26 Ağustos 2016, Cuma 09:06:26

Çiğli'de pilot eğitimleri başladı

15 Temmuz darbe girişiminde kullanılan Çiğli'deki hava üssünde eğitimlere yeniden başlandı
  • Askeri pilotlar kışlada kalmalı..sivile ayak uyduramıyorlar
  • Turk askerlerimize Masallah, zor is basariyorlar. hic birine nazar degmesin!!
  • F-16 eğitimi akıncıda yapılıyor, çiğli'de değil. Orada temel pilotluk eğitimi veriliyor. Başarılar, bir an önce yetişin ve vatana hizmete başlayın.
  • Jet pilotlariyla ucuyorum tk da senelerdir. Kimileri kitabiyla ucar , kimilerinin handlingi iyidir , (cok fazla da asiri yetenekli gormedim) , Bir kac isim sayabilirim ... Onemli olan hepsinin overall da kurallara uymaya entegre olabilmeleri . Asker kokenliler icin bu buyuk sorun . Ozellikle crm ve checklist uygulamalarina bir kismi entegre olamiyor . Multi crew bir ucagi tek kisinin karar verdigi mutlak kaptan otoritesinin oldugu bir ucaga ceviriyorlar . Askerden gelen egolarina sahip olamayan , boeing kitaplarini okumayan ve kurallara uymayan kaptanlara sesleniyorum hava kuvvetlerine donun . Yerde overhead panele dokunmayin , taksi yaparken kabin okeyi alamassiniz , fo konusucak siz onunuze bakmalısınız ucak hareket ederken .
  • Benim güzel okulum Ayhan hocam ve diğerlerini her zaman kalbimde yaşatıcam
  • Benim güzel okulum Ayhan hocam ve diğerlerini her zaman kalbimde yaşatıcam
  • bence kapanması gerekir bütün pilotlarıda işten atın!!! yada işi,nize ne gelrise
  • boş işler bunlar sadece laf herkes suçlu herkes suçsuz modunda yasayan bir toplumuz!!!
  • Çiğli gururumuzdur.

15 Temmuz darbe girişiminde kullanılan Çiğli'deki hava üssünde eğitimlere yeniden başlandı

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içerisindeki FETÖ/PDY üyelerinin darbe girişiminde, önemli merkezlerden birisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele yapılan saldırının da planlandığı İzmir'in Çiğli İlçesi'ndeki 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığı oldu. 15 Temmuz'dan sonra çok sayıda muvazzaf askerin gözaltına alındığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na pilot yetiştiren tek üste ara verilen eğitimler, tekrar başladı. Pilot adayları, aralarında Casa tipi olanın da bulunduğu uçaklarla peş peşe havalandı, eğitimlerine kaldığı yerden devam etti.

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi askerlerin 15 Temmuz'daki darbe teşebbüsünde, Çiğli'deki 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığı, en dikkat çeken noktalardan oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tatilini geçirdiği Marmaris'teki otele helikopterlerle giden timin saldırısı bu üste planlandı. Foça Deniz Üs Komutanlığı'nda gözaltına alınan amiraller de yine bu üsse getirilip, Ankara'ya götürülmek üzere helikoptere bindirildi, darbe karşıtı askerlerin silahlı müdahalesiyle kurtarılma anları, güvenlik kameralarınca kaydedildi.

EĞİTİMLERE ARA VERİLDİ

Darbe girişimi gecesi ve sonrasında İzmir Emniyei Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin peş peşe operasyonlarında, üste görevli çok sayıda muvazzaf asker gözaltına alındı. Bu süreçte hava üssünde pilot eğitimlerine ara verilmesinin yanı sıra uçaklarını kalkış ve inişlerine de izini verilmedi. Darbe süreci sonrasında, önemli noktalara yeni atamaların yapıldığı 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'nda, hazırlıkların tamamlanması ardından önemli gelişme kaydedildi. 15 Temmuz'dan bu yana durdurulan pilot eğitim uçuşları, yeniden başladı. Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda, başta F 16'lar olmak üzere savaş uçaklarının pilotaj eğitiminin yapıldığı tek üs olan 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'nda, aralarında CASA tipi nakliye uçaklarının da bulunduğu çeşitli eğitim uçakları peş peşe havalandı.

