02 Kasım 2009, Pazartesi 16:12:27

ÇILGIN YOLCU HERKESİ ALARMA GEÇİRDİ!

Cyprus Airways uçağının arka bölümündeki tahliye botlarını patlatarak uçaktan atlamak isteyen bir genç, Larnaka Havaalanı’nda terör korkusu yaşanmasına neden oldu.
  • bundan sonra her yolcudan akil hastasi raporu alinmali... bu slide olayina artik bir care bulunmali...
  • Amir anons yapıyor ise; arka galley de K/M I yerindedir ve demoyu izler.Yerde prosedür gereği arka galley boş bırakılamaz (hatta biri gelmeden orayı boş bırakmamak adına lavaboyu bile kullanamaz). K/M II ve K/M III zaten demo anında kabindedir. hangi uçak tipinde uçarsanız uçun prosedür böyledir(şirkete göre değişiyorsa şaşırtıcı ve emniyetsiz) Ayrıca kabinin gerçek anlamda okeylenmesi ve kabin okeyinin verilmesi demo bittikten sonra olmalıdır ki bu görev gene kabin Memuru I'e düşmez.Sinsile takip edilerek herkes kendi section'ının okeyini önde uçan memura kabin amirine iletmesi için verir ve Kabin amiri son kontrole çıkarak kokpit'e ''Kalkışa hazır'' okeyini iletir. A320 ve A 321 uçaklarında bizim uyguladığımız prosedür budur.
  • "kabin ekibi neredeymiş ve ne işle meşgullermiş acaba?" amir demo anonsu yapıyor geriye kalan uc memur da demo yapıyorsa arka galley bos kalmıstır ..arkaya gıden yolcu genelde lavabo ya girmek icin arkaya gider veya yerini degistirmek icin, basustu dolabından bisey almak icin, arkada oturan arkadasına bısey soylemek ıcın vs ..kabin ekibi de o sırada demo yapıyorduysa bir yandan da yolcuyu tam olarak gozlemleyip saglıklı bir durum degerlendirmesi yapamamis olabilir veya arkada iki memur ucuyorlarsa memurlardan biri kalkıs oncesi amire kabin ok yi vermeye one gitmis bir digeri de baska bir yolcunun bebek kemeri veya baska bir ihtiyaci ile ilgileniyordu ise yine arka galley bos kalmıs olabilir :s bircok senaryo yazılabilir..
  • Tüm ICAO/JAR üyesi ülkeler hava araçlarında işlenen suçları şiddetle cezalandıracağını teyid etseler de, uygulamada bu pek öyle olmamaktadır. Uçuşta sorun çıkaran kişiyi polise teslim ettiğinizde arayı bulmaya ve şikayeti geri aldırmaya çalışmaktadır. Dolayısı ile bu vukuat yolcu diğer bir uçuşta da sorun çıkarmaktadır. Aynı adam ikinci defa tuvalette sigara içmiştir. Demek ki her uçuşta içme cesaretine sahip. Ve artık polis yerine yolcuların eline vermeyi ciddi şekilde düşünmekteyim. Uçuş emniyeti için cezalar ciddi şekilde artırmalı. Mesela bu olay için şirketin ödediği tazminatlar bu geri zekalıdan tahsil edilmeli.
  • hostes hem de çoook kötü bir hostes.. demek siz demodayken isteyen istediğini yapar, o an bir boşluk anı yani açıkça itiraf ediyorsun öyle mi? komik ya sadece komik. kabin ekibi asla ve asla uçuşun hiçbir anında bu gibi bir gaflette bulunamaz.. komedi 2: bi de emniyetli uçuşlar demez mi en sonda :)))))
  • 1. kaptan kalkıştan hemen önce bişeyler istemiş olamaz. 2. kalkıştan hemen önce kabin ekibinin yolcuları kontrol etmekten başka bir işi de olamaz. en azından önceliğiniz kabini kontrol etmek bu yüzden bu ismi aldınız. yoksa size uçuş garsonu derlerdi. ayrıca hade kabin ekibinden biri çay götürdü :))) diğerleri nerdeydi!!! Allah aşkına belli ki sen de hostessin. yoksa bu şekilde saçma bir yorum gelmezdi.
  • Hemen Kabin ekibi nerdeymiş sorusu gelir tabii bilinçli kişilerden, Demo dadır yolcu sayımındadır bi yerlerde demekki var bi şey işi keyfine yok değildir orda, hiç kimse kabinden zevk için bir yerlere gitmiş değildir meraklanmasın kimse belki kaptan çay veya yiyecek istedi demo ya da başlanmka zorundadydı amir veya 1 numara da anonstaysa. Bilgili Tecrübeli Suçlamayı hemen yerini bilen arkadaşlarımız çok bilgiçlik yapmayında geçmiş olsun deyin işin temposuna verin ve evinde sözü geçemeyen ve uçağa gelince aslan kesilen kişi ye verin suç u. Emniyetli Uçuşlar
  • kabin ekibi neredeymiş ve ne işle meşgullermiş acaba?
  • yolcu slide patlatıyor yaa her kimse bu eleman bravo be vallahi bravo

