06 Kasım 2015, Cuma 10:13:47

Charlie Hebdo düşen uçakla dalga geçti!

Sansasyonel içeriğiyle bilinen Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo, bu kez 224 kişinin hayatını kaybettiği Rus yolcu uçağı faciası hakkındaki karikatürleriyle büyük tepki topladı.
  • Ölüler üzerinden pirim yapmaya çalışıyorlar.
  • Ya batı pis kötü rezalet iğrenç ırkçı demen bir şeyi değiştirmeye yetmiyor. Sen de geliştir kendini(hem toplum hem de birey olarak), iyi bir yerlere gel, sözüne değer veriliyor olsun, bulunduğun bir yere artı değer kat işte o zaman bir şeyleri değiştirebilirsin. Bu sayfada hakaret etmen veya kufretmen sadece boşa kürek sallamak olacağı için bunlara verdiğin enerjini daha güzel is ve uğraşlarına transfer et ve kendini geliştirmeye bak. Çünkü insanlık varoldukça böyle olaylar da hep olacaktır.
  • Batinin zihniyeti. Hz. Muhammedin karikaturu olsa ozaman 'fikir ozgurluge' baglarlar
  • Noldu yürüyodunuz??
  • Bizim Cumhuriyet marjinallik olsun diye bu sayıyı da ek olarak verir şimdi.
  • ve ayrımcı batı kültürünün çok çarpıcı bir diğer örneği. Germanwings kazasından sonra sesleri çıkmamıştı. Şimdi slavlar söz konusu olunca salvo atış. Irkçı davranışlarına bir örnek de, bc wc'ye girdi diye BAE'ye giden avusturya uçağının 60 yaşındaki hasta Slovak kadını gece yarısı apar topar acil Erzurum'a inip elleri kelepçeli atıp gitmesi idi. Ne diyelim saygımız her geçen gün yok oluyor bu iki yüzlü batılılara.
  • Fransizlara agzinin payini vermek lazim.
  • charlıe sadece tetikçidir basınla falanda ilgisi yoktur mizah dergisinin işi insanları güldürmek güldürürkende düşündürmektir toplumsal sorunlara mizahi yaklaşmaktır 224 insanın ölmesiyle dalga geçecek kadar ruhsuz insanlar geberince şikayet hakkı olmamalıdır dilerim top yekün imha edilirler bizde buna teröristlerin özgürlügü der güler geçeriz
  • İyi para kazandılar bu dalga olaylarından. Kan emici fransız cahilligi işte. Naziler bile bunları adam edemedi. Sarhoş faşitler
  • It iti isirmaz ruslar sessiz kalir."Rahatsiz olmuslar" diye yazan seninde birgun yakinlarin ve ya kendin boyle geberirsen bende seni cizerim burda .

Sansasyonel içeriğiyle bilinen Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo, bu kez 224 kişinin hayatını kaybettiği Rus yolcu uçağı faciası hakkındaki karikatürleriyle büyük tepki topladı. Rusya Federasyon Konseyi üyesi İgor Morozov, derginin karikatürlerini ‘ölenlerin anısıyla alay etmek’ olarak değerlendirdi.

Yayınladığı karikatürlerle tüm dünyada ‘ifade özgürlüğü’ ve ‘kutsal değerlere saygı’ tartışmasını alevlendiren Charlie Hebdo, yine bir sansasyonla gündemde. Mizah dergisi, bu kez 31 Ekim günü Mısır’ın Sina Yarımadası’nda düşen Rus yolcu uçağı hakkındaki iki karikatürüyle büyük tepki topladı.

İlk karikatürde, düşen uçak parçalarından kendini korumaya çalışırken çizilmiş IŞİD mensubu bir terörist yer alıyor. Karikatürün üzerinde ‘IŞİD: Rus Hava Kuvvetleri bombardımanlarını yoğunlaştırıyor’ ifadesi yazıyor.



Diğer karikatürde ise düşen uçağın önünde duran, tek camı kırılmış güneş gözlüklü bir kafatası görünüyor. Çizimde ‘Düşük ücretli Rus Hava Yolları’nın tehlikeleri. Air Kokain ile uçmalıydım’ ifadesi yer alıyor.  ‘Air Kokain’ ifadesiyle iki Fransız pilotun 2013 yılında, özel bir uçakta Dominik Cumhuriyeti’ne yaklaşık 700 kilo kokain sokarken yakalanması olayına gönderme yapılıyor.

Ayrıca dergideki bir ‘espiride’ IŞİD teröristlerinin 224 porsiyon ücretsiz yemeğe ulaşmasının tek yolunun uçağı düşürmek olduğu belirtilmiş.