CASA UÇAKLARI DA HAVALANDI

Hava Harp Okulu'nu bitirdikten sonra teğmenliğe ilk adımı atan pilot adayları, İzmir'in Çiğli ilçesindeki 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'nda, envanterdeki SF-260D uçaklarıyla, Başlangıç Uçuş Eğitimi, KT-1T uçaklarında Temel Jet Eğitimi ve T38A jet uçaklarında ise Tekamül Jet Eğitimi'ne tabi tutuluyor. Ayrıca hava üssünde, belli zaman periyotlarında CASA tipi uçaklarla da eğitim yapılıyor. Buradaki eğitimleri tamamlayan pilot adayı teğmenler, başarı durumlarına ve yeteneklerine göre, başta Hava Kuvvetleri Komutanlığı olmak üzere Türk Silahlı Kuvvetleri envanterindeki çeşitli uçak ile helikopterlerde görev almak üzere atanıyor. (Habertürk)

Çiğli'de pilot eğitimleri başladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Noe ~ 8 yıl önce
Askeri pilotlar kışlada kalmalı..sivile ayak uyduramıyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gr ~ 8 yıl önce
Turk askerlerimize Masallah, zor is basariyorlar. hic birine nazar degmesin!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ex fighter ~ 8 yıl önce
F-16 eğitimi akıncıda yapılıyor, çiğli'de değil. Orada temel pilotluk eğitimi veriliyor. Başarılar, bir an önce yetişin ve vatana hizmete başlayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Closed ~ 8 yıl önce
Akinci kapandi fighter
Fo ~ 8 yıl önce
Jet pilotlariyla ucuyorum tk da senelerdir. Kimileri kitabiyla ucar , kimilerinin handlingi iyidir , (cok fazla da asiri yetenekli gormedim) , Bir kac isim sayabilirim ... Onemli olan hepsinin overall da kurallara uymaya entegre olabilmeleri . Asker kokenliler icin bu buyuk sorun . Ozellikle crm ve checklist uygulamalarina bir kismi entegre olamiyor . Multi crew bir ucagi tek kisinin karar verdigi mutlak kaptan otoritesinin oldugu bir ucaga ceviriyorlar . Askerden gelen egolarina sahip olamayan , boeing kitaplarini okumayan ve kurallara uymayan kaptanlara sesleniyorum hava kuvvetlerine donun . Yerde overhead panele dokunmayin , taksi yaparken kabin okeyi alamassiniz , fo konusucak siz onunuze bakmalısınız ucak hareket ederken .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sevgili THY F/O'su ~ 8 yıl önce
Konuyu fighter kaptana bağlamanız uygun olmamış. Kabin OK almak yakın zamanda SOP'ye giren bir uygulama. Değişiklikler hemen gerçekleşemeyebiliyor alışkanlıklar yüzünden. Bundan sonra takside durup, kabin okeyini aldıktan sonra devam edeceğim. İkaz için teşekkürler.
162. Filo ~ 8 yıl önce
Benim güzel okulum Ayhan hocam ve diğerlerini her zaman kalbimde yaşatıcam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ayhan sicimoğlu ~ 8 yıl önce
teşekkürler
162. Filo ~ 8 yıl önce
Benim güzel okulum Ayhan hocam ve diğerlerini her zaman kalbimde yaşatıcam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kapat ~ 8 yıl önce
bence kapanması gerekir bütün pilotlarıda işten atın!!! yada işi,nize ne gelrise

Yanıtla

Kalan karakter 1000
boş işler ~ 8 yıl önce
boş işler bunlar sadece laf herkes suçlu herkes suçsuz modunda yasayan bir toplumuz!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gurur ~ 8 yıl önce
Çiğli gururumuzdur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000