21 Şubat 2018, Çarşamba 12:10:47

Çeşme Havalimanı için yeni talep

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş Çeşme Alaçatı Havalimanı yapımı ihalesine yönelik tekliflerin sadece yaz aylarındaki sezon uçuşları için değil Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu havacılık ve pilot eğitimini içerecek şekilde düzenlenmesi gerektiği vurguladı.
  • Çeşme gerçekten çok güzel bir yer. Havalimanı muhakkak faydalı olur. Ama umarım o çeşmenin saf temiz hali bozulmaz.
  • Başkan bey güzel düşünmüş. Pilotaj eğitimi için hava şartlarının uygun olduğu bir bölge.
  • çeşmeyi yeteri kadar bozduğunuz yetmedi bir de havalimanı yapıyorsunuz çok gereksiz bir yatırım.
  • Butik ne??
  • Bölge ihtiyacı karşılanmalı.Havacılık eğitimi veren-verilen bölgeler arz talep doğrultusunda olmalı. Hem gençler hem de bölge halkı mağdur olmasın gelecekte.
  • Pilot açığı filan yok, işsiz pilot dolu ortalık!!!
  • Orada askerlerin yoğun bir şekilde uçtuğundan haberi var mı acaba? Ama yoooo Türkiyenin pilot açığı var, heryerde onlar uçmalı fakat batı bir bölgede uçmalılar. Öyle başka yerlerde uçamazlar. Hemen çökün yeni açılan bir yere. Aman hepiniz toplanır bir kuruş yatırım yaparda kendiniz işleteceğiniz ve dolayısıyla devletin sırtından inerek millete iş sahası yaratacağınız bir şey yaparsınız!
  • Ne kadar boş bir yazı olmuş..
  • Görüyoruz üniversitelerden gelen astronotları:))
  • Gene pilot ihtiyacı var oyunu her dönem oldugu gibi.. gençler paralarınızı kaptırmayın size bir abi tavsiyesi

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü’nün Çeşme Alaçatı Havalimanı yapımı ihalesine yönelik tekliflerin sadece yaz aylarındaki sezon uçuşları için değil Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu havacılık ve pilot eğitimini içerecek şekilde düzenlenmesi gerektiği vurguladı.

İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Başkan Demirtaş, 20 Nisan’da yapılacak ihalenin yap-işlet-devret modeliyle gerçekleşeceğini ve butik havaalanının bölge turizminin kapılarını dünyaya açacağını belirterek, “Bu proje, sadece Çeşme'yi değil Seferihisar, Karaburun, Mordoğan'a kadar tüm Yarımada'yı ve yakın çevreyi etkileyecek bir projedir. Bu sayede Çeşme, dünyanın en popüler turizm merkezleri arasında gösterilecek. Çeşme Alaçatı Havalimanı’nın sezon dışındaki diğer aylarda atıl kalmasını istemiyoruz.

Havalimanını yaz ayları dışında havacılık ve pilot eğitimi için kullanabiliriz. İhale aşamasında bölgenin fizibilitesi buna göre verimli hale gelebilir” dedi.

Bölge için ilk havaalanı projesiyle ilgili 1994 yılında İzmir Valiliği tarafından ihale yapıldığını ancak yarım kaldığını anımsatan Başkan Demirtaş, Sakız ve Kos Adasında dahi havalimanı bulunduğunu, bölgenin bu tür yapıya ihtiyaç duyduğunu vurguladı.

“Havacılık sektörüne Türk pilotlar damga vuracak”

Havalimanın sezon dışında eğitim amaçlı kullanabileceğine dikkat çeken Başkan Demirtaş, şunları söyledi: “Pilotların, temel mühendislik eğitimi alması zorunlu hale geldi. Amerika’daki uçuş akademisi ile sözleşmeyi imzalamak üzereyiz. Üniversitemizde öğrencilerimiz teorik yer eğitimi derslerini alacak. Uçuş eğitimleri de her yıl yaz döneminde 3 aylık periyodlarla ABD’de verilecek. İzmir Ekonomi Üniversitesinde Havacılık ve Uzay, Elektrik-Elektronik, Mekatronik, Makine, Yazılım ve Bilgisayar Mühendisliği alanında eğitim alan öğrencilerimize, pilotaj eğitimi vereceğiz. Öğrencilerimiz, programı tamamladığında tek motorlu, çift motorlu, özel ve ticari uçak pilot lisansı ile aletli uçuş lisansını alacak. 2019’da eğitimlere başlamayı hedefliyoruz. Lisansı alan öğrencilerimiz, Amerika, Avrupa ve Türkiye’de mesleklerini yapabilecekler.”

