12 Ekim 2011, Çarşamba 08:12:35

CEP TELEFONLARINI DİNLİYOR, SMS'LERİ OKUYOR

Avrupa’nın pilotsuz dev casus uçağı ‘Euro Hawk’ yerden 20 bin metre yükseklikte, cep telefonlarını dinleyebiliyor ve gönderilen sms’leri okuyabiliyor. Alman Hava Kuvvetleri bunlardan beş adet satın almak istiyor
  • Ne olacak daha yapılmadan demode oldu...:))) Ağlanacak halimize gülüyoruz. O TAI orada yıllardır var. Daha sonra Kore'de kurulan KAI bize özgün üretimleri KT 1 uçağını sattı. TAI üretir artık KAI lisansıyla. Ayrıca KAI özgün savaş uçagını da üretti uçuruyor.
  • kaporta boyadan başka hiçbir şey yapmıyor ithal ettiği parçalarla bi şeyler yapıyo sonra milli diyo
  • bu ne biçim uçak ya pilotu bile yok. biz şöförü olan araba işine giriyoruz.
  • Nasıl bir teknoloji varki SMS ve cep tel görüşmelerini alabiliyor. Çünkü cep tel sinyallerti dikey oarak 1500 mt çıkabiliyor. Bunun üzerinden nasıl alsın o sinyalleri ? Ya haber abartılmış yada çarpıtılmış.
  • Adamlar yapmış beyler dağılın...
  • arkadas elin adami neler yapiyor sende 3 kurusluk bilgilerinle yapilan projeyi degerlendiriyorsun.
  • Ey TAI siz ne yapıyrosunuz..????
  • Eğer veri ya da haber metni doğru ise gerçekten iyi bir yükseklik ve bu yükseklikte sorunsuz kontrol , üstüne bu yükseklikten cep telefonu sinyallerini alabilme / sms'leri okuyabilme iyi başarı . Tamam bu meretler yükseldikçe sürtünme azalır , yakıt sarfiyatı düşer ve ekonomi artar ancak buna paralel olarak kumanda kabiliyeti ve yerdeki bir hedefi takip / yerden veri alma başarısı da azalacaktır . İncelemek lazım uçağın teknik özelliklerini ( tabii bulabilirsek )
Almanya’nın Münih (Manching) şehrinde üretilen Avrupa’nın en büyük pilotsuz dev uçağı ‘Euro Hawk’ 20 bin metre yükseklikte adeta hiç ses çıkarmadan uçarak cep telefonlarını dinliyor ve sms’leri okuyor.

İlk defa Alman hava sahasında uçmaya başlayan dev casus uçağının üretimine, on yıllık bir çalışmadan sonra başlandı. Proje yönetimini yürüten Rüdiger Knöpfel’in verdiği bilgiye göre pilotsuz uçak 15 metre uzunluğunda ve bir kanadının genişleme kapasitesi yaklaşık 40 metre ile benzer sistemleri arasında en üstün teknolojiye sahip bulunuyor.

Alman casus uçağı saatte 600 km hızla uçuyor ve pilot kabini bulunmuyor. ‘Habicht’ isimli pilotsuz uçak uzaktan kumanda ediliyor ve 30 saat boyunca aralıksız havada kalarak 23 bin km mesafe katedebiliyor.

Afganistan’a kadar da uçabilen ‘Euro Hawk’, 21 Temmuz’da Almanya’daki ve ABD’deki pilotların ortak çalışmasıyla Kaliforniya’dan Yukarı Bavyera’ya kadar 10 bin km’lik mesafeyi başarıyla tamamladı. Casus uçağın Amerika’dan Almanya’ya yolculuğu 24 saat sürdü.

Alman dev casus uçağı adeta elektrikli bir süpürge gibi, sivil hava taşımacılığından daha yüksekte 20 bin metrede uçarak altında olup bitenler hakkında bilgi topluyor. Sessiz telsiz görüşmelerinden, cep telefon konuşmalarına, radyo televizyon yayınlarından, sms mesajlarına kadar önüne gelen tüm iletişim bilgilerini rahatlıkla toplayabiliyor. Ayrıca düşman tarafından gelebilecek füze saldırıları ve radar istasyonlarının çalışmalarını da kaydedebiliyor.
CEP TELEFONLARINI DİNLİYOR, SMS'LERİ OKUYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 13 yıl önce
Ne olacak daha yapılmadan demode oldu...:))) Ağlanacak halimize gülüyoruz. O TAI orada yıllardır var. Daha sonra Kore'de kurulan KAI bize özgün üretimleri KT 1 uçağını sattı. TAI üretir artık KAI lisansıyla. Ayrıca KAI özgün savaş uçagını da üretti uçuruyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
kaporta boyadan başka hiçbir şey yapmıyor ithal ettiği parçalarla bi şeyler yapıyo sonra milli diyo

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bu ne biçim uçak ya pilotu bile yok. biz şöförü olan araba işine giriyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Nasıl bir teknoloji varki SMS ve cep tel görüşmelerini alabiliyor. Çünkü cep tel sinyallerti dikey oarak 1500 mt çıkabiliyor. Bunun üzerinden nasıl alsın o sinyalleri ? Ya haber abartılmış yada çarpıtılmış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Adamlar yapmış beyler dağılın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
arkadas elin adami neler yapiyor sende 3 kurusluk bilgilerinle yapilan projeyi degerlendiriyorsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ey TAI siz ne yapıyrosunuz..????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Eğer veri ya da haber metni doğru ise gerçekten iyi bir yükseklik ve bu yükseklikte sorunsuz kontrol , üstüne bu yükseklikten cep telefonu sinyallerini alabilme / sms'leri okuyabilme iyi başarı . Tamam bu meretler yükseldikçe sürtünme azalır , yakıt sarfiyatı düşer ve ekonomi artar ancak buna paralel olarak kumanda kabiliyeti ve yerdeki bir hedefi takip / yerden veri alma başarısı da azalacaktır . İncelemek lazım uçağın teknik özelliklerini ( tabii bulabilirsek )

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000