Rum kesimindeki Larnaka Havalimanı’ndan Yunanistan’ın başkenti Atina’ya gidecek olan Cyprus Airways uçağında ilginç bir olay yaşandı.

Uçağın kalkmasına dakikalar kala 28 yaşındaki bir yolcu yerinden kalkarak uçağın arka bölümüne gitti ve acil tahliye botlarından birini açarak uçaktan atlamak istedi.

Geçen Cumartesi günü gerçekleşen olay sonrası yolcu, polis tarafından gözaltına alındı.

Resmi bir ziyaret için Rum kesiminde bulunan Hintli bir bakanın da bulunduğu uçakta yaşanan bu ilginç olay terör korkusu yaşanmasına neden oldu.
 
Larnaka Polis Departmanı sözcüsü Mamas Parbas,“İlk bakıldığında olay terörist bir saldırı olarak görülse de kanıtlar böyle bir ihtimali ortadan kaldırıyor” açıklamasını yaptı.

Portekiz kökenli, Yunanistan pasaportu taşıyan şüphelinin, sorgu sırasında neden böyle bir eyleme kalkıştığına ilişkin sorulara çelişkili cevaplar verdiği açıklandı.

Şüpheli yolcunun ifadesinde uçakta silahlı birini gördüğünü ve uçağın güvenlik durumunu test etmek için böyle bir olaya kalkıştığını söylediği kaydedildi.

28 yaşındaki şüpheli yolcu, kötü niyetli tutum ve özel mülk ihlali suçlarından yargılanacak.

Cyprus Airways ise, uçakta meydana gelen maddi zarar ve rahatsızlık sebebiyle şüpheli yolcuya dava açacağını açıkladı.

Bu arada uçakta bulunan 157 yolcuya iki saatlik rötar nedeniyle tazminat ödeneceği bildirildi.

 

