27 Mart 2012, Salı 09:29:47

CHP'Lİ ÇIRAY: "BAŞBAKAN'IN UÇAĞI ENVANTERE GİRDİ BİLE"

Bekir Bozdağ "böyle bir uçak yok" dedi; onu sivil havacılığın resmi kayıtları yalanladı.
  • Sayın Bakan "uçak yok" diyor ama Airbus uçağı Türk Hükümeti'ne (Türk Hava Yolları değil Hükümet) 15.02.2012 de teslim ettik, diyor... Acaba kime inansak?
  • Uçak hakkında bilgi ve foto : http://www.flickr.com/photos/kenfielding/6103845815/ F-WWKQ (1240 TC-TUR) A330-243 Turkish TLS 01SEP11 Painted in an all over off white (almost creamy) c/scheme and with 'UR' on the nosewheel doors... will become TC-TUR for the Turkish Government (eventually!)
  • türk insanı her akşam dizilere,atlama zıplama programlarına kilitlendirilirken ; işsizlik,eğitimde parçalanma,zam üstüne zam vs. olurken tabi ki madalyanın öteki yüzünde bunlar olacaktır.bugün öğrendim abd ruhban okulu ile ilgili onayı almış.hayırlı olsun türkiyem.
  • siyasi söylem yapmaya gerek yoktur. eğer a330 uçağı envantere girmiş ise diğer uçaklardan 5 tane olması fazladır israftır. ayrıca bakan da üçkağıtçı gibi kaçamak yanıt değil bakan gibi net ve kesin cevap vermelidir. var ise var yok ise yok yalancılığın kimseye faydası olmaz.
  • borç 500 milyar dolar cari açık 100 milyar dolar içerdeki sıcak para 100 milyar dolar biz ne de olsa zenginiz bu ne demektir bilirseniz en kaba hesapla 700 nilyar dolar borcunuz var demektir bir de uçak alalım borçlanalım ne olacak ki ama dua edin de içerdeki sıcak para çekilmesin ki kel görülmesin
  • Uzun uçuşlar için menzili yüksek bir uçak şarttı tabiki de. Ayrıca maddi olarak bu kadar pahalıya patladığını sanmıyorum. Ve prestij çok önemli. Biz fakir bir ülke değiliz arkadaşlar. Geçim zorluğu her ülkede var. Esas olan önce kendine güven sonra da beraber hareket edebilmek. Her kim iktidar olursa olsun farketmez. Bununla beraber, bir bakanın, bu kadar cahilce sözler sarf etmesini de esefle karşıladım. Bu arkadaşın hiç mi danışmanı yoktur? İnsan bir sorar böyle böyle diyeceğim doğru mudur diye... Bu uçak taaa Temmuz'da envantere girmiş THY'nin... Sağır sultan biliyor... Ama alıştık artık zaten.
  • Kişi başına milli gelirin 25000 dollar olduğu bir ülke'de yaşıyoruz arkadaşlar... başbakanımıza A330 az bile :) Bunlar aynaya baktıklarında kendilerine bile artık yalan söylüyor ! koptular gidiyorlar...! allah düşmanımı düşürmesin bu hallere..
  • Dini bütün, gerçek müslüman olarak geçinen bu insanlar nasıl yalan söylüyebiliyorlar? Yalan söylemek (hangi dinde olursa olsun) günah değil mi?
  • keşke TC-TYP yapsalarmış kuyruk tescil numarasını...
  • Binilen lüx araçlar ne olacak? Sırf kendileri binse bir yere kadar, sülaleleri makam aracıyla geziyor. Başbakan millete Fiat'a, VW'e bin diyor ama hepsi en son model Mercedes ile geziyor. Kimin parasıyla? Çalışan vatandaştan (ben dahil) alınan vergilerle. Vatandaşa tasarruf yap de, kendin lüksünden vaz geçme. Bunun savunulacak bir yanı yok. Başbakan bindiği araç ile değerlenecekse (bunu yazan arkadaşlara söylüyorum) bu ülkeyi o lüx aracı, uçağı imal eder hale getirsinler, sonra da gururla binsinler. Ama vatandaş saf olunca saltanatı sürecek padişahlar elbette bulunur... Hala savunanlara da en kısa zamanda Allah akıl-fikir versin diyorum. Bunun neresini savunuyorsunuz anlamak mümkün değil...
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, milyonlarca dolara Fransa’dan VIP uçak aldı. Yetmedi süper lüks donanıma sahip uçağa bir de özel hangar yapıldı.

Ancak Başbakan’ın lüks uçağı bir anda buhar oldu. CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray’ın soru önergesini yanıtlayan Bekir Bozdağ, "Böyle bir uçak yok" dedi. Ancak Bozdağ'ı sivil havacılığın resmi kayıtları yalanladı.

CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray’ın soru önergesine yanıt veren Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ "Böyle bir uçak yok" dedi. Çıray, AKP'li Bozdağ’a belgelerle yanıt verdi. Uçağın yerini bile söyledi. "Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü envanterindeki Airbus 330-243 tipi uçak neden; kimden saklanıyor ?""

UÇAK ENVANTERE GİRDİ BİLE

Başbakan’ın kendine gizli filo kurduğunı öne süren CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray; Bekir Bozdağ’ın soru önergesine verdiği yanıtla Başbakan’ın lüks merakını saklamaya çalıştığını ancak başaramadığını kaydetti.

