27 Ocak 2011, Perşembe 12:45:41

CEO'LARA LİDERLİK DERSİ VERECEK

ABD’de 2009 yılında 150 yolcu ve 5 mürettabatla New York’tan havalandıktan kısa süre sonra kaz sürüsüne çarparak Hudson Nehri’ne zorunlu iniş yapan uçağın pilotu Chesley B. Sullenberger, Davos’ta CEO’lara liderlik dersi verecek.
  • Rakkamları yanlış hatırlıyormuşum:Dünyadaki reel ekonomik üretim 62 trilyon dolar , türev ürünlerle üretmeden üç kağıt ekonomisi ile genleştirilen ekonomi 620 trilyon dolar yani on katı... 558 trilyon var olmayan ekonomi ve bunu kimler nasıl ödeyecek hep beraber göreceğiz.
  • BILDERBERG'Cİ BABACAN'IN İŞİ NE EKONOMİ BAKANI OLARAK DAVOS DA?
  • "Artık Davos bitmiştir bi daha da gitmeyiz"
  • Bu soruyu kendimize sorduğumuzda şu cevabı alırız:Bu günkü canımıza ot tıkayan küresel finansal ELİTİN ekonomide genişlik yaratmak için dünya çapında yapılan toplam taş çatlasa 300 trilyon dolarlık üretimi çeşitli türev ürünlerle 600 trilyon dolara ve yoktan var ederek çıkarıp ve bunu tüm dünya insanlarını borç kölesi haline getirmek için kurdukları sistemi nasıl sürdürülebilir olduğunu konuşmak için yaptıkları toplantıdır.Sally'nin de daha dün Amerikan kongresinde bir avuç Amerikalı senatöre Amerika'da pilotaj eğitimi için gırtlağına kadar borca batmış pilotların sorunlarını anlatırken , şimdi Davos'ta boy göstermesini yadırgadım ve kınadım.
  • Mr. Sullenberger akp rejimi ile yonetilen Thy'yede bir ders verse iyi olur diyecegim ama bosver kalsin. Turkiye'deki kuruluslarin ders almaya ihtiyaci yok. Ders aldiklari an iyice şapşal oluyorlar zavallılar
Soğukkanlılığını koruduğu ve büyük baskı altında doğru kararları vererek uçağı parçalanmadan indirdiği için ‘kahraman’ ilan edilen pilot Sullenberger, bugün katılımcılara ‘Baskı Altında Liderlik’ konusunu anlatacak.

Şu anda emekli olan Sullenberger’in seminerine çok yoğun ilgi olduğu belirtiliyor. Seminere katılmak için kayıt yaptıranların yanı sıra 100 kişi de sırada bekliyor. Sullenberger’in zafer ve trajedi arasındaki farkı yaratan etmenler üzerine konuşacağı belirtiliyor.

Murdoch’la de Niro yok
Davos’ta bu yıl boy göstermesi beklenen isimler arasında şarkıcı Bono ve Hollywood yıldızı Robert de Niro da var. Ancak Robert de Niro’nun Davos’a katılmaktan ‘kişisel nedenlerle’ vazgeçtiği belirtiliyor. Bu arada ünlü medya patronu Rupert Murdoch da Davos’a gelmeyecek. Murdoch’ın Londra’ya giderek İngiliz yayın şirketi BSkyB’nin yüzde 61 hissesi için teklif ettiği 12.5 milyar dolarlık anlaşmanın ayrıntılarıyla meşgul olacağı belirtiliyor.

Türk CEO’lar çok umutlu
PricewaterhouseCoopers (PwC) Küresel CEO Araştırması’na göre, Türkiye’deki CEO’ların yüzde 96’sı 2011’de ve önümüzdeki 3 yıl boyunca şirketlerinin büyüme göstereceğinden emin. PwC’nin her yıl Davos’ta açıkladığı araştırmaya göre, yakın gelecekte büyümeye yönelik beklenti kriz öncesi seviyeye döndü.
Dünya genelinden 1.201 üst yöneticinin katılımıyla gerçekleşen araştırmaya Türkiye’den de 30 CEO iştirak etti. Araştırmaya göre, Türkiye’deki CEO’ların yüzde 80’i önümüzdeki yıl işe alımlarda artış olacağını belirtti. CEO’lar yüzde 60’lık oranla döviz kurundaki değişkenliği en önemli tehdit olarak gösterdi.

(Hürriyet)
CEO'LARA LİDERLİK DERSİ VERECEK

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 13 yıl önce
Rakkamları yanlış hatırlıyormuşum:Dünyadaki reel ekonomik üretim 62 trilyon dolar , türev ürünlerle üretmeden üç kağıt ekonomisi ile genleştirilen ekonomi 620 trilyon dolar yani on katı... 558 trilyon var olmayan ekonomi ve bunu kimler nasıl ödeyecek hep beraber göreceğiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
BILDERBERG'Cİ BABACAN'IN İŞİ NE EKONOMİ BAKANI OLARAK DAVOS DA?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
"Artık Davos bitmiştir bi daha da gitmeyiz"

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu soruyu kendimize sorduğumuzda şu cevabı alırız:Bu günkü canımıza ot tıkayan küresel finansal ELİTİN ekonomide genişlik yaratmak için dünya çapında yapılan toplam taş çatlasa 300 trilyon dolarlık üretimi çeşitli türev ürünlerle 600 trilyon dolara ve yoktan var ederek çıkarıp ve bunu tüm dünya insanlarını borç kölesi haline getirmek için kurdukları sistemi nasıl sürdürülebilir olduğunu konuşmak için yaptıkları toplantıdır.Sally'nin de daha dün Amerikan kongresinde bir avuç Amerikalı senatöre Amerika'da pilotaj eğitimi için gırtlağına kadar borca batmış pilotların sorunlarını anlatırken , şimdi Davos'ta boy göstermesini yadırgadım ve kınadım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Mr. Sullenberger akp rejimi ile yonetilen Thy'yede bir ders verse iyi olur diyecegim ama bosver kalsin. Turkiye'deki kuruluslarin ders almaya ihtiyaci yok. Ders aldiklari an iyice şapşal oluyorlar zavallılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000