ihbarı nedeniyle kapatıldı. Çin’in güneybatısında yer alan Chongqing Jiangbei Havalimanı’nda bomba ihbarı dolayısıyla hava trafiği durduruldu. Çin medyasındaki haberlere göre, havalimanında yerel saatle 18.30 (TSİ 13.30) civarında alınan telefon ihbarı üzerine yaklaşmakta olan tüm uçaklar geri döndürüldü ve tüm kalkışlar ertelendi.

Çok sayıda polis ve güvenlik görevlisi havalimanına sevk edildi. Öte yandan, aynı saatlerde Guangzhou-Şanghay seferini yapmakta olan uçak bomba ihbarı nedeniyle acil iniş yaptı. Haber portalı Sina.com’a göre, Spring Havayolları’nın Şanghay’a gitmek üzere yerel saatle 17.20’de Guangzhou’dan havalanan 9C8856 sefer sayılı uçağı, yapılan bomba ihbarı üzerine Fuzhou kentine acil iniş yaptı.

Yolcular tarafından gönderilen twitter (Weibo) mesajlarında, uçağın tahliye edildiği ve güvenlik güçlerinin arama çalışmalarına başladığı belirtildi. Çin’de önceki gün tamamı Shenzhen havalimanına gitmekte olan 3 uçak bomba ihbarları üzerine acil iniş yapmak zorunda kalmıştı. Uçaklarda yapılan aramalar sonucunda ihbarların asılsız olduğu anlaşıldı. (Haber3)

ÇİN'DE BOMBA PANİĞİ

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000