15 Şubat 2009, Pazar 08:12:58

Cessna, iş jeti düşmanlığına savaş açtı

Dünyanın en büyük genel havacılık uçak imalatçısı Amerikan Cessna şirketi, son günlerde ekonomik krizle birlikte artan iş jeti ve özel uçak düşmanlığına karşı kampanya başlattı.

Önde gelen uluslararası gazetelere ilan veren şirket, doğru uçak kullanımına dikkat çekerek “Gerçek vizyon sahipleri uçmaya devam edecekler. İşini iyi yapabilmek sadece doğru araçlardan faydalanmaktan geçiyor” dedi.

Özel uçak ve iş jetlerine olan düşmanlık geçtiğimiz aylarda dönemin ABD Başkanı Bush’un otomotiv sektörünün CEO’larıyla yaptığı toplantıda en yüksek seviyeye ulaşmıştı. Özellikle otomotiv sektöründe yardım istemek üzere Washington’a gelen CEO’lara kızan Bush “Önce pahalı iş jetlerinizi satın. Hepiniz buraya özel uçaklarla gelmişsiniz” demişti.

Cessna’nın CEO’su Jack J. Pelton, doğru kullanımla özel uçakların lüks değil aksine şirketlere ve iş adamlarına zaman tasarrufu ve ekonomik seyahat sağladığını söyledi. Dünyadaki özel uçaklarının yüzde 85’inin küçük ve orta büyüklükteki şirketler tarafından kullanıldığına dikkat çeken Pelton, “Bu yaklaşım sadece ABD’de 150 milyar dolarlık ciroya sahip, 1,2 milyon kişinin ekmek yediği ve hâlâ kârlı olabilen genel havacılık sektörüne vurulmuş en büyük darbedir” dedi.

Bush’un çıkışından sonra sadece ABD’de özel uçak kullanımında yaklaşık yüzde 40 oranında düşüş yaşandı. Uçak satışları ekonomik krizin etkisiyle bıçak gibi kesilirken, ikinci elde ise adeta yaprak kımıldamıyor.

Hürriyet

Cessna, iş jeti düşmanlığına savaş açtı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000