12 Haziran 2012, Salı 08:42:13

CESSNA'LAR GİDİYOR ONLAR GELİYOR

TSK’ya hizmet verecek yerli üretim ilk eğitim uçağı Hürkuş’un bu ay sonunda test uçuşlarına başlayacağı belirtildi. Hürkuş’un göreve başlamasıyla bazı kazalarla gündeme gelen Cessna’lar envanterden çıkacak.
  • 3 ayda bir ucurduklari cessnalara ne bakım yapıyorlar ne de uçuruyorlar ondan sonra kaza yaptı oluyor.elimizdeki uçaklara sahip çıkamıyoruz bunlara (hele birde turk yapımı) nasıl bakacağız acep?bu da Tofaş hikayesine doner...
  • hemende yurtdisi pazarina girersiniz ya. Bekliyorlardi Turkler ucak yapsinda alalim diye.
  • T-6A texan-II Amerika hava kuvvetlerinin kullandığı baslangıç eğitim uçagı.KT-1 ise güney kore uzay havacılık dairesinin üretmiş olduğu ve amerikan T-6A nın birebir kopyası bu uçağı en son güney kore destekli hürkuş olarak biz kopyaladık..Cessna t-37 ler ise şuan yaşamış ve açıklığa kavuşmamış kaza kırımlar nedeniyle kullanılmamakta..

Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) hizmet verecek tamamen ulusal üretimli ilk eğitim uçağı olma özelliğini taşıyan Hürkuş’un haziran sonunda hangardan çıkarılacağı öğrenildi. Çalışmalarına TAİ/TUSAŞ tesislerinde devam edilen Hürkuş’un hangardan çıkarılmasının ardından test uçuşlarının yapılacağı ifade edildi.

İsmini Vecihi Hürkuş’tan alan Hürkuş eğitim uçağı, gece ve gündüz görev yapabilme yeteneği ile öğretmen ve öğrenci pilotun arka arkaya oturduğu bir konfigürasyona sahip olacak. Uçak ayrıca, genel kullanım, aletli uçuş, seyrüsefer ve formasyon eğitim aşamalarını gerçekleştirebilme özelliklerini de taşıyacak.

Hangardan çıkış tarihi için 28 Haziran’ın belirlendiği, ancak bir iki gün gecikme olabileceği ifade edildi. Çalışmalarına TAİ/TUSAŞ tesislerinde devam edilen Hürkuş’un testlerinin tamamlamasının ardından son dönemde sık sık kazalarla gündeme gelen Cessna tipi bazı eğitim uçaklarının envanterden kaldırılmasının planlandığı belirtildi.

Pazara girebilecek
Gece ve gündüz görev yapabilme kabiliyeti ile öğretmen ve öğrenci pilotun arka arkaya oturduğu Hürkuş, F-16 ve F-35 savaş uçaklarına en yakın eğitimi sağlayacak.

Uçak ayrıca, genel kullanım, aletli uçuş, seyrüsefer ve formasyon eğitim aşamalarını gerçekleştirebilme özelliklerini de taşıyor. Akrobatik özelliklere sahip olan uçak, zorlu eğitim şartlarına göre tasarlandı.

Kendi bünyesinde oksijen üretebilen, kabin basınçlı bir eğitim uçağı olan Hürkuş’un önümüzdeki yıllarda geliştirilerek muharip uçağa dönüştürülebileceği de belirtiliyor. Gelecek 25 yılın eğitim uçağı özelliğine sahip olacak Hürkuş, yurt dışı eğitim uçağı pazarını da girecek.
(Hürriyet)

CESSNA'LAR GİDİYOR ONLAR GELİYOR

Yorumlar

contourtr ~ 12 yıl önce
3 ayda bir ucurduklari cessnalara ne bakım yapıyorlar ne de uçuruyorlar ondan sonra kaza yaptı oluyor.elimizdeki uçaklara sahip çıkamıyoruz bunlara (hele birde turk yapımı) nasıl bakacağız acep?bu da Tofaş hikayesine doner...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yurtdisi ~ 12 yıl önce
hemende yurtdisi pazarina girersiniz ya. Bekliyorlardi Turkler ucak yapsinda alalim diye.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
T-6A ve KT-1 ~ 12 yıl önce
T-6A texan-II Amerika hava kuvvetlerinin kullandığı baslangıç eğitim uçagı.KT-1 ise güney kore uzay havacılık dairesinin üretmiş olduğu ve amerikan T-6A nın birebir kopyası bu uçağı en son güney kore destekli hürkuş olarak biz kopyaladık..Cessna t-37 ler ise şuan yaşamış ve açıklığa kavuşmamış kaza kırımlar nedeniyle kullanılmamakta..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000