13 Kasım 2010, Cumartesi 10:08:44

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Ercan Devlet Havalimanı’nda 8 Kasım günü KKTC’ye giriş yaparken üzerinden 51 adet extacy türü hap ve 25 gram hintkeneviri türü uyuşturucu çıkan Abdulmecit Bülent Başaran, cezaevine gönderildi.
Aleyhinde “kanunsuz uyuşturucu madde ithali ve tasarrufu” suçlarıyla ilgili olarak başlatılan polis soruşturmasının tamamlanması nedeniyle dün yeniden Lefkoşa Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarılan zanlı Abdulmecit Bülent Başaran, mahkemenin verdiği emirle davaları görüşülünceye dek her halükarda 3 ayı geçmeyecek süreyle hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderildi.

Lefkoşa Kaza Mahkemesi Kıdemli Yargıcı Bertan Özerdağ’ın huzurunda gerçekleşen teminat duruşmasında İddia Makamı Başsavcılık adına Savcı Damla Güçlü ve zanlı Abdulmecit Bülent Başaran, tarafından avukat Hüseyin Çelikli hazır bulundu.

Polis Genel Müdürlüğü’ne (PGM) bağlı Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Kaan Kurtbir, mahkemede yeminli şahadet vererek olguları aktardı.

Kurtbir, 8 Kasım 2010 tarihinde saat 11.30 sıralarında Ercan Devlet Havalimanı’nda KKTC’ye giriş yapmakta olan zanlı Abdulmecit Bülent Başaran’ın Yolcu Giriş Salonu’nda bulunduğu esnada narkotik dedektör köpeğin tepki vermesi nedeniyle yapılan aramada zanlının tasarrufunda bulunan 51 adet extacy türü hap ve 25 gram 29 miligram hintkeneviri türü uyuşturucu maddeye emare olarak el konulduğunu söyledi.

Zanlı Abdulmecit Bülent Başaran aleyhinde başlatılan tahkikatın tamamlandığını kaydeden Kaan Kurtbir, zanlının TC uyruklu olup KKTC’de hiçbir yasal statüsü olmadığını vurguladı.

İddia makamı adına söz alan Savcı Damla Güçlü, zanlı Abdulmecit Bülent Başaran’ın davaları görüşülünceye dek her halükarda 3 ayı geçmeyecek süreliğine hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesini talep etti.

Zanlı adına söz alan avukat Hüseyin Çelikli, talebe itiraz etmedi.

İşlenen suçun ağır ceza mahkemesinin kapsamında bir suç olup tahkikat memurunun verdiği şahadetin zanlıyı suça bağlayıcı nitelikte olduğuna bulgu yapan Kıdemli Yargıç Bertan Özerdağ, zanlı Abdulmecit Bülent Başaran’ın davaları görüşülünceye dek her halükarda 3 ayı geçmeyecek süreliğine hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesine emir verdi.
CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000