04 Temmuz 2016, Pazartesi 13:36:41

Cenazeler uçak enkazından çıkarıldı

Paris-Kahire seferini yaparken Akdeniz’e düşen EgyptAir yolcularının cesetlerinin uçağın enkazından çıkarıldığı bildirildi.
  • İnsanlar paramparça olmuş ne acı...

Paris-Kahire seferini yaparken Akdeniz'e düşen uçağın enkazından "yerleri belirlenen tüm ceset parçacıklarının çıkarıldığı" bildirildi.

Mısır Soruşturma Komitesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, Mısır hükümeti tarafından kiralanan Fransız gemisinin, Akdeniz'e düşen uçağın enkazından "yerleri belirlenen tüm ceset parçacıklarını çıkardığı ve geminin olayın gerçekleştiği bölgeden İskenderiye'ye doğru yola çıktığı belirtildi.

Enkazdan çıkarılan ceset parçalarının üzerinde DNA yapılması ve bununla ilgili işlemlerin tamamlanması için savcılık ve  Adli Tıp Kurumu yetkililerine teslim edileceği kaydedilen açıklamada, "Mısır hükümeti, bütün ceset parçacıklarının çıkarıldığından emin olmak istiyor. Söz konusu geminin, bütün ceset parçacıklarının toplandığından emin olmak için yeniden tarama yapmak amacıyla olay yerine dönmesine karar verildi." ifadelerine yer verildi.

Mısır Soruşturma Komitesi cumartesi günü, Akdeniz'e düşen uçağın tamir için Fransa'ya gönderilen ve kokpitteki konuşmaları kaydeden kara kutusunun onarıldığını duyurmuştu.

Mısır Havayollarına ait Airbus A320 tipi yolcu uçağı Paris-Kahire seferini yaparken 19 Mayıs sabahı Akdeniz'de düşmüş, uçakta 3'ü çocuk 56 yolcu ile 7'si uçuş görevlisi 10 mürettebatın bulunduğu, yolculardan 30'unun Mısır, 15'inin Fransa, 2'sinin Irak, diğer 9'unun ise İngiltere, Belçika, Kuveyt, Suudi Arabistan, Sudan, Çad, Portekiz, Cezayir ve Kanada uyruklu olduğu açıklanmıştı.

Mısır'da kara kutuyu inceleyen uzmanlar, bir sonuç elde edemeyince onarılması için cihaz 27 Haziran'da Fransa'ya gönderilmişti. 

Cenazeler uçak enkazından çıkarıldı

Yorumlar

... ~ 8 yıl önce
İnsanlar paramparça olmuş ne acı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000