10 Şubat 2017, Cuma 09:27:08

Çıldır raporu Cumhurbaşkanı'na sunuldu

Aydın Ticaret Odası (AYTO) Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu üyesi Hakan Ülken, AYTO’nun Çıldır Havaalanı’yla ilgili hazırladığı raporu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sundu.
  • Bu Ulken ne iciyorsa ben de ondan istiyorum, anlasilan iyi kafa yapiyor. Bıkmadi usanmadi sacma hayallerinden, ulkenin zaten olmayan parasini savurma cabasindan acilen vazgecmeli !
  • Bence aydin havalimani topluma acilsin fakat havalimanina giden yoldan ücret alinsin ve baska alternatif yollar olmasin. Burdan gelen gelir ile havalimaninin giderleri kapatilabilir. Nasil teklif ama? Reis bu yorumu okusa beni ulastirma bakani yapardi.
  • reyis bize köbrü yab, yol yap, her taraflara havaalanı yap. biz geçerken parası neyse veririz. sen kafanı yorma yab gitsin.
  • Çıldır Havalimanının ticari uçuşlara açılması için yapılacak yatırım ile sıfırdan bir havaalanı yapımı maliyeti arasında çok fark yok. Mevcut pist, taksiyolu, apron, kule, itfaiye vb. ticari uçak standartlara uygun değil, terminal, otopark, terminal apronu yok. Mevcut kullanım sadece genel havacılık ve eğitim uçakları için uygun.
  • Atatürk havalimanı varken Sabiha Gökçe'ye ne gerek var yaaavv.. diyenleri hatırladım bir an. Aydın'ın nüfusu 1 milyon beyler etmeyin eylemeyin.
  • Çıldırı açsanız ne olacak? Yine Kuşadası İzmire, Didim Milasa gidecek. Halbu ki Aydın Nazilli arası 40 km. Aynı sorun Denizlide de var, Havalimanı doğuda (Çardak) Nüfus batıda. Yapın Nazilli-Kuyucak civarına Aydın-Denizli havalimanını, uçursun bölgeyi. Bu ülkede bazı şeylere akıl ermiyor. Liyakat, Liyakat, Liyakat...
  • Neden Cumhurbaşkanına sunuyor? Karar merci o mu? Hükümet ne iş yapıyor bu ülkede? Şu ülke kraldan çok kralcı olanlardan çektiği kadar çekmemiştir arkadaş. Çoban da her zaman yaptığı gibi çağırmıştır etrafındakilerden birini "Oğlum bak bakalım ne diyor bu değişik" demiştir.

Aydın Ticaret Odası (AYTO) Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu üyesi Hakan Ülken, AYTO’nun Çıldır Havaalanı’yla ilgili hazırladığı raporu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’un ev sahipliğinde Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcıları Numan Kurtulmuş, Mehmet Şimşek ve Nurettin Canikli, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ile Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın katılımıyla TOBB İkiz Kuleler'de gerçekleşen Türkiye Ekonomi Şurası’na TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken de katıldı.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, sektörel ve bölgesel taleplerin devletin en üst kademesine birinci elden aktarıldığı toplantıda yaptığı konuşmada İstihdam çağrısını yinelerken, özel sektör temsilcilerine "Türkiye'nin geleceğine en az artı bir istihdam sağlamaları" çağrısında bulundu.

Şura Sırasında Havaalanı Raporunu İletti

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, şura toplantısı sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Aydın Çıldır Havaalanı’nın yolcu taşımacılığına açılması konusunda Aydın Ticaret Odası tarafından hazırlanan havaalanı raporunu sundu.

Konu hakkında konuşan Hakan Ülken, “Sayın Cumhurbaşkanımıza Aydın Çıldır Havaalanı’nın yolcu taşımacılığına açılması ile ilgili Aydınlıların beklentilerini ilettim. Konuyla yakından ilgilenip gündemlerine aldılar. Sayın Cumhurbaşkanımızın havaalanı talebimizle ilgili göstermiş olduğu yakın ilgi bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir” dedi.