“Sivil havacılığın geleceğine yön veriyoruz”

Boeing'in yaptığı çalışmaya göre 2011-2030 yılları arasında dünya genelinde 425 bin pilota, 600 bin de uçak bakım onarım elemanına ve aynı sayıda da kabin memuruna ihtiyaç olacağını ifade eden Başkan Demirtaş, ülkemizde de çıkması planlanan yasa ile uçuşlarda, çoğunlukla Türk pilotların görev alacağını kaydetti. Başkan Demirtaş, “Kendi pilotlarımızı yetiştirmemiz gerekiyor. Son yıllarda hava taşımacılığı sektöründe görülen hızlı büyüme, bu alanda eğitimli ve çok iyi İngilizce bilen insan kaynağına olan ihtiyacı artıracak. Bizler de Çeşme Alaçatı Havalimanında sezon dışında gençlerimizi yetiştirip, ülkemizin havacılık sektörünün geleceğini oluşturabiliriz” diye konuştu.

 

Çeşme Havalimanı için yeni talep

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Serdar ~ 6 yıl önce
Çeşme gerçekten çok güzel bir yer. Havalimanı muhakkak faydalı olur. Ama umarım o çeşmenin saf temiz hali bozulmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Falconeye ~ 6 yıl önce
Başkan bey güzel düşünmüş. Pilotaj eğitimi için hava şartlarının uygun olduğu bir bölge.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
havacı ~ 6 yıl önce
çeşmeyi yeteri kadar bozduğunuz yetmedi bir de havalimanı yapıyorsunuz çok gereksiz bir yatırım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cacık ~ 6 yıl önce
Butik ne??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İhtiyaç ~ 6 yıl önce
Bölge ihtiyacı karşılanmalı.Havacılık eğitimi veren-verilen bölgeler arz talep doğrultusunda olmalı. Hem gençler hem de bölge halkı mağdur olmasın gelecekte.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gençlere uyarı ~ 6 yıl önce
Pilot açığı filan yok, işsiz pilot dolu ortalık!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Koşun açık var! ~ 6 yıl önce
Orada askerlerin yoğun bir şekilde uçtuğundan haberi var mı acaba? Ama yoooo Türkiyenin pilot açığı var, heryerde onlar uçmalı fakat batı bir bölgede uçmalılar. Öyle başka yerlerde uçamazlar. Hemen çökün yeni açılan bir yere. Aman hepiniz toplanır bir kuruş yatırım yaparda kendiniz işleteceğiniz ve dolayısıyla devletin sırtından inerek millete iş sahası yaratacağınız bir şey yaparsınız!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atc ~ 6 yıl önce
Mükemmel bir yorum gerçekten. O kadar haklısınız ki. Ama uçuş okulları için her yıl bir yeni çöreklenecek meydan açıldığından onların hiç umrunda değil.
Plt. ~ 6 yıl önce
Ne kadar boş bir yazı olmuş..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uçurtma ~ 6 yıl önce
Görüyoruz üniversitelerden gelen astronotları:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Evet ~ 6 yıl önce
En azından darbeci olmuyorlar değil mi koç?
Amerigo ~ 6 yıl önce
Şu Amerika ile imza ve denklik meselesi THK üniversitesinde de vardı. Biri Amerika mamerika diyorsa oradan kaçın .
Cpt ~ 6 yıl önce
Gene pilot ihtiyacı var oyunu her dönem oldugu gibi.. gençler paralarınızı kaptırmayın size bir abi tavsiyesi

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000