ÇILGIN YOLCU HERKESİ ALARMA GEÇİRDİ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Misafir ~ 14 yıl önce
bundan sonra her yolcudan akil hastasi raporu alinmali... bu slide olayina artik bir care bulunmali...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Amir anons yapıyor ise; arka galley de K/M I yerindedir ve demoyu izler.Yerde prosedür gereği arka galley boş bırakılamaz (hatta biri gelmeden orayı boş bırakmamak adına lavaboyu bile kullanamaz). K/M II ve K/M III zaten demo anında kabindedir. hangi uçak tipinde uçarsanız uçun prosedür böyledir(şirkete göre değişiyorsa şaşırtıcı ve emniyetsiz) Ayrıca kabinin gerçek anlamda okeylenmesi ve kabin okeyinin verilmesi demo bittikten sonra olmalıdır ki bu görev gene kabin Memuru I'e düşmez.Sinsile takip edilerek herkes kendi section'ının okeyini önde uçan memura kabin amirine iletmesi için verir ve Kabin amiri son kontrole çıkarak kokpit'e ''Kalkışa hazır'' okeyini iletir. A320 ve A 321 uçaklarında bizim uyguladığımız prosedür budur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
"kabin ekibi neredeymiş ve ne işle meşgullermiş acaba?" amir demo anonsu yapıyor geriye kalan uc memur da demo yapıyorsa arka galley bos kalmıstır ..arkaya gıden yolcu genelde lavabo ya girmek icin arkaya gider veya yerini degistirmek icin, basustu dolabından bisey almak icin, arkada oturan arkadasına bısey soylemek ıcın vs ..kabin ekibi de o sırada demo yapıyorduysa bir yandan da yolcuyu tam olarak gozlemleyip saglıklı bir durum degerlendirmesi yapamamis olabilir veya arkada iki memur ucuyorlarsa memurlardan biri kalkıs oncesi amire kabin ok yi vermeye one gitmis bir digeri de baska bir yolcunun bebek kemeri veya baska bir ihtiyaci ile ilgileniyordu ise yine arka galley bos kalmıs olabilir :s bircok senaryo yazılabilir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Tüm ICAO/JAR üyesi ülkeler hava araçlarında işlenen suçları şiddetle cezalandıracağını teyid etseler de, uygulamada bu pek öyle olmamaktadır. Uçuşta sorun çıkaran kişiyi polise teslim ettiğinizde arayı bulmaya ve şikayeti geri aldırmaya çalışmaktadır. Dolayısı ile bu vukuat yolcu diğer bir uçuşta da sorun çıkarmaktadır. Aynı adam ikinci defa tuvalette sigara içmiştir. Demek ki her uçuşta içme cesaretine sahip. Ve artık polis yerine yolcuların eline vermeyi ciddi şekilde düşünmekteyim. Uçuş emniyeti için cezalar ciddi şekilde artırmalı. Mesela bu olay için şirketin ödediği tazminatlar bu geri zekalıdan tahsil edilmeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
hostes hem de çoook kötü bir hostes.. demek siz demodayken isteyen istediğini yapar, o an bir boşluk anı yani açıkça itiraf ediyorsun öyle mi? komik ya sadece komik. kabin ekibi asla ve asla uçuşun hiçbir anında bu gibi bir gaflette bulunamaz.. komedi 2: bi de emniyetli uçuşlar demez mi en sonda :)))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
1. kaptan kalkıştan hemen önce bişeyler istemiş olamaz. 2. kalkıştan hemen önce kabin ekibinin yolcuları kontrol etmekten başka bir işi de olamaz. en azından önceliğiniz kabini kontrol etmek bu yüzden bu ismi aldınız. yoksa size uçuş garsonu derlerdi. ayrıca hade kabin ekibinden biri çay götürdü :))) diğerleri nerdeydi!!! Allah aşkına belli ki sen de hostessin. yoksa bu şekilde saçma bir yorum gelmezdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Hemen Kabin ekibi nerdeymiş sorusu gelir tabii bilinçli kişilerden, Demo dadır yolcu sayımındadır bi yerlerde demekki var bi şey işi keyfine yok değildir orda, hiç kimse kabinden zevk için bir yerlere gitmiş değildir meraklanmasın kimse belki kaptan çay veya yiyecek istedi demo ya da başlanmka zorundadydı amir veya 1 numara da anonstaysa. Bilgili Tecrübeli Suçlamayı hemen yerini bilen arkadaşlarımız çok bilgiçlik yapmayında geçmiş olsun deyin işin temposuna verin ve evinde sözü geçemeyen ve uçağa gelince aslan kesilen kişi ye verin suç u. Emniyetli Uçuşlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
kabin ekibi neredeymiş ve ne işle meşgullermiş acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yolcu slide patlatıyor yaa her kimse bu eleman bravo be vallahi bravo

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000