19 Şubat 2010, Cuma 07:32:11

CHP'li vekilden havaalanı açıklaması

Saltukova Havaalanı soru Önergesine verilen yanıt üzerine CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk basın açıklaması yaptı.
  • Bu havalanında bir emekli müdür + 1 elektronik ve elektrige bakan teknisyen +6 yada 8 güvenlikçi mevcuttur. Böyle az sayıda personel ve hava ulaşımı için ( etrafının daglarla cevrili oldugu+pistin kuzey basında tel örgünün hemen arkası yol az ilerde evler ve hemen dag)riskli bir havalanına hangi şirket ucar ? Sivil havacılık buraya nasıl müsade eder.Çapkayı çıkarıp önünüze koyunuz.Yasal sonuçlarına imza atanlar katlanırlar.
  • oynamayı bilmeyen gelin yerim dar der

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk’ün basın açıklaması şu şekilde;

Hepimizin malumu olduğu üzere; Çaycuma Saltukova Havaalanına yönelik beklentiler, bölgemizin ortak talebidir. Bölgenin gelişebilmesi için uçak seferlerinin düzenli ve tarifeli olarak başlaması son derece önemlidir. Nitekim geride bıraktığımız yaz aylarında kısa süreli olarak yurt dışı seferleri gerçekleşmiş, ancak bir süre sonra bu seferler de durmuştur.

Ulaştırma Bakanlığına Zonguldak / Çaycuma / Saltukova Havaalanı ile ilgili olarak yöneltmiş olduğumuz 13 Ocak 2010 tarihli soru önergemize verilen yanıtlar tatmin edici olmaktan uzaktır. Şöyle ki:

Öncelikle uçuşların 24 Kasımda sona ermesinin gerekçelerinden biri olarak “Meteorolojik şartların” etkilemesi gösterilmiştir. Oysaki, aynı şartlarda, hatta daha ağır şartlara tabi bölgelerdeki çoğu havaalanlarında, uçuşlar, mutat olarak gerçekleştirilmektedir. Bölgemizin ağır kış koşullarının hüküm sürdüğü karasal iklimden daha çok ılıman iklime yakın olması bu gerekçenin arkasında gizlenen “teknik – donanım ve altyapı” eksikliği olduğunu ortaya koymaktadır. Öncelikle ve ivedilikle olağan, normal, kış ve sonbahar şartlarında uçakların inişini olanaksızlaştıran eksiklikler ortadan kaldırılmalıdır.

Tarifeli seferlere ilişkin soruya verilen yanıt son derece genel ve yüzeyseldir. Tarifeli seferlerin başlaması için daha ciddi ve kararlı çalışmalara ihtiyaç vardır.
Pistin güneybatı istikametinde Bostancılar tepesinin mania teşkil etmesinden dolayı pist merkez hattına yönelik bölümün ne kadarlık kısmının hafriyatının gerçekleştirdiği ve sorunun ortadan kalkması için daha ne kadar hafriyat yapılması gerektiğine yönelik bölüm ……….. metreküp şeklinde boş bırakılmıştır. Bu durum tepe tıraşlamasının her türlü teknik hesaplamadan uzak yüzeysel ve “dostlar alış verişte görsün” mantığıyla gerçekleştirildiğinin gözler önüne sermektedir. Bu soruya ……….. şeklinde yanıt verilmesi havaalanına yönelik çalışmaların ne kadar ciddiyetten uzak olduğunu açık bir şekilde göstermektedir.
Yine, yolcuların sigorta poliçelerinin düzenleme tarihi gecikmeli olarak 09.12.2009 tarihidir. Bu durum, bu zamana kadar iniş kalkış yapan uçaklardaki yolcuların her türlü “güvenceden yoksun” seyahat ettiklerini göstermektedir.

Sonuç olarak: Havaalanı yurt dışı ve yurt içi seferlerinin düzenli bir şekilde gerçekleştirilmesi ve bu yöndeki çabaların kimin veya hangi iktidar tarafından yapılırsa yapılsın desteklenmesi gerekir. Ancak, yolcuların uçuş güvenliğini zedeleyen her türlü koşulların ve eksikliklerin de ortadan kaldırılması “İnsan hayatına duyulan saygının” ve önemin temel gereğidir.
Saygılarımızla.

CHP'li vekilden havaalanı açıklaması

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Bu havalanında bir emekli müdür + 1 elektronik ve elektrige bakan teknisyen +6 yada 8 güvenlikçi mevcuttur. Böyle az sayıda personel ve hava ulaşımı için ( etrafının daglarla cevrili oldugu+pistin kuzey basında tel örgünün hemen arkası yol az ilerde evler ve hemen dag)riskli bir havalanına hangi şirket ucar ? Sivil havacılık buraya nasıl müsade eder.Çapkayı çıkarıp önünüze koyunuz.Yasal sonuçlarına imza atanlar katlanırlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
oynamayı bilmeyen gelin yerim dar der

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000