13 Nisan 2012, Cuma 15:15:18

CIA AJANLARINI KORKUTAN GÜVENLİK

ABD'li yetkililer havaalanlarında, sınır kapılarında, otellerde ve iş merkezlerinde güvenliğin artırılması amacıyla gündeme gelen biyometrik pasaportların ve retina tarayıcı gibi araçların, sahte isimle seyahat eden CIA ajanlarının kimliklerini ortaya çıkarmasından endişe ediyor.
  • dovlet birsey yapmali. magduriyet giderilsin.
  • Güvenlik güvenlik diye bağıran zevata n'olmuş böyle?...
Ajanların da uğrak yeri olan Avrupa Birliği ülkelerinin yanı sıra Dubai, Ürdün ve Hindistan'daki havaalanları ve otellerde biyometrik pasaport ve retina taraması gibi uygulamalar gittikçe yayılıyor.

Wired dergisine konuşan bir CIA danışmanı, “Bu ülkelere sahte bir kimlikle giderseniz, bir daha başka isimle girmeniz mümkün olmaz. Yani bir kere girersiniz ve iş orada biter" dedi.

Adının açıklanmasını istemeyen CIA danışmanı, "Retinanız ve pasaportunuzdaki biyometrik veriler o pasaportun üzerindeki isimle özdeşleşir, geri dönüşü de olamaz” ifadesini kullandı.

Ajanların geçmişte sahte pasaportları kağıt mendil gibi kullanıp attığını belirten emekli bir CIA çalışanı da, "Kontrol noktasındaki görevlilerin, pasaportların gerçek olup olmadığını anlamak için yapabildikleri tek şey damgalarına, sayfalarına ve fotoğrafına bakmaktı. Ama artık işler değişti" diye konuştu.

(Posta)
CIA AJANLARINI KORKUTAN GÜVENLİK

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
dovlet birsey yapmali. magduriyet giderilsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Güvenlik güvenlik diye bağıran zevata n'olmuş böyle?...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000