Çıldır raporu Cumhurbaşkanı'na sunuldu

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Cildir Ulken ~ 7 yıl önce
Bu Ulken ne iciyorsa ben de ondan istiyorum, anlasilan iyi kafa yapiyor. Bıkmadi usanmadi sacma hayallerinden, ulkenin zaten olmayan parasini savurma cabasindan acilen vazgecmeli !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolcu ~ 7 yıl önce
Bence aydin havalimani topluma acilsin fakat havalimanina giden yoldan ücret alinsin ve baska alternatif yollar olmasin. Burdan gelen gelir ile havalimaninin giderleri kapatilabilir. Nasil teklif ama? Reis bu yorumu okusa beni ulastirma bakani yapardi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
reyis ~ 7 yıl önce
reyis bize köbrü yab, yol yap, her taraflara havaalanı yap. biz geçerken parası neyse veririz. sen kafanı yorma yab gitsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çıldır ~ 7 yıl önce
Çıldır Havalimanının ticari uçuşlara açılması için yapılacak yatırım ile sıfırdan bir havaalanı yapımı maliyeti arasında çok fark yok. Mevcut pist, taksiyolu, apron, kule, itfaiye vb. ticari uçak standartlara uygun değil, terminal, otopark, terminal apronu yok. Mevcut kullanım sadece genel havacılık ve eğitim uçakları için uygun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Unutmadım ~ 7 yıl önce
Atatürk havalimanı varken Sabiha Gökçe'ye ne gerek var yaaavv.. diyenleri hatırladım bir an. Aydın'ın nüfusu 1 milyon beyler etmeyin eylemeyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nüfusu derken ~ 7 yıl önce
Kuşadası yolcusu İzmir'e, Didim yolcusu Milas'a giderse, Aydın'da kaç nüfus kalır. Aydın İzmir arası da 50 dakika olduğuna göre, kaç yolcu günde en fazla bir sefer olacak uçuşu bekler.
fo ~ 7 yıl önce
Düz mantık bakarsak haklısın. Ancak İstanbul gibi bir aktarma noktası ile aydın gibi denizi bile olmayan bir ili kıyaslaman komik olmuş. Tatilcilerin tercihi olmaz. Aktarma noktası olma şansı sıfır. Kabaca turizm sıfır. Nüfusun 1 milyon olması önemli değil. Çünkü nüfusun büyük çoğunluğu çevre illerin havaalanına da yakın sayılır. Günde maksimum 1-2 uçağın ineceği bir havaalanı için milyon dolarlık yatırım yapmak ne kadar akıllıca olur?
fo-off ~ 7 yıl önce
Aydın'ın kazası Kuşadası'nda deniz yokmu?
Aklın Yolu ~ 7 yıl önce
Çıldırı açsanız ne olacak? Yine Kuşadası İzmire, Didim Milasa gidecek. Halbu ki Aydın Nazilli arası 40 km. Aynı sorun Denizlide de var, Havalimanı doğuda (Çardak) Nüfus batıda. Yapın Nazilli-Kuyucak civarına Aydın-Denizli havalimanını, uçursun bölgeyi. Bu ülkede bazı şeylere akıl ermiyor. Liyakat, Liyakat, Liyakat...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fikret ~ 7 yıl önce
Karar merci sence o değil mi? Tabiki de o. Hem hükümetimiz, hem liderimiz, hemde veli i nimetimiz.
Neden? ~ 7 yıl önce
Neden Cumhurbaşkanına sunuyor? Karar merci o mu? Hükümet ne iş yapıyor bu ülkede? Şu ülke kraldan çok kralcı olanlardan çektiği kadar çekmemiştir arkadaş. Çoban da her zaman yaptığı gibi çağırmıştır etrafındakilerden birini "Oğlum bak bakalım ne diyor bu değişik" demiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000