MOROZOV: DERGİ KURBANLARIN ANISIYLA ALAY EDİYOR

Charlie Hebdo’nun bu karikatürleri, 224 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan uçak faciasının şokunu hâlâ atlatamayan Rusya’da büyük öfke yarattı. Ren TV’ye konuşan Rusya Federasyon Konseyi Dış İlişkiler Komitesi üyesi İgor Morozov, derginin uçak faciası kurbanlarının anısıyla alay ettiğini söyledi. Morozov, “Bence bu, facianın kurbanlarının anısıyla alay etmektir, bir hakarettir. Hangi türde yayın yaparsa yapsınlar basın organlarının ölenlerle alay etmesi kabul edilemez” dedi.

Charlie Hebdo’nun Hz. Muhammed karikatürleri nedeniyle ocak ayında uğradığı katliamı hatırlatan Rus parlamenter “Bence şiddet eylemlerini dergi çalışanlarının kendisi provoke ediyor” diye konuştu.

İLK VAKA DEĞİL

Charlie Hebdo daha önce de trajik olaylarla ilgili tartışma yaratan karikatürler yayınlamıştı. Derginin kaybolan Malezya uçağı ile Bodrum’da cansız bedeni kıyıya vuran ve mülteci krizinin sembolüne dönüşen Aylan Kurdi’yle ilgili karikatürleri büyük tepki toplamıştı. 

Bu arada Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov ise Charlie Hebdo'nun karikatürünü, 'kabul edilemez bir küfür' olarak niteledi. ''Bizim ülkemizde buna ancak küfür denebilir'' diyen Peskov, ''Bunun ne demokrasiyle ne de ifade özgürlüğüyle ilgisi var. Bu kutsal değerlere edilmiş bir küfür'' ifadelerini kullandı. (Sputniknews)

Charlie Hebdo düşen uçakla dalga geçti!

Yorumlar Tüm Yorumlar (30)

Yazık ~ 8 yıl önce
Ölüler üzerinden pirim yapmaya çalışıyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 8 yıl önce
Ya batı pis kötü rezalet iğrenç ırkçı demen bir şeyi değiştirmeye yetmiyor. Sen de geliştir kendini(hem toplum hem de birey olarak), iyi bir yerlere gel, sözüne değer veriliyor olsun, bulunduğun bir yere artı değer kat işte o zaman bir şeyleri değiştirebilirsin. Bu sayfada hakaret etmen veya kufretmen sadece boşa kürek sallamak olacağı için bunlara verdiğin enerjini daha güzel is ve uğraşlarına transfer et ve kendini geliştirmeye bak. Çünkü insanlık varoldukça böyle olaylar da hep olacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
G. ~ 8 yıl önce
Batinin zihniyeti. Hz. Muhammedin karikaturu olsa ozaman 'fikir ozgurluge' baglarlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yaa ~ 8 yıl önce
Noldu yürüyodunuz??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Volvo ~ 8 yıl önce
Bizim Cumhuriyet marjinallik olsun diye bu sayıyı da ek olarak verir şimdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Irkçı ~ 8 yıl önce
ve ayrımcı batı kültürünün çok çarpıcı bir diğer örneği. Germanwings kazasından sonra sesleri çıkmamıştı. Şimdi slavlar söz konusu olunca salvo atış. Irkçı davranışlarına bir örnek de, bc wc'ye girdi diye BAE'ye giden avusturya uçağının 60 yaşındaki hasta Slovak kadını gece yarısı apar topar acil Erzurum'a inip elleri kelepçeli atıp gitmesi idi. Ne diyelim saygımız her geçen gün yok oluyor bu iki yüzlü batılılara.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fr ~ 8 yıl önce
Fransizlara agzinin payini vermek lazim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hobi ~ 8 yıl önce
charlıe sadece tetikçidir basınla falanda ilgisi yoktur mizah dergisinin işi insanları güldürmek güldürürkende düşündürmektir toplumsal sorunlara mizahi yaklaşmaktır 224 insanın ölmesiyle dalga geçecek kadar ruhsuz insanlar geberince şikayet hakkı olmamalıdır dilerim top yekün imha edilirler bizde buna teröristlerin özgürlügü der güler geçeriz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hebdo ~ 8 yıl önce
İyi para kazandılar bu dalga olaylarından. Kan emici fransız cahilligi işte. Naziler bile bunları adam edemedi. Sarhoş faşitler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gurbetci ~ 8 yıl önce
It iti isirmaz ruslar sessiz kalir."Rahatsiz olmuslar" diye yazan seninde birgun yakinlarin ve ya kendin boyle geberirsen bende seni cizerim burda .

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000