06 Aralık 2016, Salı 10:02:55

Chapecoense şampiyon ilan edildi

Kolombiya'daki uçak kazasında oyuncularının ve teknik ekibinin tamamına yakınını kaybeden Brezilya'nın Chapecoense kulübü, "Güney Amerika Kupası şampiyonu" ilan edildi.
  • Sorun sampiyon olup olmamak dgil , sorumlular pilotlar cezalandirirlsin
  • Ölenlere Allah'tan rahmet, geride kalanlarına sabırlar dilerim. Chapecoense'ye şampiyonluğun verilmesi çok centilmence. Keşke aynı centilmenliği LaMia'da vaktiyle göstermiş olsaydı da 71 kişi şimdi hayatta olsaydı.

Kolombiya'daki uçak kazasında oyuncularının ve teknik ekibinin tamamına yakınını kaybeden Brezilya'nın Chapecoense kulübü, "Güney Amerika Kupası şampiyonu" ilan edildi.

Güney Amerika Futbol Konfederasyonundan (CONMEBOL) yapılan yazılı açıklamada, Chapecoense kulübünün, Güney Amerika Kupası şampiyonu olarak ilan edildiği ve kupanın tüm getirilerinden yararlanacağı belirtildi.

Açıklamada ayrıca, Güney Amerika Kupası'nın diğer finalisti olan Kolombiya'nın Atletico Nacional Kulübü'nün, kupanın Chapecoense'ye verilmesi talebiyle CONMEBOL'a gönderdiği mektup hatırlatıldı. Kolombiya kulübünün bu tutumu nedeniyle CONMEBOL Fair Play ödülü ile onurlandırıldığı, ayrıca 1 milyon dolar ödül alacağı bildirildi.

Chapecoense Kulübü Başkanı Ivan Tozzo da önceki gün yaptığı açıklamada, kulübünün CONMEBOL tarafından Güney Amerika Kupası şampiyonu ilan edileceğini ve 2 milyon dolarlık ödülü alacaklarını söylemişti.

Atletico Nacional kazanın ardından, Güney Amerika Kupası'nın, Chapecoense'ye verilmesi gerektiğini ifade eden bir açıklama yapmış ve CONMEBOL'e de bu yönde talepte bulunmuştu. Açıklamada, "Bizim açımızdan ve daimi olarak 2016 Güney Amerika Kupası'nın şampiyonu Chapecoense'dir." denilmişti.

"Hepimiz uçağın ineceğini düşünüyorduk"

Öte yandan kazadan sağ kurtulan 6 kişiden biri olan uçuş ekibi görevlisi Erwin Tumiri de kazanın hemen öncesinde uçakta yaşananlarla ilgili konuştu.

Kolombiya basınında yer alan haberlere göre, Tumiri, iniş için anons yapıldığını ve herkesin kemerlerini bağlayıp inişi beklediğini ifade etti. "Hepimiz inmeyi bekliyorduk. Kimsenin ne olduğundan haberi yoktu." diyen Tumiri, her şeyin bir anda olup bittiğini, ışıkların söndüğünü ve yolcuların çığlık bile atmadığını kaydetti.

Bu arada Tumiri, kaza sonrası Arjantin'in Fox Sports televizyonunda hakkında çıkan haberleri reddetti. Haberlerde, Tumiri'nin, uçaktaki herkesin paniklediğini söylediği ve güvenlik kurallarına uyduğu için kendisinin hayatta kaldığını belirttiği yer almıştı.

Bolivya'nın Santa Cruz de la Sierra şehrinden Kolombiya'nın Medellin kentine hareket eden ve Brezilya 1. Futbol Ligi ekiplerinden Chapecoense takımı dahil 77 kişinin (9'u mürettebat, 68'i yolcu) bulunduğu uçak, dağlık araziye düşmüş, kazada 71 kişi hayatını kaybetmişti.

Chapecoense şampiyon ilan edildi

Yorumlar

Capekonze ~ 7 yıl önce
Sorun sampiyon olup olmamak dgil , sorumlular pilotlar cezalandirirlsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Keşke ~ 7 yıl önce
Ölenlere Allah'tan rahmet, geride kalanlarına sabırlar dilerim. Chapecoense'ye şampiyonluğun verilmesi çok centilmence. Keşke aynı centilmenliği LaMia'da vaktiyle göstermiş olsaydı da 71 kişi şimdi hayatta olsaydı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000