Çıray “ Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Başbakanlık envanterinde 5 uçak olduğunu; kendilerinde Airbus 330 tipi bir uçakla ilgili herhangi bir bilgi olmadığını söyleyerek lüks uçağı gizlemeye çalışmıştır. Sayın Bozdağ’a soruyorum Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü envanterindeki TC-TUR Airbus 330-243 model uçak ne zaman alınmıştır. Türkiye’ye teslim edilmiş midir ? Edilmemiş ise nasıl İstanbul’da gösterilebiliyor. Ayrıca Başbakan’ın kullanması için VIP donanım yapılmış mıdır? Başbakan’ın rahatı bu millete kaç milyon dolara mal olmuştur?” diye konuştu.

İŞTE AKP ADALETİ

7 yaşındaki çocuğunun karnını doyuramadığı için intihar eden Emine Akçay’ı hatırlatan Çıray, Başbakanlığın demirbaşında 5 lüks uçak olamasını yüz karası olarak nitelendirdi. Aytun Çıray “ Şayet bu uçak yakın tarihte alınmış; içi lüks olarak yeniden dizayn edilmişse, millete tasarruf öneren; Hz Ömer adaletinden bahseden; Başbakan’ın içi rahat mıdır. Bu uçakla ülke ülke gezerken aklına hiç Emine Akçay ve çocuğu gelmiş midir ?” diye sordu.

(Gerçek Gündem)


CHP'Lİ ÇIRAY: "BAŞBAKAN'IN UÇAĞI ENVANTERE GİRDİ BİLE"

Yorumlar Tüm Yorumlar (27)

Misafir ~ 12 yıl önce
Sayın Bakan "uçak yok" diyor ama Airbus uçağı Türk Hükümeti'ne (Türk Hava Yolları değil Hükümet) 15.02.2012 de teslim ettik, diyor... Acaba kime inansak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Uçak hakkında bilgi ve foto : http://www.flickr.com/photos/kenfielding/6103845815/ F-WWKQ (1240 TC-TUR) A330-243 Turkish TLS 01SEP11 Painted in an all over off white (almost creamy) c/scheme and with 'UR' on the nosewheel doors... will become TC-TUR for the Turkish Government (eventually!)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
türk insanı her akşam dizilere,atlama zıplama programlarına kilitlendirilirken ; işsizlik,eğitimde parçalanma,zam üstüne zam vs. olurken tabi ki madalyanın öteki yüzünde bunlar olacaktır.bugün öğrendim abd ruhban okulu ile ilgili onayı almış.hayırlı olsun türkiyem.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
siyasi söylem yapmaya gerek yoktur. eğer a330 uçağı envantere girmiş ise diğer uçaklardan 5 tane olması fazladır israftır. ayrıca bakan da üçkağıtçı gibi kaçamak yanıt değil bakan gibi net ve kesin cevap vermelidir. var ise var yok ise yok yalancılığın kimseye faydası olmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
borç 500 milyar dolar cari açık 100 milyar dolar içerdeki sıcak para 100 milyar dolar biz ne de olsa zenginiz bu ne demektir bilirseniz en kaba hesapla 700 nilyar dolar borcunuz var demektir bir de uçak alalım borçlanalım ne olacak ki ama dua edin de içerdeki sıcak para çekilmesin ki kel görülmesin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Uzun uçuşlar için menzili yüksek bir uçak şarttı tabiki de. Ayrıca maddi olarak bu kadar pahalıya patladığını sanmıyorum. Ve prestij çok önemli. Biz fakir bir ülke değiliz arkadaşlar. Geçim zorluğu her ülkede var. Esas olan önce kendine güven sonra da beraber hareket edebilmek. Her kim iktidar olursa olsun farketmez. Bununla beraber, bir bakanın, bu kadar cahilce sözler sarf etmesini de esefle karşıladım. Bu arkadaşın hiç mi danışmanı yoktur? İnsan bir sorar böyle böyle diyeceğim doğru mudur diye... Bu uçak taaa Temmuz'da envantere girmiş THY'nin... Sağır sultan biliyor... Ama alıştık artık zaten.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Kişi başına milli gelirin 25000 dollar olduğu bir ülke'de yaşıyoruz arkadaşlar... başbakanımıza A330 az bile :) Bunlar aynaya baktıklarında kendilerine bile artık yalan söylüyor ! koptular gidiyorlar...! allah düşmanımı düşürmesin bu hallere..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Dini bütün, gerçek müslüman olarak geçinen bu insanlar nasıl yalan söylüyebiliyorlar? Yalan söylemek (hangi dinde olursa olsun) günah değil mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
keşke TC-TYP yapsalarmış kuyruk tescil numarasını...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Binilen lüx araçlar ne olacak? Sırf kendileri binse bir yere kadar, sülaleleri makam aracıyla geziyor. Başbakan millete Fiat'a, VW'e bin diyor ama hepsi en son model Mercedes ile geziyor. Kimin parasıyla? Çalışan vatandaştan (ben dahil) alınan vergilerle. Vatandaşa tasarruf yap de, kendin lüksünden vaz geçme. Bunun savunulacak bir yanı yok. Başbakan bindiği araç ile değerlenecekse (bunu yazan arkadaşlara söylüyorum) bu ülkeyi o lüx aracı, uçağı imal eder hale getirsinler, sonra da gururla binsinler. Ama vatandaş saf olunca saltanatı sürecek padişahlar elbette bulunur... Hala savunanlara da en kısa zamanda Allah akıl-fikir versin diyorum. Bunun neresini savunuyorsunuz anlamak mümkün değil...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000