23 Eylül 2017, Cumartesi 14:20:11

Çift gövdeli uçak 2019'da ilk görevine çıkacak

İki gövdeden oluşan ve dünyanın en büyük uçağı olan "Roc", uzaya roket fırlatma uçuşları yapacak.
  • Bence çok güzel bir konsept. Tüm yolcu uçaklari böyle olsunki Captain F/O sadece headsetten konussun. Böylece kendini begenmis kasinti kaptanlardan bir nebzede olsa arinmis oluruz
  • Yemişler oğlum sizi, hala uyanmamış sınız. Sazan değil, aynalı sazan....
  • Tamam uçak mühendisi değilim ama, ama stabilizer'lerin birleşik yapılmaması sanki yapısal sorunlar ve çatlaklar oluşturacak gibi duruyor. Uçağın çalkantılı hava akımlarına girmesi halinde orta kanattaki stresin büyüklüğünü hayal bile edemiyorum. İlginç bir tasarım yapmışlar. Tahminen ortadan ateşlenecek olan roket motorunun etkisini sıfırlamak veya sürtünmeyi minimalize etmek için olsa gerek, detaylarını bilen varmı?
  • Internette dolasan trol haberlerden biriydi. Atlamaniz cok komik olmus :)
  • ...ve bizim milli ucak hala havalanacak günü bekliyor :)

İki gövdeden oluşan ve dünyanın en büyük uçağı olan "Roc", uzaya roket fırlatma uçuşları yapacak.

3 ADET ROKETİ TAŞIYABİLİYOR

Roc kod adlı uçağın havada böyle görünmesi planlanıyor. Havalimanlarında göremeyeceğimiz türden dev uçağın gövdesine dikkatle bakılırsa 3 adet uzaya fırlatılmak üzere hazırlanan roket görülebilir.

ROKETLERİ 11 BİN METREYE KADAR TAŞIYACAK

Uzaya fırlatılacak roketler yaklaşık 11 bin metre irtifaya taşınıyor ve sonra bırakılıyor. Roketler kendi motorlarıyla tırmanışına devam ediyor. Stratolaunch bu şekilde yılda 6-10 görev uçuşu yapacak.

İLK UÇUŞU 2019'DA

2019 yılında ilk kez görev amaçlı havalanacak olan uçak, Orbital ATK tarafından üretilen bir adet Pegasus XL roketini taşıyacak fakat toplam 3 roket kapasitesi bulunuyor.

28 TEKERLEĞİ VAR

Stratolaunch dev olunca tekerlek sistemi de bir o kadar büyük. 650 ton yükü taşımak için tam 28 tekerden destek alıyor. Her iki burun kısmında ikişer tane, gövdede de 12'şer tane tekerlek var.

2 UÇAĞIN MALZEMESİNDEN YAPILDI

Dev uçağın çoğu ekipmanı iki adet Boeing'in 747-400'nin motor, elektronik, uçuş kompartımanı, iniş takımları mühendisler tarafından sökülerek oluşturulmuş.
Stratolaunch tam 6 adet 250 kN (56,000 lbf) Pratt & Whitney PW4056 motor kullanacak. Boeing 747-400 bu motorlardan 4 adet kullanıyordu.

Çift gövdeli uçak 2019'da ilk görevine çıkacak

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Fo ~ 6 yıl önce
Bence çok güzel bir konsept. Tüm yolcu uçaklari böyle olsunki Captain F/O sadece headsetten konussun. Böylece kendini begenmis kasinti kaptanlardan bir nebzede olsa arinmis oluruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fo ~ 6 yıl önce
Nedir bu kaptanlardan çektiğin be !! Kendini beğenmiş, kasıntı fo çakmalarını ne yapacağız peki??
Fo'ya ~ 6 yıl önce
Ben de fo'yum, hiç bir kasıntı kaptandan çekmedim. Yok bazen arkadaşlarla dedikodu yapiyoruz haliyle, crm bozuk kişilerden falan da, senin anlattığın gibi çok kötü bir ortam kimseye nasip olmamış, bi sana denk geliyor demek ki. Bence problem sende. Allah senin kaptanlığında fo lara sabır versin. Çünkü o dediklerinden birisi sen olacaksın.
Kpt ~ 6 yıl önce
Yemişler oğlum sizi, hala uyanmamış sınız. Sazan değil, aynalı sazan....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İlginç ~ 6 yıl önce
Tamam uçak mühendisi değilim ama, ama stabilizer'lerin birleşik yapılmaması sanki yapısal sorunlar ve çatlaklar oluşturacak gibi duruyor. Uçağın çalkantılı hava akımlarına girmesi halinde orta kanattaki stresin büyüklüğünü hayal bile edemiyorum. İlginç bir tasarım yapmışlar. Tahminen ortadan ateşlenecek olan roket motorunun etkisini sıfırlamak veya sürtünmeyi minimalize etmek için olsa gerek, detaylarını bilen varmı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haha ~ 6 yıl önce
Internette dolasan trol haberlerden biriydi. Atlamaniz cok komik olmus :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
*_* ~ 6 yıl önce
...ve bizim milli ucak hala havalanacak günü bekliyor :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000