18 Mayıs 2014, Pazar 09:07:16

ÇILGIN PİLOTLAR PUTRAJAYA'DA KAPIŞACAK

Red Bull Air Race'in Asya durağında birincilik için kıyasıya mücadele yaşanacak. Malezya'nın Putrajaya kentinde yapılacak Red Bull Air Race durağında Hannes Arch ile Paul Bonhomme birincilik için kıyasıya mücadele edecek.
  • Birkez izleme fırsatım oldu mükemmel bi show... Hiç izleme fırsatı bulamayanlar kacırmayın derim

Avusturyalı Hannes Arch ile İngiliz Paul Bonhomme, Red Bull Air Race'in Malezya'nın Putrajaya kentinde 18 Mayıs'ta gerçekleştirilecek ayağında birincilik için kıyasıya mücadele edecek.

Dünyanın en hızlı motor sporları serisinin Abu Dabi'de gerçekleşen sezon açılışında Paul Bonhomme'un 2008 şampiyonu Hannes Arch'ı az farkla mağlup etmesinin ardından Arch, Hırvatistan'ın Rovinj kentinde yapılan son yarışta Bonhomme'u bir saniyenin küçük bir oranı farkla geride bırakmıştı.

Japon Yoshihide Muroya ise Rovinj'de güçlü bir performansla üçüncü olarak kariyerinde ilk defa podyuma çıktıktan sonra Asya'daki ilk yarışı sabırsızlıkla bekliyor. Eski Avustralya Hava Kuvvetleri avcı pilotu Avustralyalı Matt Hall ilk iki yarışta zamansız bir şekilde pilonlara çarptıktan sonra ülkesine yakın bir yerde yapılan bu yarışta şampiyonluk umudunu canlandırabileceğinden emin.

Abu Dabi'de üçüncü olan Kanadalı Pete McLeod Putrajaya'da genel klasman üçüncülüğünü koruyabilmek için bayağı zorlanacak, zira bu yıl 12 pilotun hepsinin standart bir motor ve pervaneyle uçmasını içeren kural değişiklikleri nedeniyle pilotlar arasındaki farklar azaldı.

Rovinj'de kıran kırana bir mücadele vardı ve rekor sayıda pilon çarpışması gerçekleşti.
Pilotlar Mayıs'ta sıcaklıkların 30 derecenin üstüne çıkması beklenen Putrajaya'daki yarışı sezonun en önemli duraklarından biri olarak sabırsızlıkla bekliyor. Kuala Lumpur'un hemen güneyinde bulunan Putrajaya 1990'larda inşa edildi. Sürdürülebilir gelişmeye kendini adamış olan şehir Malezya'nın olgunlaşmasını temsil ediyor.

Madalyalı bir hava akrobasi takımı lideri ve eski bir birinci sınıf avcı uçağı pilotu olan Malezya'nın Challenger Kupası pilotu Halim Othman, yeni pilotlara düşük irtifadaki uçuş becerilerini geliştirme şansı veren Challenger Kupası yarışmasına katılacak. Bu yarışma ana yarıştan farklı bir etkinlik olarak düzenlenecek.

Red Bull Air Race'te pilotlar zamana karşı yarışarak uçaklarını Air Gate pilonlarıyla dolu zorlu bir düşük irtifalı slalom parkurundan mümkün olduğu kadar hızlı geçirmeye çalışıyorlar. Pilotlar saatte 370 kilometreye varan hızlara ulaşıyor ve parkurlardaki keskin dönüşlerde 10 G'ye kadar kuvvetlere maruz kalıyor.

Dünya Şampiyonası Klasmanı:
1. Hannes Arch (Avusturya) 21 puan
2. Paul Bonhomme (İngiltere) 21 puan
3. Pete McLeod (Kanada) 12 puan
4. Yoshihide Muroya (Japonya) 7 puan
5. Matt Hall (Avustralya) 7 puan
6. Nicolas Ivanoff (Fransa) 5 puan
7. Martin Sonka (Çek Cumhuriyeti) 5 puan
8. Nigel Lamb (İngiltere) 5 puan
9. Matthias Dolderer (Almanya) 5 puan
10. Kirby Chambliss (ABD).















ÇILGIN PİLOTLAR PUTRAJAYA'DA KAPIŞACAK

Yorumlar

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Birkez izleme fırsatım oldu mükemmel bi show... Hiç izleme fırsatı bulamayanlar kacırmayın derim

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000